Google Assistent leert te werken zonder ‘Hey Google’-prompt

Laatste update: 26-04-2021

De Google Assistent leert op telefoons ook te werken zonder het “Hey Google”-commando. Dat scheelt wederom een handeling.

new & next generation google assistant

Google Home Mini © Unsplash

De Google Assistent mag binnenkort wellicht rekenen op een slimme functie, die het gebruikers wederom een stukje gemakkelijker maakt. Daarvoor is bewijs opgedoken in de Google -app.

Google Assistent gebruiken zonder prompt

Bij de meeste bedrijven en ontwikkelaars is het zo dat we pas nieuws krijgen over nieuwe functionaliteiten wanneer die daadwerkelijk uitgerold worden. Maar bij producten van Google werkt dat vaak net een beetje anders, omdat dit bedrijf nog wel eens nieuwe functies test voordat ze klaar zijn voor het grote publiek.

Zo is onlangs een nieuw Guacamole-menu opgedoken binnen de Google-app op Android. De optie verschijnt slechts voor een handjevol gebruikers, dus de kans is groot dat jij hem niet ziet staan. Wanneer je deze optie activeert, dan kun je bepaalde handelingen met de Google Assistent uitvoeren zonder eerst “Hey Google” te hoeven zeggen.

Met de optie is het straks onder meer mogelijk – mits Google dit uitrolt, natuurlijk – een ingesteld alarm te stoppen of een telefoongesprek aan te nemen, zonder dat je daarvoor dus eerst “Hey Google” voor hoeft te roepen. Wanneer de functie voor iedereen beschikbaar is, dan moet je als gebruiker wel extra voorwaarden accepteren.

Het is moeilijk te zeggen wanneer Google dit gaat uitrollen. Het kan zijn dat het bedrijf meerdere functies voorbereid die uitgerold worden tijdens of na Google I/O in mei. Dat is de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van de zoekmachinegigant.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *