Home » Smart home nieuws » Google Assistant kan nu vertalen

 Google Assistant kan nu vertalen

google assistant kan nu vertalen

Google Home, ter illustratie © Unsplash
Bram Tigchelaar · 7 februari 2019

Dankzij een nieuwe update kan Google Assitant nu ook gebruikt worden voor het vertalen van meerdere talen. Met deze nieuwe functie kunnen personen die verschillende talen spreken, dankzij deze tolk-functie van Google Assistant, met elkaar communiceren. Eerder werd deze update al aangekondigd tijdens CES 2019 in Las Vegas.

Het probleem dat je andere niet meer kunt verstaan, omdat zij een andere taal spreken, lijkt binnenkort verholpen te zijn voor gebruikers van Google’s voice assistant. Google heeft een update uitgerold waarbij Google Assistant kan fungeren als een tolk, waarbij meerdere talen eenvoudig en real-time vertaald kunnen worden.

Vertalen mogelijk op Google Home apparaten

De vertaalfunctie is mogelijk op alle Google Home apparaten, waaronder Google Home, Google Home Mini en de Google Home Hub. Met name die laatste kan het erg interessant maken: hierbij is niet alleen te horen hoe een vertaling gedaan wordt, ook is op het scherm de vertaalde zin te zien.

Google Assistant vertalen nog niet in Nederland mogelijk

Nederlandse gebruikers dienen nog eventjes te wachten tot deze functie beschikbaar is in het Nederlands. Momenteel kan Google Assistant enkel vertalen als deze op het Engels, Duits, Italiaans, Japans of Spaans ingesteld staat. Wel kunnen er zinnen naar het Nederlands vertaald worden.

Meer smart home nieuws

slimme lichtplaatjes innr
bol 10daagse smart home deals
auto met google assistant
witte nuki slot
ikea symfonisk blauw
netatmo deurbel