banner tink

Google Home lampen – Deze lampen werken met Google Home

google home lampen

▲ © Pexels

Wanneer jij reeds een Google Home smart speaker of -display in huis hebt staan, kan het slim zijn om na te denken over slimme lampen. Je kunt deze namelijk dan bedienen met spraak, mits deze ondersteuning bieden voor Google Assistant. In dit artikel lichten we uit welke Google Home lampen allemaal beschikbaar zijn en wat onze favorieten zijn.

Heb je een slimme speaker of display van Google Home? Dan wil je er zoveel mogelijk uit halen natuurlijk. Veel kopen eerst een Google speaker en komen er daarna pas achter wat voor leuke dingen je allemaal met een smart speaker kunt, bijvoorbeeld het bedienen van de lampen met spraak. Wel is het belangrijk dat lampen te koppelen zijn met Google Home, hieronder hebben we een hele lijst met Google Home lampen die werken met het systeem van Google.

De beste Google Home lampen – Top 10

philips hue lamp voor google home

1. Philips Hue lampen

De meest bekende slimme lampen zijn die van Philips Hue. Deze lampen werken met het Hue systeem en zijn ook te koppelen met Google Home.

ikea tradfri slimme lamp

2. IKEA TRÅDFRI

Sinds een tijdje heeft IKEA ook een eigen smart home lijn: IKEA TRÅDFRI. De slimme lampen uit deze lijn zijn ook te koppelen met Google Home. Wat de lampen interessant maakt, is de lage prijs, daarnaast zijn deze lampen ook te gebruiken met het systeem van Hue.

3. De slimme lampen van Innr

Ook de lampen van het Nederlandse merk Innr zijn compatibel met het systeem van Google. Innr heeft een uitgebreid assortiment aan verlichting en ook met de visie op mooie verlichting.

calex slimme lampen

4. Calex smart home lampen

Nog een Nederlands merk dat zich richt op smart home verlichting: Calex. De slimme lampen van Calex zijn ook aantrekkelijk geprijsd en zijn te koppelen met het systeem van Google Home. Wij vinden de lampen van Calex er ook erg mooi uitzien.

Trust Smart Home Starterset vergelijken

5. Trust slimme lampen (KlikAanKlikUit)

De slimme lampen van Trust werken zijn ook te koppelen met het systeem van Google Home. Deze lampen van Trust staan ook wel bekend als de KlikAanKlikUit lampen.

yeelight slimme lampen

6. Yeelight smart lampen (Xiaomi)

Deze opvallende lampen van Yeelight zijn een onderdeel van het merk Xiaomi. Dit Chinese merk heeft naast veel andere smart home producten ook slimme lampen, deze lampen werken met Wifi dus je heb geen bridge nodig.

paul neuhaas slimme verlichting

7. Paul Neuhaus smart lampen

Paul Neuhaus lampen staan bekend om het mooi ontwerp. In het assortiment van Paul Neuhaus zijn ook slimme lampen te ontdekken en deze zijn ook te koppelen met het systeem van Google Home.

8. Slimme lampen van Nedis

Nedis Smart Home heeft ook een lijn met slimme lampen. Deze lampen werken met het Smart Life systeem en dit systeem is ook te koppelen met Google Home.

slimme lampen van Hombli

9. Hombli Wifi lampen

De lampen van Hobli koppel je via Wifi, hierdoor heb je ook geen bridge nodig. Na het koppelen van de lampen via de app van Hombli kun je de lampen koppelen aan het systeem van Google.

nanoleaf smart lichtpanelen

10. Nanoleaf Light Panels

Met de lichtpanelen van Nanoleaf kun je hele mooi kunstwerken maken op je muur. Ook dit systeem werkt met Google Home en is dus aan te sturen via spraak.

Waar moet je op letten bij het kopen van Google Home lampen

Bij het kopen van Google Home lampen is belangrijk dat je eerst kijkt of een product compatibel is met Google Home. Vaak staat dit op de verpakking aangeduid met “Works With Google Assistant”. Wanneer dit op de verpakking staat is het product te koppelen met het systeem, maar dan ben je er nog niet. Want voor veel slimme lampen heb je dan ook nog een Bridge nodig. De meest gebruikte bridge is die van Philips Hue (Hue Bridge), hiermee koppel je alle slimme lampen en de bridge staat in verbinding met Google Home.

Ook zijn er lampen die direct met wifi verbonden zijn. Voordeel van deze slimme lampen is dat je dan geen bridge nodig hebt. Toch zitten er aan slimme wifi lampen wel wat nadelen. Zo is dit minder veilig dan wanneer je lampen verbonden zijn via een bridge en kosten wifi lampen een stuk meer energie. Naast Wifi lampen zijn er ook nog Bluetooth lampen en deze lampen verbindt je met je smartphone (Philips Hue bluetooth lampen).

Een ander punt waar je op kunt letten is of de lampen ook uitbreidbaar zijn. Heb je bijvoorbeeld al een systeem dan kun je er misschien lampen van een ander merk aan toevoegen. De lampen van IKEA kunnen bijvoorbeeld ook gekoppeld worden met het systeem van Hue, maar lampen van Hue weer niet met het systeem van IKEA. Beste keuze zou dan in dit geval het systeem van Hue zijn omdat je hier meer lampen van verschillende merken aan kunt koppelen.

Samengevat waar op te letten:

  1. Is het product compatibel met Google Home?
  2. Met welke communicatieprotocol werken de lampen?
  3. Is het systeem uitbreidbaar?

Kies voor een starterskit en bespaar enorm!

Een ander puntje waar op je kunt letten is of er nog interessante starterskits zijn. In een starterskit zit altijd een bridge en deze heb je nodig voor het koppelen en besturen van slimme verlichting. Vaak krijg je gratis apparatuur of een flinke korting wanneer je zo’n pakket koopt. Alles los kopen is dus zone van je geld, hieronder heb ik een paar mooie starterskit voor je gevonden:

Bekijk hier een overzicht met alle Philips Hue starterskits!

Google Home commands voor het besturen van je lampen

Heb je slimme lampen die werken met Google Home, dan kun je wat testen met standaard commands. Hieronder hebben we wat standaard commands opgesteld voor het bedienen van je lampen met een smart speaker. Ook is het gewoon leuk en handig om een beetje te testen met de spraak commands van Google, zo wordt het een beetje eigen en ontdek je steeds weer leuke nieuwe dingen. Bekijk hier wat standaard Google Commands voor het besturen van je lampen:

  • “He Google, zet alle lampen aan/uit”
  • “He Google, zet alle lampen aan in de woonkamer” (Kan met elke kamer)
  • “He Google, staan de lampen in de eetkamer aan?”
  • “He Google, dim de lampen in de slaapkamer”
  • “He Google, dim de lampen in de woonkamer naar 50%”
  • “He Google, zet Relax aan in de keuken”

Relax is een standaard scene van Philips Hue, door bovenstaande command te geven start je zo’n scene. In de app van Philips Hue kun je nog meer standaard scenes vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Innr lampen

Innr lampen

Innr is een Nederlandse smart home aanbieder dat expert is op gebied van slimme verlichting. Innr geeft jou de…
Lees meer
xiaomi mi store Nederland

Uitgelicht: Xiaomi Aqara

▲ Afbeelding ter illustratie © Xiaomi Xiaomi Aqara is een samenwerking van Xiaomi en Aqara die samen meerdere smart home producten…
Lees meer