Google Assistant kan nu vertalen

Redactie Laatste update: 26-10-2020

Dankzij een nieuwe update kan Google Assitant nu ook gebruikt worden voor het vertalen van meerdere talen. Met deze nieuwe functie kunnen personen die verschillende talen spreken, dankzij deze tolk-functie van Google Assistant, met elkaar communiceren. Eerder werd deze update al aangekondigd tijdens CES 2019 in Las Vegas.

google assistant kan nu vertalen

Google Home © Unsplash

Het probleem dat je andere niet meer kunt verstaan, omdat zij een andere taal spreken, lijkt binnenkort verholpen te zijn voor gebruikers van Google’s voice assistant. Google heeft een update uitgerold waarbij Google Assistant kan fungeren als een tolk, waarbij meerdere talen eenvoudig en real-time vertaald kunnen worden.

Vertalen mogelijk op Google Home apparaten

De vertaalfunctie is mogelijk op alle Google Home apparaten, waaronder Google Home, Google Home Mini en de Google Home Hub. Met name die laatste kan het erg interessant maken: hierbij is niet alleen te horen hoe een vertaling gedaan wordt, ook is op het scherm de vertaalde zin te zien.

Google Assistant vertalen nog niet in Nederland mogelijk

Nederlandse gebruikers dienen nog eventjes te wachten tot deze functie beschikbaar is in het Nederlands. Momenteel kan Google Assistant enkel vertalen als deze op het Engels, Duits, Italiaans, Japans of Spaans ingesteld staat. Wel kunnen er zinnen naar het Nederlands vertaald worden.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *