Google Assistant Ambient mode maakt smartphone een smart display

google assistant ambient mode

▲ Nokia smartphone, ter illustratie. © Pixabay

Eerder dit jaar – september om precies te zijn – liet Google al het een ander los over Ambient Mode van Google Assistant: een nieuwe omgevingsmodus op smartphones waarmee een telefoon ook tijdens het op laden slim gebruikt kan worden.

Zo kunnen er afbeeldingen getoond worden – als het ware een digitaal fotolijstje – en kunnen ook smart home apparaten bediend worden. Deze functies komen aardig in de buurt van een smart display. Op dit moment wordt de nieuwe functie uitgerold op onder andere smartphones van Xiaomi en Nokia toestellen. Vandaag is een video verschenen waarin goed te zien hoe Google Assistant Ambient Mode eruit ziet en wat we kunnen verwachten.

Video verschenen met eerste beelden van Ambient Mode

In de video licht Arvind Chandrababu, Productmanager bij Android, toe hoe het Google Assistant Ambient Mode precies werkt. Zo kunnen gebruikers terwijl de telefoon aan de oplader ligt gemakkelijk de agenda raadplegen of een diavoorstelling starten. Gebruikers hebben met Ambient Mode ook de mogelijkheid om een klok weer te geven in een Google Foto’s diavoorstelling op het scherm, wanneer de smartphone bijvoorbeeld opgeladen wordt. Ook dit is een vergelijkbare functionaliteit van de Google Home Hub, het smart display van Google. Bekijk de complete video hieronder.

https://youtube.com/watch?v=vaRzJo_19nY%3Ffeature%3Doembed

Diverse makkelijke functie in Google Assistant Ambient Mode

Niet alleen het weergeven van een klok of het starten van een automatiche diavoorstelling via Google Foto’s behoort bij Google Assistant Ambient Mode tot de mogelijkheden. Zo is er ook de mogelijkheid om smart home apparaten te kunnen bedienen. En hier worden wij bij Smarthomeweb.nl natuurlijk blij van. Een greep uit de mogelijke functies bij Ambient Mode:

  • Het weer bekijken
  • Smart home apparaten bedienen, bijvoorbeeld slimme verlichting
  • Agenda raadplegen
  • Meldingskaarten bekijken met berichten en oproepen

Wanneer kunnen we Ambient Mode van Google Assistant verwachten?

In de inleiding gaven we het al: op dit moment is Google al bezig om Ambient Mode van Google Assistant uit te rollen op verschillende apparaten. De komende weken zal deze vergrendelingsscherm upgrade naar onder andere smartphone van Nokia en Xiaomi komen. Niet op alle Android toestellen zal Ambient Mode komen, gezien hier al sprake is van diverse functionaliteiten op het vergendelingsscherm. Toch zouden ‘enkele geselecteerde’ Android toestellen met Android 8 en hoger wél een update kunnen krijgen voor Ambient Mode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts