De beste Google Home deurbellen

Bram Tigchelaar Laatste update: 15-06-2021

Als je een Google Home hebt kun je de wens hebben om deze te koppelen met een slimme deurbel. Zo kun je bijvoorbeeld via je Google Nest Display zien wie er voor je deurstaat. Maar welke Google Home deurbellen zijn er allemaal. En ook niet onbelangrijk: welke is dan het beste?

google home deurbel

Google Home speaker met tablet © Unsplash

Heb je een Google Home speaker of werk je volledig met het systeem van Google? Dan kan het interessant zijn om een Google Home slimme deurbel te hebben. Zo’n deurbel is te koppelen met Google Home en perfect te integreren in het smart home systeem van Google. Op deze pagina vind je de beste Google Home deurbellen die deze koppeling kunnen maken.

Dit zijn de deurbellen die te koppelen zijn met Google Home

Hieronder hebben we een kleine selectie gemaakt van zes slimme deurbellen die te koppelen zijn met Google Home. De deurbellen hebben we gerangschikt op volgorde welke wij zouden aanschaffen. Elke deurbel heeft weer zijn eigen specialiteiten en die staan per deurbel beschreven.

nest hello deurbel met camera

1. Google Nest Hello deurbel

Dit is de meest voor de hand liggende optie. De Google Nest Hello deurbel is natuurlijk van Google zelf en werkt daarom perfect met het systeem van Google, zo kun je het beeld van de Nest Hello ook bekijken op de Google Nest Hub.

eufy deurbel zonder base

2. Eufy slimme deurbel

Dit is een vrij nieuwe slimme deurbel van Eufy, deze deurbel is ook te koppelen met Google. De deurbel werkt erg goed en heeft een hele goede camera, wel dien je een Eufy HomeBase te hebben. Voordeel hiervan is dat opgenomen beelden intern worden opgeslagen en niet in de cloud. Ook hoef je geen abonnement aan te schaffen voor het opnemen van beelden.

qnect slimme deurbel

3. Qnect slimme deurbel

Deze slimme deurbel van Qnect werkt met Google Home en met Alexa. De deurbel werkt met wifi, heeft een kijkhoek van 140 graden, werkt op batterijen en heeft bewegingsdetectie.

hombli slimme deurbel

4. Hombli Smart Doorbell

Ook de Hombli Smart Doorbell is een slimme deurbel die te koppelen is met Google Home. Deze smart doorbell heeft 2-wegcommunicatie en bewegingsdetectie die je waarschuwt via de app als er iemand voor de deurstaat.

hipcam slimme deurbel

5. Hipcam Video Doorbell – Slimme deurbel met LCD scherm

De slimme deurbel van Hipcam heeft een LCD scherm, hierdoor ziet de en hoort de bezoeker ook jou. Zo heb je direct contact met de genen die voor deur staat.

slimme deurbel arlo

6. Arlo Audio Doorbell – Geen camera

De Arlo deurbel is een audio deurbel, dit houdt in dat de deurbel alleen werkt met audio en dus geen camera heeft. Wel krijg je een bericht op smartphone wanneer iemand aanbelt en kun je met de persoon communiceren.

Waarom deurbel koppelen met Google Home?

Wanneer je al veel slimme apparaten hebt van Google Home is het handig om deze apparaten met elkaar te koppelen. Dit zorgt ten eerste voor overzicht, omdat alle apparaten terug te vinden zijn in de Google Home app of via de Google Hub en daarnaast kun je de apparaten met elkaar verbinden. Vooral omdat er sinds kort ook Google routines in Nederland mogelijk zijn kun je alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van je lampen aan de slimme deurbel, wanneer er iemand aanbelt kun je dan automatisch de lampen laten knipperen.

Ook wanneer je een Google Nest hub of Hub Max hebt kun je het beeld van de deurbel tonen op de smart display. Heb je geen smart display, dan zegt de Google Assistant via een speaker dat er iemand voor de deur staat. Het gaat ook nog een stukje verder wanneer een deurbel gezichtsherkenning heeft en hij de persoon bij naam kent dan zal de smart speaker zeggen: Pietje staat voor de deur. Zie in de video van Coolblue hoe dit in zijn werking gaat:

google nest hub

Google Nest hub

Met de Google Nest hub haal je een handige smart display in huis, hiermee kun je alle apparaten bedienen via spraak of gewoon via het display.

Hoe deurbel koppelen aan Google Home?

Het is vrij simpel om een slimme deurbel te koppelen aan de Google Assistant. Heb je een Google Nest Hello dan voeg je deze heel eenvoudig toe via de Google Home app. Andere slimme deurbellen dien je eerst te koppelen met de app van de deurbel zelf en daarna kun je de deurbel koppelen met Google Home, dit doe je als volgt:

Deurbel koppelen met Google Assistant:

 1. Zorg dat de smart deurbel werkt met de originele app van de deurbel zelf
 2. Open dan de Google Home app
 3. Klik linksboven op het plusje (+) en klik dan op ‘apparaat instellen’
 4. Klik dan op: ‘heb je al iets ingesteld?’
 5. Zoek dan het merk of de app op van de deurbel in de lijst en je kunt de koppeling maken.

Ring deurbel Google Home koppelen mogelijk?

Ook krijgen we veel vragen of het mogelijk is om de Ring deurbel te koppelen met Google Home. Dit is helaas nog niet mogelijk, waarschijnlijk is de hoofdreden dat de Ring deurbel onder de slimme producten lijn van Amazon valt. Je kunt de Ring deurbel dus wel koppelen met een smart speaker of display van Amazon, maar helaas niet met een speaker van Google Home.

 Aanbieding!  
eufy deurbel zonder base

Euy deurbel nu extra goedkoop!

De nieuwe slimme deurbel van Eufy is nu extra goedkoop! Het gaat hier om een deal met een losse deurbel, mocht je al wat apparaten hebben van Eufy dan is dit een interessante deal!

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
5 antwoorden
 1. Pieter Baaijen
  Pieter Baaijen zegt:

  Hi, ik heb een Phillips welcom eye , volgends advertentie zou die moeten werken met Google assistent, enkel krijg ik hem niet op beeld op mijn Google nest hub. Iemand tips? Ik krijg de melding “deze videostream kan hier niet worden bekeken, als je een smartdisplay of chromecast hebt, kun je de assistent vragen de video daar te streamen.”

  Beantwoorden
  • Bram Tigchelaar
   Bram Tigchelaar zegt:

   He Pieter,
   Het is helaas (nog) niet mogelijk om de beelden van Philips WelcomEye te bekijken op de Google Nest Hub. Wel is het inderdaad mogelijk om de deurbel te koppelen met Google Assistant, wat handig kan zijn om de deurbel op te nemen in scenario’s. Helaas werkt dit nog niet optimaal met de Google Nest Hub. Hopelijk wordt dit in de toekomst wel mogelijk.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *