Google Home commando’s inplannen binnenkort mogelijk

Rob Tigchelaar Laatste update: 23-11-2020

Google Home commando’s kunnen binnenkort ingepland worden. Hiermee kun je bijvoorbeeld via Google Assistant vragen om op specifieke tijden de lampen aan te zetten of voor een specifiek tijdsbestek. Deze update werd tijdens CES 2020 al aangekondigd, maar lijkt nu uitgerold te worden.

google home commando's inplannen

Acties via Google Assistant inplannen wordt mogelijkheid © Smarthomeweb

Wanneer je bijvoorbeeld slimme lampen aan wil zetten via Google Assistant, kan het alleen op het moment zelf. Bijvoorbeeld door te zeggen: “He Google zet de lampen aan”. Maar wat als je dat pas op een specifiek tijd wil laten doen? Bijvoorbeeld als je de deur uitstapt en wil dat de lampen om 12 uur uitgeschakeld worden? Dan is dat nu nog niet mogelijk. Nog niet, want Google lijkt haar update om Google Home commando’s in te plannen nu uit te rollen.

Google Assistant acties op later moment uitvoeren

Hiermee wordt het dus mogelijk om specifieke acties van Google Assistant op een ander moment uit te voeren. We zetten enkele voorbeelden op een rij:

  • Hé Google, schakel alle lampen uit om 22.00 uur
  • Hé Google, zet de verwarming over twee uur uit

Naast de mogelijkheid om specifieke acties in te plannen voor een later moment, zou er ook de mogelijkheid komen om de actie in een specifiek tijdsbestek te activeren. Denk aan de volgende mogelijkheid om te vragen aan de voice assistant om alle slimme verlichting van 20.00 tot 23.00 uur aan te zetten. Daarbij kun je ook tijdsmomenten noemen, waarna iets moet gebeuren. Denk aan:

Voor het inplannen van Google Home commands is vanzelfsprekend een Google Assistant smart home apparaat een must. Denk hierbij aan de Google Nest Audio (smart speaker) of een Google Nest Hub (smart display.

 Aanbieding! 
google nest hub max

Google Nest Hub Max

De Google Nest Hub Max is te koop bij Bol.com, check hier of er nog een scherpe deal is. Het mooie van deze Nest Hub is dat het scherm extra groot is en dat er ook een camera op de display zit.

Inplannen van Google Home commands tot een week van te voren

Denk nu niet dat je het hele jaar in kan gaan plannen met allerlei Google Home smart home scenario’s: Google laat namelijk weten dat het mogelijk het enkel mogelijk is op de dag zelf of een andere dag in dezelfde week.

Commands can be scheduled for the current day or another day within the next seven day period.
– Google

Het is tevens ook mogelijk om ingeplande Google Home commands te annuleren.

Google Home update op Nederlandse assistant

Wanneer deze nieuwe update van Google Home uitgerold gaat worden naar de Nederlandse Google Assistant is nog niet bekend. Uiteraard houden we je jullie hiervan op de hoogte. Inspiratie voor leuke spraakopdrachten? Bekijk dan hier de complete lijst met Nederlandse Google Home commands.

Meer smart home artikelen

ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *