Google Home Mini accessoires: must haves

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

Als je een Google Home Mini hebt gekocht of gekregen, is het super leuk om op zoek te gaan naar accessoires die je met deze smart speaker kunt koppelen. Zoals je wellicht weet kun je met een Google Home veel meer dan er enkel vragen aanstellen. Sterker nog: je kunt er apparaten mee bedienen, lampen aan- of uitzetten en bijvoorbeeld muziek streamen naar al je ‘normale’ speakers in huis.

google home mini accessoires

© Pixabay

In veel gevallen wordt een Google Home (Mini) ook wel gezien als hét begin van je smart home. Om je wat handvatten te bieden voor het uitbouwen van de mogelijkheden met je nieuwe speaker, heb ik de musthaves voor Google Home Mini accessoires op een rij gezet.

1. Google Chromecast voor video’s streamen

Google Chromecast staat met stip op nummer 1 in mijn lijst. Deze multimedia streamer van Google maakt het mogelijk om met andere apparaten video’s en filmbestanden te streamen naar je televisie. De Google Chromecast plug je eenvoudig in je televisie met een HDMI aansluiting.

Waarom ik dit een top accessoire vindt voor Google Home Mini? Omdat je op deze manier je televisie kunt koppelen aan je smart speaker en hem kunt gebruiken voor het afspelen van video’s. Zo kun je Google Home Mini vragen om een specifieke video van YouTube af te spelen op je televisie in de woonkamer! Erg handig bij verjaardagen of feestjes waarbij je een video wilt delen met de hele kamer.

Kooptip: Je hebt twee varianten voor Chromecast: een reguliere versie en een Ultra 4k variant. Check welke bij jouw televisie past. Bij Bol.com vind je een Chromecast al voor € 39,99.

2. Philips Hue lampen om lichten met spraak te bedienen

Zoals ik in de inleiding al aangaf wordt een smart speaker vaak gezien als een mooie start van een smart home. Ditzelfde geldt eigenlijk voor slimme verlichting. Met slimme lampen kun je vaak een koppeling maken met je smartphone (met tussenkomst van een lampen bridge) en deze op afstand bedienen.

Echter kun je Philips Hue lampen bijvoorbeeld ook koppelen aan je Google Home Mini. Je kunt dan Hue lampen met spraak bedienen door te zeggen ‘Hé Google, zet de lichten aan’. Je kunt zelfs lampen dimmen of speciale aangemaakte scénes met spraak activeren.

Kooptip: ga voor een starterset! Je vindt meestal meerdere lampen en een benodigde Hue bridge in het pakket, waardoor je gelijk van start kunt. Bij Bol.com heb je al een Hue starterpakket vanaf € 89,99.

3. Google Chromecast Audio voor muziek streamen

Niet alleen voor het delen en streamen van video’s kun je Chromecast van Google aanschaffen. Er is namelijk ook een speciale Chromecast Audio, een audio-versie van de multimedia streamer. Velen kennen dit nuttige apparaatje van Google nog niet. Met Google Chromecast Audio kun je alle speakers in je woonkamer die voorzien zijn van een line-in ingang. Er moet dus een kabel in te steken zijn (3.5mm audiokabel in het geval van Chromecast Audio) voor het laten uitvoeren van muziek afspelen.

Door Chromecast Audio aan te sluiten op de speaker, kun je deze koppelen aan je Google Home Mini en hem toewijzen aan een specifieke kamer. Zo kun je met muziekdiensten als Spotify allerlei nummer, artiesten en afspeellijsten afspelen op speakers in specifieke kamers.

Kooptip: schat in hoeveel Chromecast Audio jij aan wilt sluiten op je speaker systeem. Bekijk de Chromecast Audio bij o.a. Bol.com.

4. Slimme stekker voor aan/uitzetten van apparaten met Google Home Mini

Praktisch alle apparaten die nog niet slim zijn, kun je slimmer maken! Hoe? Door gebruik te maken van een slimme stekker! Een slimme stekker, ook wel een smart plug genoemd, sluit je eenvoudig aan op het stopcontact. Je kunt deze vervolgens koppelen met Google Home Mini (tip: bekijk slimme stekker voor Google Home toppers) door ze toe te voegen via de Google Home app.

Waarna je ze succesvol hebt gekoppeld, kun je er apparaten op aansluiten door simpelweg de stekker in het slimme stopcontact te doen. Vanaf nu kun je met spraak apparaten aanzetten door de benaming van de slimme stekker te gebruiken.

Kooptip: hou er rekening mee dat een smart plug in veel gevallen een dubbel stopcontact volledig bedekt. Schat met deze tip in hoeveel je er nodig hebt en koop ze in een set. Met een set geniet je vaak van extra voordeel.

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *