Google Home Mini instellen (Nest)

Google Home Mini is slimme speaker die je overal in huis kunt plaatsen. Lees hier hoe je de Google Home Mini kunt instellen en waarop je kunt letten.
Google Home mini instellen

Heb je een Google Home Mini in huis en wil je deze op de juiste manier installeren? Zoek niet verder! In deze blog lees je hoe je jouw Home Mini in een aantal stappen kunt instellen, hoe je een paar belangrijke instellingen aan kunt passen en hoe je de kleine speaker eventueel kunt resetten.

Google Home Mini instellen – stappenplan

De Google Home Mini is een van de meest toegankelijke slimme speakers. Heb je net een nieuwe Home Mini aangeschaft, ben je verhuisd, of wil je simpelweg met een frisse start beginnen? Dan zijn er een paar simpele stappen waarmee je jouw Google Home Mini goed ingesteld krijgt. Het gaat als volgt:

 1. Sluit de Google Home Mini aan in het stopcontact
 2. Schakel de Home Mini aan de zijkant in
 3. Open de Google Home app (en log in)
 4. Druk linksboven op het ‘+’ icoon
 5. Kies ‘Apparaat instellen’ → ‘Nieuw apparaat’
 6. Volg de stappen op je scherm en kies ‘Google Home Mini’
 7. Volg de instructies in de app
 8. Klaar!

Eenmaal ingesteld, zijn er enorm veel instellingen waarmee je jouw Google Home Mini geheel naar voorkeur in kunt stellen. Naast dat het een goed idee is om alle verschillende instellingen zelf even af te gaan, raden we je in ieder geval aan om te kijken naar de ‘Hey Google-gevoeligheid’ en de zogenaamde ‘Google Home Routines’.

‘Hey Google’-gevoeligheid aanpassen

Iedereen heeft het wel eens ervaren: Je zegt voor een derde keer ‘Hey Google’, maar krijgt je slimme speaker maar niet aan de praat. Frustrerend. Gelukkig is er een simpele instelling waarmee dit probleem vaak eenvoudig verholpen is, namelijk de ‘Hey Google-gevoeligheid’. Of je nu wilt dat Google juist sneller reageert óf juist wat minder gevoelig is op commando’s, zo pas je de instelling aan:

 1. Open de Google Home app
 2. Kies je Home Mini
 3. Ga rechtsbovenin naar instellingen
 4. Druk onder Apparaatfuncties op ‘Audio’
 5. Ga naar ‘Hey Google-gevoeligheid’
 6. Kies je gewenste gevoeligheid

Google Home Routines instellen

Bij zowel de Google Home Mini als vele andere slimme speakers maak je gebruik van de Google Assistent, die je vele commando’s kunt geven. Maar wist je ook dat je met gebruik van routines verschillende commando’s tegelijk kunt geven? Of deze op een vast moment uit kunt laten voeren? In een voorgaande blog: Google Home Routines instellen, legde we uit wat er allemaal mogelijk is.

Google Home Mini resetten

Zo reset je google Home mini
Begin opnieuw en reset je Google Home mini

Het komt wel eens voor dat je Google Home Mini niet (meer) werkt zoals je wilt. Zo kan het zijn dat hij slecht reageert op commando’s, lang de tijd neemt om te laden of zelfs geheel niet meer reageert. Dan is het geen slecht idee om de Home Mini te resetten, wat in een paar stappen al voor elkaar is:

 1. Zet de microfoon aan de zijkant van de Home Mini uit
 2. Houd je vinger op het midden van speaker (bij de lampjes)
 3. Druk dit zo’n 15 seconden in
 4. Je speaker is gereset!
Google Nest Mini

De Google Home Mini is een enorm betaalbare speaker waarmee je jouw huis direct aanzienlijk slimmer maakt. Niet alleen de vele eigen commando’s, maar ook de koppeling met andere apparaten maken deze kleine speaker erg interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts