Google Assistent kan straks leren hoe die namen moet uitspreken

Laatste update: 29-04-2021

De Google Assistent krijgt binnenkort een update die ervoor zorgt dat je hem precies kunt vertellen hoe die je naam moet uitspreken.

google assistant niet laten opnemen

Google Home-speaker met Google Assistent aan boord © Pexels

Als gebruiker van de Google Assistent heb je wellicht gemerkt dat die je naam verkeerd kan uitspreken. Je kunt dat oplossen door binnen de instellingen te zoeken naar de optie voor Bijnaam, waar je je naam haast fonetisch kunt spellen voor de stemassistent (of je vult een korte versie van je naam in, bijvoorbeeld).

Google Assistent wordt persoonlijker

Google wil dit nu ook op een andere manier gaan oplossen. Je kunt namelijk de Google Assistent leren hoe je je naam moet uitspreken, door het voor te doen. Je moet dan wel je eigen naam gebruiken. Als je voor de grap een andere naam uitspreekt, dan combineert het systeem die twee namen en krijg je iets waar je wellicht nog minder gelukkig van wordt.

Google heeft hieronder een blogpost geschreven, waar ook een video in gepubliceerd werd. In de video zie je hoe je de Assistent kunt leren hoe de namen van je vrienden klinken, zodat je je daar ook niet meer aan hoeft te ergeren.

Verder investeert het bedrijf meer in het verwerken van contextuele informatie. Zo kun je na het updaten vragen of de Assistent “de tweede timer kan annuleren”. Dan weet de stemassistent waar je het over hebt.

Heb je een timer een bepaalde naam gegeven en wil je die annuleren? Dan hoef je niet per se de volledige naam te gebruiken die je eerder ingesteld hebt. Google geeft als voorbeeld een timer die ‘boiled patatoes’ genoemd wordt. In een andere video is te horen dat de gebruiker de “boiling potato timer” wil annuleren; en wederom weet de Assistent dan waar dit over gaat.

Daarnaast worden er nog twee contextuele zaken aangepast. Zo kun je straks vragen of een bepaald alarm een uur later af kan gaan dan gepland (er wordt dan geen tweede alarm ingesteld) en je kunt een fout corrigeren. Zeg je bijvoorbeeld dat je een alarm “over vijf, of euhm, nee, tien minuten” wil instellen, dan weet de Google Assistent dat het alarm dus over tien minuten ingesteld moet worden.

Voor meer informatie kun je terecht in de blogpost van het bedrijf.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *