Dit zijn dé Google Assistant speakers

google assistant speakers

▲ Google Nest Mini © Pixabay

Elke smart speaker werkt met zijn eigen spraak assistent, zo is het wel bekend dat de Google Home speaker werkt met Google Assistant. Echter zijn de Google speakers qua sound niet super goed. Het is daarom ook interessant om te kijken naar smart speakers van andere merken die ook met de spraak assistent van Google werken. Om deze reden hebben we onderstaande Google Assistant speaker lijst gemaakt. In deze lijst vind je alle speakers die te bedienen zijn met de spraak assistent van Google.

Heb je een voorkeur voor een bepaalde merk? Klik dan hiernaast je favoriete merk in en je ziet direct welke speakers van je favoriete merk werken met Google Assistant. Ook hebben we de Google Assistant speakers met accu opgesteld en vertellen we je wat je met Google Assistant op je speaker kunt.

Bekijk de Google Assistant speakers per merk: 

Google Home (Nest) speakers

De meest bekende speakers van dit moment zijn wel de Google Nest of Home speakers. Voorheen noemde Google deze speakers Home, maar sinds de overname van Nest noemt Google zijn smart home producten “Google Nest“. Dit zagen we bijvoorbeeld in de introductie van de nieuwe Mini speaker van Google. Deze heette eerste Google Home Mini, maar heet nu Google Nest mini.

In het lijstje hieronder vind je de speakers van Google:

google nest mini

Google Nest Mini

De Google Nest Mini is de kleinste Google speaker. Deze speaker is ideaal om elke kamer te voorzien van een Google Assistant.

google nest audio

Google Nest Audio

De Google Nest Audio is grotere Google speaker. Qua sound is de speaker beter van kwaliteit dan de Nest Mini.

Google home max

Google Home Max

De Google Home Max is de grootste speaker van Google. De sound van deze speaker is erg goed. Officieel is deze speaker nog nooit in Nederland gepubliceerd, maar toch wel te koop.

google nest hub

Google Nest Hub

De Google Nest Hub is een speaker met een display, ook wel smart display genoemd. Dit model is handig en creëert meer overzicht bij het koppelen van slimme apparaten.

Tweetalige Sonos speakers – Google Assistant en Alexa

Sinds 2019 is het ook mogelijk om Sonos speakers te gebruiken me spraak. Met Sonos heb je zelfs keuze uit twee verschillende spraakassistenten: Google Assistant en Alexa van Amazon. Dit maakt Sonos uniek, maar je wilt natuurlijk in het Nederlands communiceren met de speaker, dan moet je wel kiezen voor Google.

Niet elke speaker van Sonos is smart en heeft geen spraakassistent aan boord. Op moment van schrijven zijn er drie verschillende Sonos speakers met Google Assistant. Het is overigens wel mogelijk om de andere Sonos speakers te koppelen met Google Home.

Check hieronder de Google Assistant speakers van Sonos:

sonos one smart speaker
sonos one

Sonos One

De Sonos One speaker heeft een ingebouwde Google Assistant, maar ook een Alexa spraak assistent. Je hebt dus de keuze voor één van deze twee. Deze speaker heeft erg goede sound.

  • Let op er is ook een Sonos One SL, dit model heeft geen ingebouwde Google Assistant. Wel is de speaker te koppelen met andere Sonos One speakers.
sonos move kopen

Sonos Move

De Sonos Move is een draadloze speaker van Sonos. Ook is dit de eerste bluetooth speaker van Sonos.

sonos roam

Sonos Roam

Ook de nieuwe Sonos Roam is een Google Assistant speaker. Deze Sonos speaker is draadloos te gebruiken met bluetooth. Om gebruik te maken van de spraakassistent van Google dien je wel verbonden te zijn met wifi.

sonos beam speaker

Sonos Beam

De Sonos Beam is een soundbar met een spraakassistent. Ideaal om je tv met spraak te bedienen. Ook is de Sonos Beam ideaal om je Sonos speakers met je tv te koppelen, zo kun je bijvoorbeeld een koppeling maken met je tv en een Sonos One.

Sonos Five

Sonos Five

Deze Sonos Five heeft een ingebouwde Google Assistant. Uit deze speaker van krachtig en helder geluid.

Ook Bose speakers ondersteunen nu Google Assistant

Sinds kort introduceerde ook Bose een paar hele leuke smart speakers. De speakers werken met de spraakassistent van Google, vandaar dat ze ook thuis horen in dit rijtje. De smart speaker lijn van Bose kenmerkt zich met de benaming “Home”. Deze Home lijn bestaat uit drie Bose speakers die werken met Google Assistant en ook te besturen zijn met spraak.

Bekijk hieronder de Bose speakers met Google Assistant ondersteuning:

bose portable home speaker

Bose Portable Home

Met deze krachtige speaker van Bose heb je 360 graden geluid. Ook is de Bose Portable Home draadloos te gebruiken en kun je communiceren met Google Assistant.

bose home speaker 500

Bose Home speaker 500

Deze Bose Hom speaker 500 is te koppelen met meerdere Bose speakers waardoor je een multiroom systeem kunt creëren. De speaker is compact en heeft een display waarop getoond wordt, welk nummer er afgespeeld wordt.

Google Assistant speaker JBL

JBL heeft sinds een tijdje ook verschillende smart speakers die werken met Google Assistant. De huidige smart speaker lijn van JBL heet Link, wat staat voor het verbinden van de speakers. Momenteel zijn er slechts twee verschillende JBL Link speakers te verkrijgen, hoewel dit voorheen uit zes speakers bestond.

Bekijk hier onder de Google Assistant speakers van JBL:

jbl link music

De JBL Link Music is een vrij compacte speaker en is ook laaggeprijsd. Met nog speaker van JBL kun je een Multiroom stereo paar creëren.

jbl link music

Er is ook een draadloze speaker van JBL, de JBL Link Portable. Deze speaker is zowel bedraad als draadloos te gebruiken en heeft een ingebouwde Google Assistant.

Google Assistant speaker met Harman Kardon

Ook een bekend merk die een hele smart speaker lijn in één keer in de markt zette is Harman Kardon. Harman Kardon heeft een de Citation lijn, deze bestaat in uit smart speakers die met elkaar te koppelen zijn. Het zijn verschillende speakers, zo zijn is er een soundbar, toren en zijn er wat kleinere toegankelijkere speakers. De Harman Kardon speakers zijn kenmerkend door de design van de speakers.

Bekijk hieronder de verschillende Google Assistant speakers van Harman Kardon:

Harman Kardon Citation OASIS

Deze Harman Kardon Citation OASIS wordt veelal gebruikt als wekkerradio. Ideaal om wakker te worden met je favoriete muziek en spraakopdrachten te geven aan de Google Assistant.

harman kardon citation one

Harman Kardon Citation One

De Harman Kardon Citation One is vergelijkbaar met de Sonos One. Wel is deze een stuk lager geprijsd. Kwaliteit van de speaker is erg goed en ideaal om speakers met elkaar te koppelen.

harman kardon citation 100

Harman Kardon Citation 100

Een mooie elegante smart speaker van Harman Kardon. Ook de Citation 100 is een mooie speaker die perfect in je woonkamer te plaatsen is.

harman kardon citation 300

Harman Kardon Citation 300

Deze Harman Kardon Citation 300 is een stuk groter dan de 100 en er komt ook wat beter geluid uit. Handig is ook dat deze smart speaker een display aan de bovenzijde heeft.

harman kardon citation 500

Harman Kardon Citation 500

De Citation 500 is nog een slag groter dan de 300. Aan de speaker hangt ook een prijskaartje, maar de sound van deze speaker is wel echt goed.

harman kardon citation tower

Harman Kardon Citation Tower

De Harman Kardon Citation Tower zijn geschikte speakers om naast de tv te plaatsen. Ook kun je met de ingebouwde Google Assistant de speaker middels spraakopdrachten besturen.

Harman Kardon Citation MultiBeam 700

Ook is er nog een soundbar in de Citation lijn. Deze Harman Kardon Citation MultiBeam 700 is een soundbar die je kunt koppelen met het smart home systeem van Google.

Marshall speakers nu ook met Google Assistant

Marshall bekend van diverse mooie speakers, heeft nu ook Google Assistant speakers. Hoewel Marshall eerst twee smart speakers verkocht (Marshall Stanmore en Marshall Acton) is er momenteel nog maar één smart speaker van Marshall te koop.

Check hieronder de Google speaker van Marshall:

Marshall Uxbridge

Marshall Uxbridge Google speaker

Deze Marshall Uxbridge is een speaker met echt goede sound. Naast een ingebouwde Google spraak assistent heeft de speaker ook en ingebouwde Chromecast.

Denon Google speakers

Sinds kort zijn er ook nieuwe Denon speakers met een ingebouwde spraak assistent van Google. Momenteel zijn er drie verschillende Denon Google speakers, deze zijn allemaal met elkaar te koppelen. De smart speaker lijn van Denon heet Denon Home.

Bekijk hieronder de verschillende Google Assistant speakers van Denon:

denon home 150

Denon Home 150

Deze Denon Home 150 is vergelijkbaar met de Sonos One. De speaker is de kleinste speaker uit de Denon Home lijn.

denon home 250

Denon Home 250

Deze Denon Home 250 is het middenmaatje uit de Denon Home lijn. De speaker is ideaal om een koppeling te maken met andere Denon Home speakers.

denon home 250

Denon Home 350

Voor de beste sound en geluidskwaliteit kies je voor de Denon Home 350. Dit is ook de grootste speaker en is ideaal voor een koppeling met andere Denon Home speakers.

Philips smart speakers met Google

Ook Philips heeft sinds kort twee verschillende smart speakers. Het gave van deze speakers is dat ze naast een ingebouwde Google Assistant ook een ingebouwde Ambilight hebben. Met de Ambilight creëert de speaker licht dat zich aanpast op het beeld van de tv, dit zorgt voor extra beleving tijdens een film.

Bekijk hieronder de verschillende smart speakers van Philips:

philips taw6205

Philips TAW6205

Deze Philips TAW6205 speaker heeft een afmeting van 15 x 25 cm. De speaker heeft een ingebouwde Google Assistant en is voorzien van Ambilight.

Philips TAW6505

Philips TAW6505

Deze Philips TAW6505 is de grootste smart speaker van Philips, zo heeft de speaker een afmeting van 25 x 40 cm. Ook dit model heeft een ingebouwde Ambilight en een Google Assistant.

Google Assistant speaker met accu

Altijd handig wanneer een speaker ook draadloos te gebruiken is, maar dan moet een speaker wel een accu hebben om zonder netstroom te kunnen functioneren. Omdat we toch alle Google Assistant speakers hebben opgesteld hebben we ook maar de Google Assistant speakers met accu bij elkaar gezocht.

Bekijk hieronder de smart speakers die draadloos te gebruiken zijn:

Sonos move

Sonos Move

De Sonos Move is de eerste draadloze speaker van Sonos. Deze speaker is waterdicht en ook te gebruiken met bluetooth, met een volle accu moet de speaker ongeveer 10 uur mee kunnen.

bose portable home speaker

Bosch Portable Home

Ook de Portable Home van Bose is ook draadloos te gebruiken. De accu van de speaker moet bij gewoon gebruik ongeveer 12 uur mee gaan.

Google Assistant speaker wat kun je ermee?

Een Google Assistant speaker werkt net zoals iedere andere speaker: je kunt er muziek mee afspelen. Alleen heeft een speaker met Google Assistant een extra functie en dat is dat de speaker slim is. Met slim bedoelen we dat je er vragen aan kunt stellen en dat hij zelf ook zijn antwoorden bedenkt.

Tegenwoordig worden slimme speakers ook steeds slimmer, zo krijg je van de Google Assistant steeds beter antwoorden en kan de speaker ook acties voor je uitvoeren. Denk hierbij aan het versturen van berichten naar vrienden of het bellen van je vrienden. Ook zijn er steeds meer apparaten die samenwerken met Google. Een apparaat die bijvoorbeeld goed te werkt met Google is een slimme thermostaat, door spraak kun je aan Google vragen of de thermostaat een graad lager mag.

Belangrijkste functies van een Google Assistant speaker:

  • Muziek afspelen
  • Commando’s uitvoeren
  • Vragen beantwoorden
  • Apparaten aan sturen

Ook hebben we een complete lijst gemaakt met Google Home commando’s. In deze lijst vind je heel veel vragen die je kunt stellen aan Google Assistant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Speakers rechtstreeks op tv aansluiten

Speakers rechtstreeks op tv aansluiten

Niet alle luidsprekers kunnen rechtstreeks aan je televisie worden gekoppeld, in veel gevallen is een versterker noodzakelijk. Er zijn echter voldoende mogelijkheden om je luidsprekers direct met je televisie te verbinden.
Lees meer