De beste Google Home deurbellen

google home deurbel

▲ Google Home speaker met tablet © Unsplash

Als je een Google Home hebt kun je de wens hebben om deze te koppelen met een slimme deurbel. Zo kun je bijvoorbeeld via je Google Nest Display zien wie er voor je deurstaat. Maar welke Google Home deurbellen zijn er allemaal. En ook niet onbelangrijk: welke is dan het beste?

Heb je een Google Home speaker of werk je volledig met het systeem van Google? Dan kan het interessant zijn om een Google Home slimme deurbel te hebben. Zo’n deurbel is te koppelen met Google Home en perfect te integreren in het smart home systeem van Google. Op deze pagina vind je de beste Google Home deurbellen die deze koppeling kunnen maken.

Dit zijn de deurbellen die te koppelen zijn met Google Home (top 5)

Hieronder hebben we een kleine selectie gemaakt van zes slimme deurbellen die te koppelen zijn met Google Home. De deurbellen hebben we gerangschikt op volgorde welke wij zouden aanschaffen. Elke deurbel heeft weer zijn eigen specialiteiten en die staan per deurbel beschreven. Wist je bijvoorbeeld dat je live beelden van de Google Nest Doorbell kunt bekijken op de smart hub van Google Nest?

google nest doorbell

1. Google Nest Doorbell

Dit is de meest voor de hand liggende optie. De Google Nest Doorbell is natuurlijk van Google zelf en werkt daarom perfect met het systeem van Google, zo kun je het beeld van de Nest Doorbell ook bekijken op de Google Nest Hub. De deurbel zelf werkt ook erg goed en is zowel bedraad als draadloos aan te sluiten.

eufy slimme deurbel

2. Eufy Video deurbel

De slimme deurbellen van Eufy zijn ook te koppelen met het smart home platform van Google Home. Voordeel van de deurbellen van Eufy is dat deze werken met het basisstation van Eufy, hiermee sla je beelden intern op. Dit zorgt voor veiligheid, privacy en geen extra kosten voor een abonnement. Eufy heeft verschillende deurbellen:

arlo video deurbel vergelijken

3. Arlo Wire Free Video Doorbell

De video deurbel van Arlo is ook te koppelen met het systeem van Google. Deze deurbel is zowel draadloos als bedraad aan te sluiten.

ezviz db1 google home deurbel

4. Ezviz DB1

De Ezviz DB1 Pro Wired deurbel is ook te koppelen met Google Home. Beelden kunnen worden opgeslagen op een SD-kaartje, hierdoor hoef je geen abonnement af te nemen voor de opslag van de beelden.

nordval slimme deurbel

5. Nordväl SH105 video deurbel

Ook deze deurbel van Nordväl slaat opnames op, op een bijgeleverde SD-kaartje. Hierdoor heb je geen extra kosten voor een abonnement. De deurbel is alleen bedraad aan te sluiten.

Waarom deurbel koppelen met Google Home?

Wanneer je al veel slimme apparaten hebt van Google Home is het handig om deze apparaten met elkaar te koppelen. Dit zorgt ten eerste voor overzicht, omdat alle apparaten terug te vinden zijn in de Google Home app of via de Google Hub en daarnaast kun je de apparaten met elkaar verbinden. Vooral omdat er sinds kort ook Google routines in Nederland mogelijk zijn kun je alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van je lampen aan de slimme deurbel, wanneer er iemand aanbelt, kun je dan automatisch de lampen laten knipperen.

Ook wanneer je een Google Nest hub of Hub Max hebt kun je het beeld van de deurbel tonen op de smart display. Heb je geen smart display, dan zegt de Google Assistant via een speaker dat er iemand voor de deur staat. Het gaat ook nog een stukje verder wanneer een deurbel gezichtsherkenning heeft en hij de persoon bij naam kent dan zal de smart speaker zeggen: Pietje staat voor de deur. Zie in de video van Coolblue hoe dit in zijn werking gaat:

google nest hub

Google Nest hub

Met de Google Nest hub haal je een handige smart display in huis, hiermee kun je alle apparaten bedienen via spraak of gewoon via het display. Ook handig wanneer je een Google Nest Doorbell hebt, zo kun je de beelden van de deurbel zien en het display als intercom gebruiken.

Hoe deurbel koppelen aan Google Home?

Het is vrij simpel om een slimme deurbel te koppelen aan de Google Assistant. Heb je een Google Nest Hello dan voeg je deze heel eenvoudig toe via de Google Home app. Andere slimme deurbellen dien je eerst te koppelen met de app van de deurbel zelf en daarna kun je de deurbel koppelen met Google Home, dit doe je als volgt:

Deurbel koppelen met Google Assistant:

 1. Zorg dat de smart deurbel werkt met de originele app van de deurbel zelf
 2. Open dan de Google Home app
 3. Klik linksboven op het plusje (+) en klik dan op ‘apparaat instellen’
 4. Klik dan op: ‘heb je al iets ingesteld?’
 5. Zoek dan het merk of de app op van de deurbel in de lijst en je kunt de koppeling maken.

Ring deurbel Google Home koppelen mogelijk?

Ook krijgen we veel vragen of het mogelijk is om de Ring deurbel te koppelen met Google Home. Dit is mogelijk met een omweg, maar dit is niet heel ideaal. Je kunt de Ring deurbel vaak beter koppelen met een smart speaker of display van Amazon.

5 comments
 1. Hi, ik heb een Phillips welcom eye , volgends advertentie zou die moeten werken met Google assistent, enkel krijg ik hem niet op beeld op mijn Google nest hub. Iemand tips? Ik krijg de melding “deze videostream kan hier niet worden bekeken, als je een smartdisplay of chromecast hebt, kun je de assistent vragen de video daar te streamen.”

  1. He Pieter,
   Het is helaas (nog) niet mogelijk om de beelden van Philips WelcomEye te bekijken op de Google Nest Hub. Wel is het inderdaad mogelijk om de deurbel te koppelen met Google Assistant, wat handig kan zijn om de deurbel op te nemen in scenario’s. Helaas werkt dit nog niet optimaal met de Google Nest Hub. Hopelijk wordt dit in de toekomst wel mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts