Google Assistent mag rekenen op nieuwe functionaliteiten

Laatste update: 07-05-2021

Google heeft een aantal nieuwe functies aangekondigd voor de Google Assistent, precies op tijd voor Moederdag (aanstaande zondag!)

google casting geluidseffect

Google Nest Mini met Google Assistent © Pexels

De Google Assistent krijgt een aantal handige functies die bedoeld zijn voor gezinnen. Het bedrijf laat weten dat die functies uitgerold worden voor Moederdag, maar in principe zijn dit handige opties voor alle gezinnen.

Updates voor Google Assistent

De eerste update heeft betrekking op de Broadcastfunctie (waarmee je een bericht naar andere apparaten in huis stuurt). Met Family Broadcast kunnen die berichten ook aankomen op de telefoons van familieleden, waar zij vervolgens op kunnen reageren. Heb je dus een dringende boodschap, dan kan iedereen die te horen krijgen voordat ze thuis aankomen.

De Family Bell-functionaliteit wordt in de komende weken uitgerold in het Nederlands. Dat is sowieso al goed nieuws, maar daar blijft het niet bij. De functie mag rekenen op nieuwe reminders. Google laat je andere leden van het gezin automatisch herinneren dat ze de planten water moeten geven of dat de kinderen hun kamer moeten opruimen.

Verder krijgt de Google Assistent nog wat entertainmentfuncties, al is het altijd de vraag of die ook direct naar Nederland komen. De Assistent kan meer verhalen vertellen, zoals die van de fictieve held Harry Potter en non-fictieve helden Jane Goodall of Ruth Bader Ginsburg. Ook komt er een extra spel aan voor de Nest Hub, namelijk het spel dat Are You Smarter than a 5th Grader? genoemd wordt.

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *