Google Home Mini draadloos: het kan op deze manier!

google home mini draadloos accu

▲ de Google Home Mini © Pixabay

Een Google Home Mini is standaard niet draadloos. Je dient deze smart speaker van Google altijd aan te sluiten op het netstroom. De Google Home even meenemen naar een andere locatie is er dus niet bij: uiteraard kun je hem in- en uitpluggen en vervolgens op een andere locatie zetten; maar dan moet je wel weer even wachten voor de speaker weer opgestart is. Echter ben ik op zoek gegaan naar een mogelijkheid om de Google Home Mini draadloos te maken. Er blijkt dus gewoon een hele makkelijke (en mooie) oplossing te zijn: de JOT!

Waarom je Google Home Mini draadloos maken?

Laten ik eerst eens ingaan op het vraagstuk waarom je deze Google smart speaker eigenlijk draadloos zou willen maken. Je gebruikt hem toch enkel op een specifieke plek. Hm, niet helemaal waar. Ik zet wat situaties op een rij, waarbij een draadloze smart speaker best wel interessant zou kunnen zijn.

  • Wanneer je maar een Google Home Mini hebt, maar deze thuis en op kantoor wilt gebruiken, kan het handig zijn om hem handig mee te kunnen nemen.
  • Van de slaapkamer naar keuken: als jij de smart speaker ’s nachts naast je wilt hebben staan (om bijvoorbeeld op te staan en gelijk je agenda te horen), wil je hem wellicht soms even in de keuken hebben. Zo kun je aan Google Home verschillende recepten opvragen voor lekkere maaltijden.
  • Als jij even gaat douchen, maar alsnog de mogelijkheden wilt hebben om met je deurbel te kunnen beantwoorden (om te zeggen dat je nu even onder de douche staat, maar eraan komt), kan het makkelijk zijn om een Google Home Mini draadloos te hebben.

Bij bovenstaande situaties moet ik wel de kanttekening zetten dat je bij Google Home altijd de kamer instelt waar de speaker op dat moment staat. Daarbij kun je bij het meenemen van je speaker naar kantoor, niet meer de apparaten in jouw huis bedienen. De mogelijkheden nemen dus af.

Oplossing voor Google Home Mini draadloos maken

In mijn eigen situatie was ik op zoek naar draadloze mogelijkheden, zodat ik mijn smart speaker soms mee kan nemen naar mijn werkplek. Ik gebruik hem dagelijks thuis, maar ik wil tijdens mijn werk (  waaronder kennis delen op Smarthomeweb.nl), op de hoogte blijven van mogelijkheden met Google Home. Zo kan ik wanneer ik vragen binnen krijg over deze Google smart speaker, gelijk kijken of het werkt of wat deze kan.

JOT for Google Mini

JOT for Google Home Mini, maakt het mogelijk om hem draadloos mee te nemen. Hierdoor hoef je de Google Mini niet altijd te verbinden met een stekker en kun je de Google Mini makkelijk mee nemen in je huis.

Bekijk

JOT for Google Home Mini van Ninety7

Na een kleine zoektocht ontdekte ik JOT for Google Home Mini. Deze JOT van Ninety7 maakt eigenlijk gelijk een eind aan het probleem: met behulp van een soort schaaltje, kun jij je Google Home Mini strakjes overal naar toe nemen.

Je kunt de Google Home Mini eenvoudig in de batterijenbasis schuiven, waarna je hem dus draadloos overal mee naar toe kunt nemen. Je kunt zo’n acht uur lang genieten van de draadloze smart speaker. Met behulp van kleine LED lichtjes geeft JOT aan hoeveel energie er nog over is.

Wanneer je deze JOT zelf wilt hebben, kun je hem onder andere bij Bol.com ontdekken. Bekijk hieronder nog een video van de JOT om hem nog beter te bekijken!

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts