Dit zijn dé Google Assistant speakers

Rob Tigchelaar Laatste update: 23-10-2020

Elke smart speaker werkt met zijn eigen spraak assistent, zo is het wel bekend dat de Google Home speaker werkt met Google Assistant. Echter zijn de Google Home speakers qua sound niet super goed. Het is daarom ook interessant om te kijken naar smart speakers van andere merken die ook met de spraak assistent van Google werken. Om deze reden hebben we onderstaande Google Assistant speaker lijst gemaakt. In deze lijst vind je alle speakers die te bedienen zijn met de spraak assistent van Google.

google assistant speakers

Google Nest Mini © Pixabay

Heb je een voorkeur voor een bepaalde merk? Klik dan hiernaast je favoriete merk in en je ziet direct welke speakers van je favoriete merk werken met Google Assistant. Ook hebben we de Google Assistant speakers met accu opgesteld en vertellen we je wat je met Google Assistant op je speaker kunt.

Bekijk de Google Assistant speakers per merk: 

Google Home (Nest) speakers

De meest bekende speakers van dit moment zijn wel de Google Nest of Home speakers. Voorheen noemde Google deze speakers Home, maar sinds de overname van Nest noemt Google zijn smart home producten “Google Nest“. Dit zagen we bijvoorbeeld in de introductie van de nieuwe Mini speaker van Google. Deze heette eerste Google Home Mini, maar heet nu Google Nest mini.

In het lijstje hieronder vind je de speakers van Google:

google nest mini

Google Nest Mini

De meest populaire smart speaker van Google. Deze Google Nest Mini is de meest kleine smart speaker en is scherp geprijsd.

google home smart speaker

Google Home

De grote broer van de Mini. Uit deze Google Home komt beter geluid en kan gebruikt worden als basis voor je smart home.

google nest hub max

Google Nest Hub

De Google Nest Hub is een speaker met een display, ook wel smart display genoemd. Dit model is handig en creëert meer overzicht bij het koppelen van slimme apparaten.

Tweetalige Sonos speakers – Google Assistant en Alexa

Sinds vorig jaar (2019) is het ook mogelijk om Sonos speakers te gebruiken me spraak. Met Sonos heb je zelfs keuze uit twee verschillende spraakassistenten: Google Assistant en Alexa van Amazon. Dit maakt Sonos uniek, maar je wilt natuurlijk in het Nederlands communiceren met de speaker, dan moet je wel kiezen voor Google.

Niet elke speaker van Sonos is smart en heeft geen spraakassistent aan boord. Op moment van schrijven zijn er drie verschillende Sonos speakers met Google Assistant. Het is overigens wel mogelijk om de andere Sonos speakers te koppelen met Google Home.

Check hieronder de Google Assistant speakers van Sonos:

sonos one smart speaker

Sonos One

De Sonos One heeft Google Assistant aan boord en Amazon Alexa. Ook is er een Sonos One SL, dit model is ook te koppelen met Google alleen heeft deze speaker geen spraakmicrofoon.

Sonos Move

De Sonos Move is de eerste Sonos speaker die bluetooth ondersteund en ook nog eens draadloos is. Is ook te bedienen met de spraakassistent van Google en Amazon.

sonos beam speaker

Sonos Beam

Sonos Beam is een perfecte toevoeging in je woonkamer. Koppel hem aan je tv en je kunt ook de tv aansturen met spraak.

Ook Bose speakers ondersteunen nu Google Assistant

Sinds kort introduceerde ook Bose een paar hele leuke smart speakers. De speakers werken met de spraakassistent van Google, vandaar dat ze ook thuis horen in dit rijtje. De smart speaker lijn van Bose kenmerkt zich met de benaming “Home”. Deze Home lijn bestaat uit drie Bose speakers die werken met Google Assistant en ook te besturen zijn met spraak.

Bekijk hieronder de Bose speakers met Google Assistant ondersteuning:

bose home speaker 300

Bose Home speaker 300

De kleinste variant van de Bose Home speaker lijn. Is een mooie speaker met aardig goede geluidskwaliteit.

bose home speaker 500

Bose Home speaker 500

In vergelijking met de Home speaker 300 heeft deze Bose Home speaker 500 een display aan de voorzijde. Dit is handig omdat je dan kan zien welk nummer er afspeelt.

Bose portable Home speaker

Een draadloze smart speaker van Bose. Deze draadloze speaker is makkelijk in gebruik en de accu moet ongeveer 12 uur meegaan.

Google Assistant speaker JBL

JBL heeft sinds een tijdje ook verschillende smart speakers die werken met Google Assistant. De huidige smart speaker lijn van JBL heet Link, wat staat voor het verbinden van de speakers. In totaal heeft JBL zes verschillende Link speakers die werken met Google Assistant. Het verschil in de speakers zit hem in het formaat en het soort speaker.

Bekijk hier onder de Google Assistant speakers van JBL:

jbl link music

JBL link Music

De nieuwste Link variant van JBL. Het is en mooie leuke compacte smart speaker die te verkrijgen is in zes verschillende kleuren.

JBL link 10 smart speaker

JBL link 10

De JBL Link 10 is een draadloze smart speaker. Bij gebruik van de speaker moet de accu ongeveer 5 uur meegaan. 

jbl link 20

JBL Link 20

De JBL link 20 is een stuk groter dan de Link 10. Ook kan de accu van de Link 20 langer mee (ongeveer 10 uur) en is het geluidskwaliteit een stuk beter.

JBL link 300

De JBL link 300 is niet draadloos te gebruiken, maar wel te verbinden via WiFi of bluetooth. Ook geluid is weer een stuk beter dan de Link 20.

JBL Link 500

De JBL Link 500 is weer het grotere broertje van de Link 300. Deze speaker is qua sound erg goed en heeft een goede en diepe sound.

jbl link bar

JBL link bar

De laatste JBL speaker uit de Link serie. Ook deze speaker is te gebruiken met Google Assistant en kan dus bediend worden met spraak.

Nieuw: Google Assistant speaker LG

LG een bekende producent van smart tv’s en smartphones, maar ook verschillende speakers, heeft nu ook een eigen smart speaker. Dit is tot nu toe ook de enige smart speaker van LG. De speaker van LG luistert naar de naam LG WK7 ThinQ. Deze slimme speaker werkt ook met Google Assistant en is ook te koppelen met andere Google apparaten.

LG-ThinQ-WK7

LG WK7 ThinQ

De eerste slimme speaker van LG. Deze LG WK7 ThinQ is een erg fijne speaker die ook goed geprijsd is.

Google Assistant speaker met Harman Kardon

Ook een bekend merk die een hele smart speaker lijn in één keer in de markt zette is Harman Kardon. Harman Kardon heeft een de Citation lijn, deze bestaat in totaal uit vijf verschillende speakers. Het zijn verschillende speakers, zo zijn is er een bar, toren en zijn er wat kleinere toegankelijkere speakers. De Harman Kardon speakers zijn kenmerkend door de design van de speakers.

Bekijk hieronder de vijf verschillende Google Assistant speakers van Harman Kardon:

harman kardon citation one

Harman Kardon Citation One

De Citation is een beetje vergelijkbaar met de Sonos One. Het is een zeer goede en mooie speaker die makkelijk te plaatsen is in je huiskamer.

Harman Kardon Citation 100

Een mooie elegante smart speaker van Harman Kardon. Ook de Citation 100 is een mooie speaker die perfect in je woonkamer te plaatsen is.

harman kardon citation 300

Harman Kardon Citation 300

Deze Harman Kardon Citation 300 is een stuk groter dan de 100 en er komt ook wat beter geluid uit. Handig is ook dat deze smart speaker een display aan de bovenzijde heeft.

Harman Kardon Citation 500

De Citation 500 is nog een slag groter dan de 300. Aan de speaker hangt ook een prijskaartje, maar de sound van deze speaker is wel echt goed.

harman kardon citation tower

Harman Kardon Citation Tower

De Tower is de grootste variant in de Citation lijn. Deze smart speaker zeer geschikt om bijvoorbeeld naast de tv te plaatsen.

Marshall speakers nu ook met Google Assistant

Marshall bekende van diverse mooie speakers heeft nu ook twee speakers met Google Assistant. De speakers heette Stanmore II Voice en Marshall Acton II V. De Acton II V is hierbij de kleinste variant en de Stanmore de grootste variant. Desalniettemin zijn het beide super mooie en goede speakers.

Check hieronder beide Google Assistant speakers Marshall:

marshall acton 2 voice

Marshall Acton II Voice

De mooie Marshall Acton speaker werkt nu ook met Google Assistant. Bedien de speaker met spraak en vraag hem van alles. Ook een erg goede speaker, binnenin zitten paar goede versterkers.

Marshall Stanmore II Voice

De Marshall Stanmore II Voice is een stuk groter dan Acton en is qua sound ook weer een stukje beter. Deze speaker staat ook wel bekend als de Legendary One.

Google Assistant speaker met accu

Altijd handig wanneer een speaker ook draadloos te gebruiken is, maar dan moet een speaker wel een accu hebben om zonder netstroom te kunnen functioneren. Omdat we toch alle Google Assistant speakers hebben opgesteld hebben we ook maar de Google Assistant speakers met accu bij elkaar gezocht.

Bekijk hieronder de smart speakers die draadloos te gebruiken zijn:

Sonos move

Sonos Move

De eerste draadloze speaker van Sonos. Deze speaker is waterdicht en ook te gebruiken met bluetooth, met een volle accu moet de speaker ongeveer 10 uur mee kunnen.

bose portable home speaker

Bose Portable Home speaker

Een nieuwe speaker van Bose is ook draadloos te gebruiken. De accu van de speaker moet bij gewoon gebruik ongeveer 12 uur mee gaan.

jbl link 20

JBL Link 20

De JBL Link 20 en de Link 10 zijn beide draadloos te gebruiken. Beide modellen zijn goed te gebruiken, maar de Link 20 heeft iets betere sound en gaat draadloos ook langer mee.

Google Assistant speaker wat kun je ermee?

Een Google Assistant speaker werkt net zoals iedere andere speaker: je kunt er muziek mee afspelen. Alleen heeft een speaker met Google Assistant een extra functie en dat is dat de speaker slim is. Met slim bedoelen we dat je er vragen aan kunt stellen en dat hij zelf ook zijn antwoorden bedenkt.

Tegenwoordig worden slimme speakers ook steeds slimmer, zo krijg je van de Google Assistant steeds beter antwoorden en kan de speaker ook acties voor je uitvoeren. Denk hierbij aan het versturen van berichten naar vrienden of het bellen van je vrienden. Ook zijn er steeds meer apparaten die samenwerken met Google. Een apparaat die bijvoorbeeld goed te werkt met Google is een slimme thermostaat, door spraak kun je aan Google vragen of de thermostaat een graad lager mag.

Belangrijkste functies van een Google Assistant speaker:

  • Muziek afspelen
  • Commando’s uitvoeren
  • Vragen beantwoorden
  • Apparaten aan sturen

Ook hebben we een complete lijst gemaakt met Google Home commando’s. In deze lijst vind je heel veel vragen die je kunt stellen aan Google Assistant.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *