Google Home Mini accessoires: musthaves

google home mini accessoires

▲ © Pixabay

Als je een Google Home Mini hebt gekocht of gekregen, is het super leuk om op zoek te gaan naar accessoires die je met deze smart speaker kunt koppelen. Zoals je wellicht weet kun je met een Google Home veel meer dan er enkel vragen aanstellen. Sterker nog: je kunt er apparaten mee bedienen, lampen aan- of uitzetten en bijvoorbeeld muziek streamen naar al je ‘normale’ speakers in huis.

In veel gevallen wordt een Google Home (Mini) ook wel gezien als hét begin van je smart home. Om je wat handvatten te bieden voor het uitbouwen van de mogelijkheden met je nieuwe speaker, heb ik de musthaves voor Google Home Mini accessoires op een rij gezet.

1. Google Chromecast voor video’s streamen

Google Chromecast staat met stip op nummer 1 in mijn lijst. Deze multimedia streamer van Google maakt het mogelijk om met andere apparaten video’s en filmbestanden te streamen naar je televisie. De Google Chromecast plug je eenvoudig in je televisie met een HDMI aansluiting.

Waarom ik dit een top accessoire vindt voor Google Home Mini? Omdat je op deze manier je televisie kunt koppelen aan je smart speaker en hem kunt gebruiken voor het afspelen van video’s. Zo kun je Google Home Mini vragen om een specifieke video van YouTube af te spelen op je televisie in de woonkamer! Erg handig bij verjaardagen of feestjes waarbij je een video wilt delen met de hele kamer.

Kooptip: Je hebt twee varianten voor Chromecast: een reguliere versie en een Ultra 4k variant. Check welke bij jouw televisie past. Bij Bol.com vind je een Chromecast al voor € 39,99.

2. Philips Hue lampen om lichten met spraak te bedienen

Zoals ik in de inleiding al aangaf wordt een smart speaker vaak gezien als een mooie start van een smart home. Ditzelfde geldt eigenlijk voor slimme verlichting. Met slimme lampen kun je vaak een koppeling maken met je smartphone (met tussenkomst van een lampen bridge) en deze op afstand bedienen.

Echter kun je Philips Hue lampen bijvoorbeeld ook koppelen aan je Google Home Mini. Je kunt dan Hue lampen met spraak bedienen door te zeggen ‘Hé Google, zet de lichten aan’. Je kunt zelfs lampen dimmen of speciale aangemaakte scénes met spraak activeren.

Kooptip: ga voor een starterset! Je vindt meestal meerdere lampen en een benodigde Hue bridge in het pakket, waardoor je gelijk van start kunt. Bij Bol.com heb je al een Hue starterpakket vanaf € 89,99.

3. Google Chromecast Audio voor muziek streamen

Niet alleen voor het delen en streamen van video’s kun je Chromecast van Google aanschaffen. Er is namelijk ook een speciale Chromecast Audio, een audio-versie van de multimedia streamer. Velen kennen dit nuttige apparaatje van Google nog niet. Met Google Chromecast Audio kun je alle speakers in je woonkamer die voorzien zijn van een line-in ingang. Er moet dus een kabel in te steken zijn (3.5mm audiokabel in het geval van Chromecast Audio) voor het laten uitvoeren van muziek afspelen.

Door Chromecast Audio aan te sluiten op de speaker, kun je deze koppelen aan je Google Home Mini en hem toewijzen aan een specifieke kamer. Zo kun je met muziekdiensten als Spotify allerlei nummer, artiesten en afspeellijsten afspelen op speakers in specifieke kamers.

Kooptip: schat in hoeveel Chromecast Audio jij aan wilt sluiten op je speaker systeem. Bekijk de Chromecast Audio bij o.a. Bol.com.

4. Slimme stekker voor aan/uitzetten van apparaten met Google Home Mini

Praktisch alle apparaten die nog niet slim zijn, kun je slimmer maken! Hoe? Door gebruik te maken van een slimme stekker! Een slimme stekker, ook wel een smart plug genoemd, sluit je eenvoudig aan op het stopcontact. Je kunt deze vervolgens koppelen met Google Home Mini (tip: bekijk slimme stekker voor Google Home toppers) door ze toe te voegen via de Google Home app.

Waarna je ze succesvol hebt gekoppeld, kun je er apparaten op aansluiten door simpelweg de stekker in het slimme stopcontact te doen. Vanaf nu kun je met spraak apparaten aanzetten door de benaming van de slimme stekker te gebruiken.

Kooptip: hou er rekening mee dat een smart plug in veel gevallen een dubbel stopcontact volledig bedekt. Schat met deze tip in hoeveel je er nodig hebt en koop ze in een set. Met een set geniet je vaak van extra voordeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
sonos koppelen aan tv

Sonos koppelen aan TV

Het is mogelijk om een Sonos-speaker aan je tv te koppelen. De manier waarop je dit doet, hangt af van het specifieke speakermodel. Op deze pagina leggen we uit hoe je dit voor elkaar krijgt.
Lees meer
Innr lampen

Innr lampen

Innr is een Nederlandse smart home aanbieder dat expert is op gebied van slimme verlichting. Innr geeft jou de…
Lees meer