Google Assistent-gesprekken gaan er binnenkort anders uitzien

Wesley Akkerman Laatste update: 02-06-2021

De Google Assistent op smartphones krijgt binnenkort wellicht een andere interface. De spraakbubbels worden namelijk ingeruild voor wat anders.

google assistant niet laten opnemen

Google Home-speaker © Unsplash

De Google Assistent heeft al een lange weg afgelegd op Android en het ziet er niet naar uit dat Google die ontwikkelingen gauw stopzet. Nu verandert Google de manier waarop je met de Assistent praat op je smartphone. De bekende spraakbubbels lijken te gaan verdwijnen.

Google Assistent: spraakbubbels verdwijnen?

Als je nu een gesprek voert met de Google Assistent, dan worden de berichten van beide partijen weergeven in spraakbubbels. Maar door een aanpassing aan de interface lijken die bubbels dus te gaan verdwijnen. In plaats daarvan worden de replieken van de stemassistent van de zoekmachinegigant groot in beeld gebracht, zodat je minder moeite hoeft te doen om te lezen wat er gezegd wordt.

Google Assistent met grotere letters

Google Assistent met grotere letters (via: 9to5Google)

Daarnaast is het zo dat deze verandering ervoor zorgt dat je veel beter het huidige gesprek kunt teruglezen, omdat alle replieken groot weergeven worden. Dit zorgt voor een prettige leeservaring. Ook zou de interface er hierdoor op vooruit moeten gaan, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. De grote tekst in beeld is niet per se heel veel mooier dan die welbekende spraakbubbels.

Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer iedereen te maken krijgt met de nieuwe interface. Zoals wel vaker gebeurt met updates voor Google-apps, is het ook nu zo dat slechts een klein gezelschap de veranderingen in beeld te zien krijgt. Google test dergelijke veranderingen met een willekeurige groep mensen, dus het is niet te zeggen of jij bij de huidige testgroep hoort. Het wachten is nu op een aankondiging van Google.

Meer smart home artikelen

ring koppelen met alexa
Eufy Battery Slim
google nest hub update 2020
hoe-werkt-slimme-verlichting
Samsung SmartThings
Sensibo Pure
slimme deurbel arlo review
Nanoleaf Elements
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *