Home » Smart home nieuws » Amai: Google Assistant in het Vlaams aangekondigd

Amai: Google Assistant in het Vlaams aangekondigd

google assistant in het vlaams

Ter illustratie
Redactie · 23 mei 2019

Hoogstwaarschijnlijk zal Google op 28 mei Google Assistant in het Vlaams aankondigen tijdens het persevenement in Brussel. Tweakers weet te melden dat er persuitnodigingen zijn verstuurd met de boodschap ‘Oké Google, wat heb je aan te kondigen?” naar de Belgische en Franse media. Het is niet duidelijk of ook direct gaat om de een Franstalige Google Assistant voor andere delen van België.

Google Assistant voor België in het Vlaams

Eindelijk lijkt er een Vlaamse Google Assistant te komen voor België. Belgen kunnen op dit moment al gebruik maken van Google Assistant in de Nederlandse taal, door hun Google Home account in te stellen in een Nederlandse regio.

Veel Nederlandse functies niet geschikt voor België

Waar Belgen sinds de introductie van Google’s spraakassistent in het Nederlands al gebruik konden maken van de Nederlandse variant, bleek het toch niet enorm handig. Zo zijn veel Nederlandse uitdrukkingen en spraakopdrachten in veel opzichten verschillend van de Belgische taal. Ook informatieve zaken en het opvragen van bijvoorbeeld het nieuws is niet waardevol voor Belgische gebruikers.

Google Assistant Vlaams: release 28 mei 2019

Met de mogelijke komst van Google Assistant in het Vlaams, zal België zijn eigen variant kunnen verwachten op 28 mei. Dit is nagenoeg hetzelfde moment waarin de Google Nest Hub in Nederland gelanceerd wordt.

Meer smart home nieuws

ring stick up cam derde generatie
google nest audio
ifttt pro
amazon eero mesh netwerk
amazon echo show 10
nieuwe amazon echo dot