Home » Smart home nieuws » Google Assistant nu beschikbaar op Stadia

Google Assistant nu beschikbaar op Stadia

stadia google assistant

Ter illustratie © Pixabay
Bram Tigchelaar · 5 december 2019

Vorige maand introduceerde Google eindelijk de streamingdienst Stadia. Met alleen een Stadia controller en een Chromecast Ultra geplugd in je tv kun je de nieuwste games met 4k resolutie spelen. Opvallend en vooral interessant was het knopje van de Google Assistant. Echter bleek deze nog niet te werken, maar we kunnen nu zeggen dat de Assistant deels werkt sinds vandaag.

Hoe activeer je de Google Assistant op Stadia?

Direct toen we de Stadia in handen kregen hebben we het product volledig uitgetest. Alleen na het indrukken van de Google Assistant knop kregen we de melding dat deze “Comming Soon”. Echter is sinds een nieuwe update het wel mogelijk om Google Assistant te activeren, dit doe je als volgt:

Google Assistant activeren op Stadia:

  • Ga naar instellingen via de Stadia app
  • Klik op Google Assistant
  • Klik dan op: enable Assistant button on Stadia Controllers

Mocht het kopje Google Assistant niet te voorschijn komen in de instellingen, sluit de app dan even af en start hem opnieuw op. Wel dien je gekoppeld te zijn met Google Assistant op je smartphone en dien je de Google Assistant app te hebben. Voor deze koppeling hoef je dus geen smart speaker van Google te hebben, lees hier meer over de stadia.

Wat kun je met Google Assistant en Stadia?

Momenteel werkt de Google Assistant op de Stadia nog niet optimaal. Je activeert de Assistant van Google door op het knopje op de controller te drukken, waarna je een vraag of command kunt geven. Hierop zal Google dan reageren met een antwoord of een uitvoering. Dit kunnen vragen zijn van wat is het belangrijkste nieuws vandaag of wat is de verkeerssituatie bij in de buurt.

Het werkt nog niet optimaal op de Stadia omdat dit vragen zijn die je ook via je smart speaker kunt vragen of via de app op je smartphone. De bedoeling van de Google Assistant met stadia is dat deze je helpt tijdens het gamen, wanneer je bijvoorbeeld tijdens het gamen vast zit in het spel kan de assistent je helpen. Helaas moeten we nog op deze functie wachten, maar de assistent kan in ieder geval wel geactiveerd worden. Wanneer de Google volledig werkt op de Stadia weten we nog niet, wij gamen gewoon verder en wanneer deze functie goed werkt zullen we dit met je delen!

Meer smart home nieuws

google chromecast met afstandsbediening
smart tink week
nieuwe lampen philips hue
tado draadloze thermostaat
ring alarm beveiliging
goedkoop alternatief philips hue wiz