Google Assistant op Sonos Speakers nu beschikbaar

google assistant op sonos

▲ Sonos One wit © Sonos

Eindelijk is het zover: Google Assistant op Sonos speakers is nu beschikbaar in Nederland en België. Diverse gebruikers delen onder andere op social media kanalen dat Sonos speakers nu Google Assistant ondersteunen.

Hoewel Google Assistant sinds vorig jaar Nederlands ondersteund is, blijkt dat diverse speakers enkel de Engelse variant nog lijken te ondersteunen.

Google Assistant op Sonos speakers uitgerold in Nederland

Eerder was op Smarthomeweb.nl te lezen dat Sonos Google Assistant zou gaan ondersteunen in Nederland in juli. Nu net een ruime week voor het einde van de maand, lijkt de uitrol van de Google Assistant nu daadwerkelijk plaatsvinden. Op media als Twitter laten gebruikers van Sonos speakers weten dat zij nu Google Assistant kunnen gebruiken op de speaker. Op de redactie zelf lijkt de Sonos One nu ook aan te sturen via de voice assistant van Google.

Wel blijkt dat de ondersteuning nog niet helemaal succesvol is uitgerold: zo kunnen nog lang niet alle gebruikers genieten van Google Assistant, en zowel, dan blijken dat nog niet alle Sonos speakers een Nederlandse variant ondersteunen.

Sonos One en Sonos Beam werken nu met Google Assistant

Sonos heeft de ondersteuning gerealiseerd voor haar Sonos One en Sonos Beam smart speaker. Gebruikers kunnen via de Sonos app op hun smartphone aangeven dat zij gebruik willen maken van Google Assistant, in plaats van de standaard ingestelde Alexa van Amazon.

Het speaker merk deelde eerder ook een interessante functie: per Sonos speaker zou aangegeven kunnen worden welke voice assistant leidend zou moeten zijn. Dit is met name interessant voor personen die in hun smart home diverse Alexa-ondersteunende apparaten hebben die zij reeds op de Sonos speakers hebben aangesloten.

Waarom is Sonos met Google Assistant een enorme wens?

Tot op gister was de Sonos Google Assistant koppeling een grote wens van veel Nederlandse gebruikers van de speakers. Sonos ondersteunde namelijk enkel Alexa, de Engelstalige voice assistant van Amazon. Nederlands communiceren is daarmee nog niet mogelijk en ook diverse apparaten werken enkel met Google Assistant.

Om tot gister toch te zorgen voor een oplossing, die nu nog steeds relevant is voor niet-smart speakers van Sonos, schreven we op Smarthomeweb.nl een complete handleiding voor Sonos koppelen aan Google Home. Dit kan prima met behulp van een Chromecast Audio van Google, waarvan de productie helaas gestopt is. Toch de mediaspeler nog steeds in grote getale verkrijgbaar bij shops als Bol.com en Coolblue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts