‘Google Home app apparaatinstellingen worden overzichtelijker’

Rob Tigchelaar Laatste update: 27-10-2020

Google komt binnenkort mogelijk met een nieuw design voor haar Google Home app. De apparaatinstellingen  binnen de applicatie zouden overzichtelijker worden: in plaats van een hele lange lijst met instellingen wordt het scherm nu opgedeeld in twee secties: algemene instellingen en specifiekere apparaatinstellingen.

nieuw ontwerp google home app

Google Home app op smartphone © Smarthomeweb.nl

Google lijkt een nieuw ontwerp te testen voor haar Google Home app in de sectie apparaatinstellingen. Waar je voorheen een hele waslijst aan apparaatinstellingen kreeg bij het instellen van een Google Nest apparaat, lijkt dat nu verdeeld te worden in twee secties. Hierbij worden algemene informatie nu gescheiden van specifieke apparaatinstellingen.

Apparaatinstellingen overzichtelijker: twee secties

Het gaat om een scheiding tussen algemene apparaatinformatie en instellingen, is te zien op foto’ s van 9to5Google. Daar is overigens het mogelijke nieuwe ontwerp van de Google Home app te zien voor de Google Nest Hub Max, Google’s grootste smart display.

Algemene apparaat informatie

Onder de sectie algemeen – van de Google Nest Hub Max in dit geval – is strakjes mogelijk enkel de algemene informatie te zien als de firmware versies of andere technische informatie. Hierbij kan gedacht worden aan wel of geen toestemming geven voor het delen van smart home privacy gevoelige informatie bij een specifiek apparaat of instellingen voor specifieke meldingen.

Apparaatfuncties

Onder de algemene informatie van een apparaat zou dan strakjes mogelijk de lijst met specifieke apparaatfuncties komen. Hierbij kan gedacht worden aan (opnieuw met voorbeeld van Google Nest Hub Max) instellingen op het gebied van:

  • Fotoframe instellingen
  • Scherminstellingen
  • Audioinstellingen
  • Instellingen voor video- en spraakoproepen
  • Instellingen voor de camera (Nest Cam)

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Apparaatinstellingen blijven zelf waarschijnlijk ongewijzigd

Hoewel de look & feel van de Google Home app op de schop genomen lijkt te worden, blijven de instellingen waarschijnlijk hetzelfde. Na wat doorklikken ontdekt 9to5Google namelijk dezelfde instellingen, ondanks het nieuwe ontwerp. Daarbij lijkt het nieuwe ontwerp van de Google Home app nog niet helemaal uitgerold te worden.

Eerder liet Google Nest ook al weten haar nieuwe Google Home Thuis en Afwezig routines uit te gaan rollen in de Google Home app.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *