Home » Smart home nieuws » Google Assistant met ‘mannenstem’ instellen nu mogelijk

Google Assistant met ‘mannenstem’ instellen nu mogelijk

google assistant met mannenstem

Google Home Mini. © Pixabay
Robbert Tigchelaar · 18 september 2019

Tot op heden kan er via Google Home of Google Nest Hub alleen gecommuniceerd worden met een vrouwelijke Google Assistant. Binnenkort wordt daar verandering ingebracht: Google Assistant kan van vandaag ingesteld worden met een mannenstem. Gebruikers kunnen zelf kiezen voor een vrouw of een man als Google Assistant. Zij kunnen dit instellen via de Google Home app, sinds kort beter bekend als de Google Nest app.

Gebruikers kunnen zelf Google Assistant instellen met mannenstem

Wanneer je op dit moment communiceert met Google Assistant krijg je een vrouwelijke – vriendelijke – stem te horen. Google meldt echter dat hier verandering in gebracht gaat worden: gebruikers kunnen strakjes zelf aangeven of zij een mannenstem of vrouwenstem willen horen bij het communiceren via de spraakassistent van Google. Bij het opstarten van een smart speaker of smart display van Google, zal er willekeurig gekozen worden voor een man of vrouw. De gebruiker kan dit zelf echter makkelijk aanpassen.

Sinds vandaag Google Assistant als man instellen in de app

Tot op heden hebben we op de redactie nog geen mogelijkheid gezien om de spraakassistent te veranderen naar een man, maar we verwachten dit wel te kunnen doen dezer dagen. Gebruikers kunnen de stem zelf aanpassen van een man naar een vrouw óf andersom via de instellingen bij de Google Home app.

Google Assistant op Google smart speakers en displays

Google Assistant is de spraakassistent van Google. Het is op dit moment een van de weinige populaire spraakassistenten die Nederlands kan communiceren, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Alexa van Amazon. Google Assistant is raad te plegen op smartphones die de spraakassistent ondersteunen en wordt veelal gebruik in smart homes om apparaten met spraak te kunnen bedienen. In een smart home zijn met name de Google Home smart speaker en de Google Nest Hub – een smart display – veelgebruikte apparaten met deze spraakassistent.

Meer smart home nieuws

mediamarkt black friday deal
slim deurslot loqed
Philips hue buitenlampen
ces smart home nieuws
netatmo slim deurslot
Philips hue nieuws