Google Assistent kan iPhones in stille modus helpen vinden

Laatste update: 15-04-2021

Google rolt een aantal nieuwe functionaliteiten uit voor de populaire Google Assistent. Dit mag je binnenkort verwachten.

google assistant niet laten opnemen

Google Assistent op de Google Homespeaker © UNSPLASH

De Google Assistent kan rekenen op nieuwe functies. Een belangrijke kanttekening is dat niet alle functies direct naar Nederland komen.

Update voor Google Assistent

Zo kan de Google Assistent nu beter helpen bij het opsporen van een verloren of verdwenen iPhone of iPad. Dat kon al, maar wanneer dat apparaat in de stille modus staat dan werd dat toch vrij lastig. Op Android werkt de functie zelfs wanneer de niet storen-modus geactiveerd is. En datzelfde geldt nu dus voor iOS-gebruikers.

Je moet hiervoor essentiële meldingen inschakelen; dat regel je via de Google Home-applicatie op je iPhone of iPad. Op de website van Google lees je hoe dat moet, maar we hebben hieronder ook een stappenplan klaarstaan. De informatie is afkomstig van de zoekmachinegigant.

  1. Open de Home-app en tik op Instellingen en dan Meldingen en vervolgens op Algemene meldingen.
  2. Zet hier de Essentiële meldingen aan.
  3. Check of je bovenaan het scherm een banner ziet.
    • Zie je een banner waarin staat dat essentiële meldingen niet aanstaan voor dit apparaat? Tik dan op Essentiële meldingen inschakelen en volg de stappen om het instellen af te ronden via de instellingen van je telefoon.
    • Als je geen banner ziet, ben je klaar.

Wanneer je het stappenplan goed afgerond hebt, dan kun je je iPhone of iPad dus gemakkelijk terugvinden op het moment dat je aan Google vraagt of die je telefoon kan helpen vinden. Als je dan ook nog een aparte ringtone instelt, dan weet je zeker dat het goedkomt — tenzij die natuurlijk buiten je gehoorbereik ligt…

Andere functies

Google brengt ook andere functies naar de Google Assistent. Zo kan de Assistent in de Verenigde Staten helpen bij eten bestellen wanneer je dat via de Google-app op Android doet. Na het uitkiezen van je voedsel, vult de Assistent automatisch adres- en betaalgegevens in, die opgeslagen staan in Autofill en Google Pay. Dit is onderdeel van Duplex: een systeem dat terugkerende taken uit handen moet nemen.

Tot slot zorgt Google ervoor dat de routines wereldwijd uitgebreid worden. Zo kan straks iedereen apparaten en diensten in huis laten reageren op de zon die ondergaat of opkomt.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *