Dit zijn alle Google Home apps

google home apps

In veel huishoudens zijn al smart speakers van Google Home te vinden. Naast simpele dingen vragen als: wat is het weer morgen of wat is het belangrijkste nieuws van vandaag, kan een smart speaker ook gebruikt worden voor het besturen van slimme apparaten. Vraag bijvoorbeeld aan Google of de temperatuur in de woonkamer een graadje lager mag of bedien de lampen door aan Google te vragen of de lampen in de keuken aan mogen, hier moet je natuurlijk wel een slimme thermostaat of slimme lampen voor hebben.

Steeds meer producten worden ontworpen om te kunnen spreken met Google Home, dit is erg handig want zo kunnen apparaten met elkaar communiceren en kun je scenario’s in huis automatiseren. Naast slimme producten spelen applicatieontwikkelaars hier ook op in en werken apps  steeds vaker met Google Home. Om deze reden zijn we op zoek gegaan naar Google Home apps en hebben we deze ultieme lijst samengesteld met daarin een overzicht met welke apps werken met Google Home. De meeste apps zitten automatische al geïntegreerd in de smart speaker het enige wat je hoeft te zeggen is: “He Google, praat met x app”.

In dit bericht

Vraag de Google Assistent alles wat te maken heeft met eten en drinken

Leuk dat je van alles aan Google kunt vragen, maar het wordt pas echt interessant wanneer de assistent van Google hier ook wat mee doet. Tijdens onze zoektocht naar Google Home apps kwamen we een paar handige apps tegen die je kunt gebruiken wanneer je bijvoorbeeld eten wilt bestellen, boodschappen wilt doen of wilt weten hoelang iets moet bakken. Hieronder hebben we de meest interessante apps voor je verzameld.

google home app thuisbezorgd

Thuisbezorgd

Heel eenvoudig kun je favoriete gerechten thuis laten bezorgen. Natuurlijk is dat al bekend met Thuisbezorgd, maar via Google Home hoef je alleen simpelweg te zeggen: He Google, zeg tegen Thuisbezorgd dat ik mijn favoriete pizza wil eten.

Hoe werkt het? Via Google Home kun je namelijk je favoriete gerecht aangeven. Zeg: He Google: Praat met Thuisbezorgd. Via deze weg kun je een favoriete gerecht doorgeven, de volgende keer hoef je simpelweg alleen te vragen of Google je favoriete gerecht via Thuisbezorgd wilt bestellen.

albertheijn app google

Albert Heijn

Laat je boodschappen automatische thuisbezorgen met de Albert Heijn app. Via de spraak assistent van Google kun je producten aan je boodschappen toevoegen. Zeg He Google: vraag Albert Heijn om volkoren Penne pasta op mijn lijstje te zetten. Dit lijstje kun je weer gebruiken wanneer je een online bestelling plaatst via de Albert Heijn online.

Nog meer interessante dingen via de Albert Heijn app:

 • Nieuwe recepten van Allerhande opvragen
 • Kook met de ingrediënten die je in huis hebt
 • Vraag hoe laat de bezorger er is
 • Aanbiedingen opvragen
 • Aanbevelingen voor recepten
Nespresso-app-logo

Nespresso

“Hey Google, praat met Nespresso”. Met dit commando roep je de spraaktool van Nespresso op. Daarmee kun je antwoord krijgen op uiteenlopende vragen gericht op koffie. Deze Google Assistant app is er om je te helpen bij het kiezen van de juiste koffie en om je meer te leren over de herkomst van de ingrediënten daarvan.

Handige functies van de Nespresso app:

 • Krijg persoonlijk koffieadvies
 • Leer over verschillende koffierecepten
 • Vind een Nespresso-Boutique in de buurt
 • Vind recyclepunten voor je gebruikte koffiecups
binnenste buiten app

Chef-kok BinnensteBuiten

Ben je bekend met BinnensteBuiten? In dit programma laat onder andere Chef-kok Sharon haar favoriete gerechten zien, stap voor stap legt ze je uit hoe het recept gemaakt kan worden. Ook kun je dit doen met Google Home, vraag aan Google of je met Chef-kok BinnensteBuiten mag spreken. Na deze commando krijg je de stem van Sharon te horen.

Sharon vraagt je wat je graag wilt koken, hierbij heb je de keuze voor een vegetarische, vis, vlees of zoet recept. Na het kiezen van een recept krijg je een boodschappenlijstje te zien, stap voor stap zal Sharon dit boodschappenlijstje met je doornemen tot je alles paraat hebt om te beginnen met het koken van het recept.

Airfryer baktijden

Dit is een handige app waarmee je alle baktijden kunt opvragen voor producten die je kunt bereiden in de Airfryer. Ben je bijvoorbeeld vergeten hoelang de kaassoufflés in de Airfryer moeten? Vraag dit dan aan Google door het volgende te zeggen: He Google, praat met Airfryer baktijden. Geef dan kaassoufflé als antwoord.

Google Home apps voor het bekijken van foto’s of films

Het kan handig zijn om je foto’s te bekijken op een groot scherm in plaats van het kleine beeld van je smartphone. Hieronder hebben we paar leuke apps voor je opgesteld die ervoor kunnen zorgen dat je eenvoudig met spraak foto’s kunt bekijken op je tv of smart display. Ook kun je gewoon aan Google vragen wat er vanavond op tv komt.

google fotos app

Google Foto’s

Google Foto’s is helemaal interessant wanneer je het smart display van Google Nest hebt. Via deze app kun je de achtergrond van de Nest hub veranderen in je favoriete foto’s. Verder kun je de app ook goed gebruiken om albums te maken van je opgeslagen foto’s.

Om gebruik te maken van Google Foto’s zeg je simpelweg: He Google, laat me mijn vakantiefoto’s zien. Hier dien je wel een album voor te maken met vakantiefoto’s, dit kun je doen via de Google Foto’s app. Met een Chromecast kun je de foto’s ook streamen naar je tv, zeg dan: He Google, laat mijn vakantie foto’s zien in de woonkamer (dit hangt natuurlijk af waar de Chromecast is geïnstalleerd).

TV films

He Google: praat met TV films. Google vertelt je welke film er vandaag op tv komt die je zeker moet zien, daarnaast zal Google ook vragen welke film je morgen echt moet zien! Wel beperkt deze app zich alleen op de films van vandaag en morgen. Wil weten wat er vanavond op tv komt vraag dan aan Google het volgende: praat met wat komt er vanavond op tv.

netflix app google home

Netflix

Heb je een Netflix abonnement? In combinatie met een Chromecast kun je hier handige dingen mee doen. Speel bijvoorbeeld je huidige serie af op je tv zonder gebruik te maken van je afstandsbediening. Die doe je door het volgende te zeggen: He Google, speel Breaking bad vanuit Netflix af op de tv in de woonkamer.

Ook handig om te vragen:

 • Vorige aflevering
 • Stop Netflix
 • Hervat Netflix
 • Zet ondertiteling aan

Speel spelletjes met Google Home apps

Ook kan het leuk zijn om gewoon een spelletje te spelen met Google Home. Speciaal hiervoor zijn er ook diverse spelletjes te vinden. Wij vonden twee spelletjes die leuk zijn om te spelen en de moeite waard zijn om een keer uit te proberen.

willem wever app

Willem Wever

Willem Wever is een game waarbij je tegen je vrienden speelt, natuurlijk kun je ook in je eentje spelen maar met meerdere spelers is het leuker. Zeg: He Google, praat met Willem Wever en de app wordt gestart. Na het aangeven met hoeveel spelers je speelt worden er vragen gesteld die je moet beantwoorden met waar of niet waar. Erg leuk en je leert ook weer nieuwe weetjes die je misschien nog niet wist.

popcorn quiz app

Popcorn Quiz

Popcorn Quiz is ook een leuke app die je kunt spelen met Google Home. Activeer deze app door He Google, praat met Popcorn Quiz, te zeggen. De app wordt dan automatische gestart en er zullen film gerelateerde vragen gesteld worden die je moet beantwoorden met true of false. Het leuke van Popcorn Quiz is dat de score bijgehouden worden en dat je positie in de wereldranglijst krijgt.

Gebruik Google Home Assistent als personal trainer

Wie wil er niet fit en gezond zijn? Google Home kan je daar een beetje bij helpen. Gebruik de Google Home als personal trainer en het wordt iets gemakkelijker om af te vallen. De apps die hier geschikt voor zijn hebben we hieronder opgesteld.

Google Fit

Deze app heb je misschien al op je smartphone geïnstalleerd. De app van Google Fit is een activiteits-tracker die je work-outs bijhoudt via je telefoon of smartwatch. Maak je al gebruik van deze app, vraag dan aan Google hoeveel stappen je vandaag hebt gezet of wat je hartslag is.

voedingswaarde app google home

Voedingswaarde

Voeding is erg belangrijk wil je op een juiste manier afvallen. Belangrijk is dat je weet wat binnenkrijgt. Er zijn veel apps die bijhouden wat je per dag eet, maar ook met Google Home kom je er achter wat de voedingswaarde zijn van bepaalde producten. Vraag gewoon aan Google het volgende: He Google, hoeveel calorieën zitten er in een appel.

ik wil afvallen app

Ik Wil Afvallen

Ook kun je advies opvragen aan Google wanneer je wilt afvallen. Gebruik hiervoor de volgende Google Home commando: He Google, praat met Ik Wil Afvallen, middels deze app krijg je veel tips en adviezen die je kunnen helpen met afvallen.

Google Home apps voor kinderen

Ook speciaal voor kinderen zijn er leuke Google Home apps ontwikkeld. Hieronder hebben we de drie leukste Google Home apps voor kinderen opgesteld. Ook zit er een educatief spelletje bij, zodat de kids er ook nog wat van leren!

familie luistersprookjes app

Familie luistersprookjes

Kinderen houden van sprookjes. Laat je kinderen voorlezen door Google Home, vraag het volgende: He Google, praat met familie luistersprookjes. Automatische worden verschillende sprookjes voorgelezen, denk bijvoorbeeld aan Assepoester of Brammetje Braam.

sommetjes oefenen app

Sommetjes oefenen

Google Home apps kunnen ook leerzaam zijn. Een app die je kind kunt helpen om beter te worden in rekenen is Sommetjes oefenen. Deze app laat een rekensom zien waarna je de uitkomst moet zeggen. Erg leerzaam, deze app kan gespeeld worden op de volgende drie niveau’s:

 • Makkelijk
 • Gemiddeld
 • Moeilijk
doen vandaag app

Doen vandaag

Geen idee wat je in de vakantie met je kinderen moet gaan doen? Raadpleeg dan samen met je kinderen de app Doen vandaag. Deze app geeft suggesties wat je vandaag de dag kunt doen. Je krijgt niet altijd het juiste antwoord, maar het is wel grappig om te doen.

Apps van Google Home om muziek te beluisteren

Speel muziek af door: He Google, speel muziek af te zeggen. Google speelt dan automatische de muziek af van je favoriete muziekdienst, deze muziekdienst kun je ook veranderen in de instellingen. Hieronder heb ik verschillende muziekdiensten op een rij gezet die je kunt gebruiken voor het afspelen van je muziek.

google home spotify

Spotify

Tegenwoordig heel populair. Spotify is een muziekdienst die toegang heeft tot bijna elk liedje. Eenvoudig maak je een eigen album of beluister je albums van je favoriete zanger. Zet Spotify aan als je standaard muziekdienst en zeg He Google, Speel mijn favoriete muziek af. Automatische zal je favoriete muziek van Spotify afspelen.

google play music app

Google Play Muziek

Voor het afspelen van muziek kun je ook gebruik maken van Google Play Muziek. Ook kun je hierbij vragen je favoriete muziek af te spelen of vraag wat Google je aanbeveelt.

juke google home app

JUKE

Een andere Google Home app die je kunt gebruiken voor het afspelen van muziek is JUKE. Met JUKE speel je de meest populaire radioprogramma’s af, bekijk hieronder een lijst met een aantal radioprogramma’s:

 • Frank Dane
 • Dance Department
 • De Coen en Sander Show
 • Giel Beelen
 • Ekdom in de morgen
TuneIn Google Home

TuneIn

Speel je liever je favoriete radiozender af? Gebruik dan de volgende commando: He Google, Speel SkyRadio af, automatische zal Google Home de radiozender SkyRadio afspelen via TuneIn. Hier hoef je geen app voor te downloaden deze wordt automatische afgespeeld via de Google Home. Wel lijkt het er momenteel nog op dat sommige radiozenders nog niet werken.

Heb je zelf ook leuke Google Home apps gevonden of mis je een app in het bovenstaande rijtje? Laat het ons dan weten. Wij proberen deze lijst zo up-to-date mogelijk te houden. Bij nieuwe apps zullen we dit natuurlijk ook communiceren!

Hoe voeg ik apps toe aan mijn Google Home?

Je kunt op verschillende manieren apps toevoegen aan Google Home. Het ligt er alleen aan om welke apps het gaat. Bovenstaande apps zijn bijvoorbeeld al geïntegreerd in de Google Home. Om deze apps te gebruiken hoef je alleen het toverwoord He Google: praat met x app. Wil je de app van Thuisbezorgd activeren dan zeg je simpelweg He Google praat met Thuisbezorgd.

Ook zijn er apps die je gebruikt om bijvoorbeeld de slimme verlichting te bedienen. Hier zijn speciale apps voor die je wel dient te installeren en te koppelen met Google Home. Wil je bijvoorbeeld de Philips Hue lampen bedienen met je Google Home, dan dien je in het geval eerst de Hue app te downloaden op je device. Het verschilt per apparaat welke app je er voor dient te gebruiken, vaak spreekt dit wel voor zich.

Hoeveel kost een Google Home app?

De apps die je gebruikt met je Google Home zijn geheel gratis. Vaak worden de apps ontwikkeld door de bedrijven zelf en willen ze hiermee de dienst gemakkelijker maken voor de consument. Voorbeeld van de Albert Heijn app, deze helpt de klant bij het toevoegen van producten aan de Albert Heijn boodschappenlijst. Na het vullen van de boodschappenlijst kan de klant direct zijn boodschappen online bestellen en laten bezorgen.

Dit is niet alleen voor de consument erg interessant, maar ook voor Albert Heijn zelf. Wanneer een consument eenvoudig producten kan toevoegen aan zijn boodschappenlijstje van Albert Heijn, zal de consument niet snel de boodschappen halen bij een concurrent. Tevens is het ook tijdsbesparend en heel gemakkelijk voor de consument om zo boodschappen te doen.

8 comments
  1. Goedemiddag Coby,

   Wellicht heb je het wachtwoord van je WiFi netwerk veranderd? Het kan slim zijn om je Google smart speaker even te resetten. Hierna kun je hem namelijk weer opnieuw koppelen met je netwerk en het juiste wachtwoord invullen. Hoop dat het gaat lukken!

   Groetjes,
   Rob

 1. Hoi,
  Ik vond dit wel een leuk item, maar toen ik de apps opzocht dit ik wou, vond ik er geen terug of niet zeker of het de juiste aten. Jammer dat er geen link was naar de correcte apps. Ik bekeek wel de uitleg op Google play store maar ik vind meestal niet terug dat het met Google home samengaat. Willem Wever, sommetjes maken, airfryer baktijden….

  1. Hallo Caro, De Google Home apps kun je niet downloaden je dient ze te activeren via de Google Home speaker. Je kunt de apps afspelen door het volgende te zeggen: “He Google, spreek met Willem Wever”. Veel plezier er mee!

   1. Hallo,
    Zoals Caro ook meldt, bijna geen enkele van deze apps hierboven is te vinden via google home… Dus ik weet niet hoe je het doet, maar ze zitten er niet in.

 2. Hoi
  Zeg mijn mijn Google assistent zegt iedere x je moet je Google home app inloggen maar hoe ik kom er niet uit ik hoop dat iemand me het uit kan leggen

  1. Hallo Dre,
   de Google Home app moet je installeren op je tablet of smartphone. Daarop inloggen en dan zie je je apparaten, zoals speakers of lampen/stekkers. Let wel dat alles op zelfde WiFi moet, meestal de 2.4 Gh .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
wat is cortana

Wat is Cortana?

Cortana is de virtuele spraakassistent van Microsoft waarmee je gesproken opdrachten kunt laten uitvoeren.
Lees meer