Google Chromecast 4 Sabrina: alles wat we weten

google chromecast 4 sabrina

▲ Met de Google Chromecast 4 Sabrina kun je eenvoudig Netflix streamen en bedienen. Ter illustratie © Pixabay

Wat mogen we verwachten van de nieuwe Google Chromecast, die hoogstwaarschijnlijk vanavond tijdens het Google’s hardware event aangekondigd wordt? Een ding is zeker: de nieuwe Google Chromecast 4 Sabrina zal niet vergelijkbaar zijn met de huidige Chromecast mediastreamers van Google, gezien deze ook geleverd wordt met een daadwerkelijke afstandsbediening. In dit artikel zoomen we in op de nieuwe mediastreamer: want, wat kunnen we verwachten van Sabrina in onze smart homes?

Update: op de redactie worden we overspoeld met vragen over de nieuwe Google Chromecast 4 Sabrina. We hebben daarom besloten om een F.A.Q. te openen onderaan dit artikel. Zelf een vraag? Stel hem onderaan de pagina.

De kans is heel groot dat vanavond de nieuwe Google Chromecast 4 Sabrina aangekondigd zal worden door Google. Sterker nog: een journalist van The Verge heeft al een exemplaar weten te bemachtigen en vertelt zeer gedetailleerd wat we kunnen verwachten van de nieuwe mediastreamer die voorzien is van een afstandsbediening (die we voor nu de Google TV Stick zullen noemen). Hoewel we bij Smarthomeweb.nl al kort inzoomden op deze nieuwe Chromecast met afstandsbediening, gaan we in dit artikel dieper in op de mogelijkheden.

Chromecast 4 Sabrina meer dan de Google Chromecast zoals we hem kennen

Allereerst is het goed om te melden dat de nieuwe Google Chromecast 4 Sabrina heel anders is dan zijn voorgangers. Waar zijn voorgangers enkel een mediastreamer waren, wordt de nieuwe variant geleverd met een fysieke afstandsbediening, een Google TV Stick. Ook is er sprake van een eigen menu (lees hier alles over Google TV) en is het dus niet alleen een apparaatje om content vanaf je smartphone, tablet of desktop te streamen naar bijvoorbeeld je smart TV.

Aangestuurd door Android TV: mogelijkheden voor Netflix tot Disney+

Onder de motorkap van de software van de nieuwe Google Chromecast 4 is Android TV te ontdekken. Met deze software is er veel mogelijk: zo kun je als gebruiker eenvoudig streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video downloaden. En – zoals we daarnet al aangaven – hoef je dus niet je smartphone te gebruiken om video’s af te laten spelen, maar kun je dit allemaal bedienen met de nieuwe Google TV Stick.

Door in te loggen bij de streamingsdiensten waar je op geabonneerd bent – en waar je dus voor betaalt – krijg je vervolgens toegang tot de content. Google laat vervolgens zien welke content er beschikbaar is, maar volgens The Verge journalist kan er alsnog content van HBO Max voorgeschoteld worden.

Nieuwe Google Chromecast 4 Sabrina kopen (drie verschillende kleuren)

De nieuwe Chromecast Sabrina is vanaf vandaag te koop in Amerika en zal aan het einde van dit jaar waarschijnlijk ook in Europa te verkrijgen zijn. Het appraatje kost 49,99 dollar en is te verkrijgen in drie verschillende kleuren, Snow (wit), Sky (blauw) en Sunrise (rood). De nieuwe Chromecast 4 is dus een stukje duurder dan de Chromecast V3, de meest recente streamer van Google, deze kost 39 euro. Natuurlijk houden we weer in de gaten wanneer de nieuwe Chromecast Sabrina te koop is (check hier het actuele aanbod bij Bol.com op dit moment). We verwachten wel dat de Chromecast 4 in Nederland eerder te koop is via resellers.

FAQ: veelgestelde vragen over Google Chromecast 4 Sabrina

Zoals we in de update aankondiging aangaven krijgen we op de redactie veel vragen binnen over deze nieuwe Chromecast. Wat kun je ermee? Wanneer is de releasedatum? Moet ik mijn oude hiervoor vervangen? We hebben dit soort vragen gegroepeerd en gebundeld in onderstaande F.A.Q. Check de veelgestelde vragen.

Hoe heet de nieuwe Google Chromecast?

Hoogstwaarschijnlijk gaat de nieuwe mediastreamer aangeboden worden onder de naam ‘Google Chromecast 4 Sabrina’.

Waarin verschilt deze nieuwe variant met oudere versies?

Google Chromecast 4 Sabrina wordt geleverd met een afstandsbediening en draait op Android TV. Hierdoor hoef je dus niet zozeer je smartphone of tablet te gebruiken om te streamen, maar is het een losstaand systeem.

Is het een dusdanige vernieuwing dat ik mijn oude Chromecast kan vervangen hiervoor?

Het is goed om te weten dat we hier te maken hebben met een totaal andere Chromecast, dan je gewend bent. Je hebt hier een afstandsbediening en maakt gebruik van Android TV. Als jij je Chromecast enkel gebruikt om te streamen vanaf je smarpthone, is vervanging niet zozeer noodzakelijk.

Wat is de releasedatum van de nieuwe Google Chromecast 4?

Google zal de Chromecast 4 Sabrina naar alle waarschijnlijkheid op 30 september aankondigingen. Wij verwachten de nieuwe Chromecast dan enkele dagen later bij diverse webshops in de schappen.

Zelf een vraag over de nieuwe Google Chromecast 4 Sabrina? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina en discussieer mee met onze smart home fans. Je kunt ons uiteraard ook bereiken via het contactformulier.

6 comments
  1. Haha! Gelukkig spreken we Google Assistant nog steeds aan met ‘Hey Google’. Zou vervelend zijn als je contsant moet zeggen ‘Hey Sabrina!’. 😉

 1. Kan ik ook gewoon Netflix streamen vanaf mijn smartphone nog steeds met deze nieuwe Chromecast? Heb nu nog niets, maar wil niet een ouder model kopen als deze vandaan verschijnt…

  1. Hoi Jochem,

   Ja, we verwachten dat dit een uitgebreidere Chromecast is, maar dat hij zijn voordelen als mediastreamer niet zal verliezen. Ik raad je aan om vanavond voor de zekerheid nog eventjes af te wachten!

   Groetjes,
   Rob

 2. 50 Euro zal het in NL denk niet worden we zullen wel weer zoals altijd veel meer betalen als in andere landen, zal hier wel 69 Euro worden.
  Ik begrijp dat deze ook geen vaste netwerkaansluiting heeft!? valt me erg tegen heb toch graag liever vast dan wifi.

  1. We krijgen net inderdaad binnen dat de prijsrange tussen de 50-70 euro zal zijn. We gokken ook dat de prijs meer zal neigen naar jouw voorspelling Frans. Inderdaad zal deze variant hoogstwaarschijnlijk – en helaas – geen vaste netwerkaansluiting hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts