Google Home koppelen aan Homey

google home koppelen aan homey

▲ Google Home koppelen met Homey © Smarthomeweb

Als je een Homey in huis hebt staan en wellicht onlangs een smart speaker van Google hebt aangeschaft is er goed nieuws: je kunt Google Home koppelen aan Homey! Door Google Assistant te integreren met Homey geniet je van nog meer slimme voordelen. In deze blog vertel ik de voordelen van deze koppeling en hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

Een van de betere smart home controllers in mijn ogen is Homey van Athom. In tegenstelling tot veel andere controllers is Homey in staat om smart home producten met verschillende smart home protocollen vaak zonder problemen te kunnen verbinden.

Waarom Google Home koppelen aan Homey?

Met de nieuwe Homey 2.0 update heeft Athom besloten om ook een nieuwe versie van Homey te introduceren, de Homey 2019. Opvallend is dat het nieuwe model niet meer voorzien is van een microfoon, waardoor de eigen spraak assistent van Homey is komen te vervallen. In onze ogen een juiste keuze: op het gebied van voice assistants is Google hier simpelweg beter in, waarbij Homey zich nu nóg beter kan focussen op de te maken koppelingen.

Homey kun je eenvoudig koppelen met Google Assistant, waarmee je je Google Home speaker kunt gebruiken van het bedienen van Homey en diens aangesloten apparaten en diensten. Dit werkt erg makkelijk! We zetten wat voorbeeldsituaties op een rij waarbij we er zelf veelal gebruik van maken.

Voorbeeldsituaties van gebruik Google Home bij Homey

Bekijk enkele scenario’s waarbij we gebruik maken van spraakbesturing via Google Home (Google Assisant) om Homey en apparaten mee te kunnen bedienen:

  • Sonos speakers met spraak besturen: Sonos koppelen aan Google Home was voorheen mogelijk met Chromecast Audio. Echter is de productie hiervan gestopt en was de koppeling een redelijke omweg. Nu we Homey hebben gekoppeld met Google Home, zijn we in staat om al onze Sonos speakers met spraak te bedienen.
  • Apparaten met spraak aan/uitzetten: we hebben op enkele apparaten een slimme stekker (FIBARO Wall Plug) aangesloten en deze gekoppeld met Homey. Door de Google Assistant integratie kunnen we Google Home vragen om via Homey specifieke apparaten aan te zetten.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Bekijk

Stappenplan Google Home koppelen aan Homey

Het koppelen van Google Home aan Homey is onwijs simpel. Weer een van de grote voordelen van Homey: je kunt echt heel eenvoudig apparaten toevoegen en verbinden met deze smart home controller. Volg onderstaande stappen om de koppeling te realiseren.

  1. Open de Homey app op je smartphone of tablet
  2. Druk op ‘Meer’, rechts onderin het scherm
  3. Druk onderaan het scherm op het tandwiel-icoon ‘Instellingen’
  4. Scroll nu helemaal naar beneden en klik onder Integraties op ‘Google Assistent’
  5. Je krijgt nu een nieuw scherm te zien met ‘Verbind Homey met Google Assistant’. Druk op de grijze knop ‘Verbinden’
  6. Je wordt nu doorgestuurd naar een Google omgeving, log daar in met je Google Home account en klik op ‘Link’
  7. Log nu in met je Homey accountgegevens in het volgende scherm en geef toestemming om Google toegang te geven tot Homey

Google Home met Homey koppelen is nu gelukt! Bekijk onderstaande video om een voorbeeld te zien van een succesvolle Google Home en Homey integratie, waarin de gebruiker een romantische sfeer heeft weten te creëeren. Homey nog niet geïnstalleerd? Lees dan ook mijn artikel met een stappenplan voor Homey installeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts