Google Home Hub: alles wat je moet weten!

google home hub

▲ Afbeelding ter illustratie © Pixabay

Wat is de Google Home Hub?

Sinds oktober dit jaar is Google home in Nederland te koop. Hoewel deze smart speaker in Nederland nog zijn bekendheid aan het opbouwen is, komen er al veel berichten voorbij over de Google Home Hub. Maar wat is en wat kan deze Home Hub van Google?

De Google Home Hub is ook een smart speaker, alleen is deze voorzien van een handig scherm. Momenteel is deze slimme speaker met scherm enkel te koop in Amerika en Engeland. In dit artikel licht ik de specificaties uit van deze Google Home Hub en kom je te weten wanneer deze speaker waarschijnlijk naar Nederland komt!

Specificaties van de Google Home Hub

De Google Home Hub is een uitgeklede versie van de reguliere Google Home (mini). Echter is deze dus voorzien van een scherm, wat doet lijken op een standaard tablet van Samsung. Het scherm staat op een vaste standaard: de Home Hub is niet bedoeld om mee te slepen.

Dat blijkt ook als ik kijk naar de aansluitingsmogelijkheden. De Home Hub kan namelijk alleen gebruikt worden wanneer deze op het stroom is aangesloten. Je dient dus net als de smart speaker een goede plek in huis te kiezen waar je deze permanent laat staan.

De Google Home Hub heeft veel vergelijkbare functionaliteiten, waaronder te starten met “Ok Google”, het afspelen van je Spotify muzieklijst en het stellen van vragen. Echter is het natuurlijk wel handig om bij het vragen naar een recept, aanvullend beeld te krijgen.

In het kort nog wat overige Google Home Hub specificaties:

  • Nieuws lezen, luisteren en kijken
  • Muziek afspelen en video’s bekijken
  • Recepten opvragen
  • Overzicht van het actuele weer
  • Koppelen van je agenda
  • Verzamelplaats voor meerdere smart home apparaten

Check ook onderstaande commercial van Google zelf, om een goed beeld te krijgen wat je precies kunt met de Home Hub.

Google Home Hub kopen: kan dit al?

De Google Home is al verkrijgbaar in Amerika, Australië en Engeland. Je kunt deze dus gewoon al over de grens aanschaffen. Je dient er echt wel rekening te houden met het feit dat je er alleen in het Engels tegen kunt praten (en antwoord krijgt) en dat je zelf moet zorgen voor een juiste stekker.

De Home Hub is beschikbaar in de volgende vier kleuren:

  • Wit
  • Donkergrijs
  • Zalmkleurig
  • Mintgroen

Het prijskaartje van deze smart display is 149 dollar. Op sites als Ebay worden deze smart speakers met display al volop aangeboden. Wanneer je de Google Home Hub echter via de Google store wilt kopen vanuit Nederland, heeft Androidworld.nl een handig stappenplan gemaakt.

Wanneer komt Google Home Hub naar Nederland?

Het is nog lastig te zeggen wanneer Google Home Hub naar Nederland komt. Ik heb diverse forums afgezocht op wat aanwijzingen, maar heb nog niets kunnen ontdekken. Echter kijkend naar het tijdsverloop van de standaard Google Home, verwacht ik dat de Home Hub rond eind 2019 in Nederland beschikbaar zal zijn.

Binnenkort: Google Home Hub review

Uiteraard kon ik niet wachten en heb ik er een besteld! Wanneer deze binnen is zal ik een uitgebreide Google Home Hub review maken en deze display testen op alle denkbare factoren.

Heb jij al ervaringen met deze nieuwe Google gadget of heb je aanvullende nieuwtjes? Laat het hieronder weten in de comments!

google nest hub max

 Aanbieding! 

Google Nest Hub Max

De Google Nest Hub Max is te koop bij Bol.com, check hier of er nog een scherpe deal is. Het mooie van deze Nest Hub is dat het scherm extra groot is en dat er ook een camera op de display zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
smart-home-xiaomi

Smart Home Xiaomi

▲ Robotstofzuiger van Xiaomi © Pexels Smart home merken springen vandaag de dag als paddenstoelen uit de grond. Voor…
Lees meer