Google Assistant aanzetten in 3 stappen

Werkt de Google Assistant niet, lees dan hier hoe je de Assistant activeert in drie simpele stappen.
Google Assistant aanzetten

De Google Assistant kan je met enorm veel dingen helpen, het is dan ook zeker de moeite waard om deze tool van Google goed te benutten. In deze blog leer je hoe je de stembediening voor Google Assistent op je telefoon aan kunt zetten (op zowel Android als iPhone) én wat je met de assistent kunt doen wanneer deze is ingeschakeld.

Google Assistant aanzetten op Android

Of je nu een Samsung, Xiaomi, OPPO of andere soort Android-telefoon hebt, het (eenvoudige) proces voor het inschakelen van de Google Assistant is meestal grofweg hetzelfde. Wellicht dat de instellingen er op jouw specifieke model telefoon nét iets anders uitzien, maar het volgen van deze stappen helpt je ongetwijfeld verder:

  1. Open Google-instellingen: Deze zijn te vinden door naar de instellingen van je telefoon te gaan en naar beneden te scrollen tot je optie ‘Google’ vindt.
  2. Ga naar Assistant instellingen: Onder ‘Instellingen voor Google-apps’ vind je ‘Zoeken, Assistent en spraakopdrachten’, waarna je ‘Google Assistant’ kunt selecteren’.
  3. Zet Hey Google aan: Bij de Assistant instellingen druk je ‘Hey Google en Voice Match’ aan, waarna je eenvoudig de optie ‘Hey Google’ in kunt schakelen.

Mochten bovenstaande stappen toch niet helemaal overeenkomen met de instellingen op jouw telefoon, kun je soms ook onder je instellingen een zoekopdracht naar Google Assistant uitvoeren, om vervolgens alsnog stap 3 uit te voeren. Is het inschakelen gelukt? Dan kun je nu de assistent bedienen door Hey Google + je commando uit te spreken. Lees hieronder wat je met de Google Assistant kunt én welke commando’s van pas komen.

Google Assistant aanzetten op iPhone

Ook op iOS is het mogelijk om de stembediening van Google Assistant, met een kleine omweg, in te schakelen. Het proces telt iets meer dan drie stappen, maar is zeker de moeite waard. Dus pak je iPhone erbij en vervang Siri met deze stappen:

  1. Open de ‘Opdrachten’-app: Dit is een app waarmee je verschillende opdrachten in kunt stellen voor Siri. Staat je iPhone op Engels, dan heet dit ‘Shortcuts’.
  2. Voeg een nieuwe taak toe: Dit doe je door op het ‘+’ icoontje te drukken en ‘Taak toevoegen’ te kiezen.
  3. Selecteer Google Assistant: Deze vind je onder kopje ‘Apps’ wanneer je middels de zoekbalk zoekt naar “Assistant”.
  4. Kies ‘Hey Google’: Deze optie staat tussen de verschenen lijst met acties. Kies optie ‘Hey Google’ en druk vervolgens op ‘volgende’ (next).
  5. Noem de opdracht ‘Hey Google’: Je kunt tot slot de nieuwe opdracht ‘Hey Google’ noemen en deze rechtsboven opslaan.

Bekijk in de afbeelding hieronder de stappen die je moet belopen:

stappen Google Assistant aanzetten op iPhone

Met het doorlopen van deze stappen heb je een snelle weg naar de Google Assistant aangelegd op je iPhone. Je activeert de assistent door te zeggen Hey Siri, Hey Google + Commando, of door de aan/uitknop kort in te drukken en te zeggen Hey Google + je commando. Hieronder lees je wat je nu met de Google Assistant kunt.

Wat kun je met Google Assistant?

Wanneer je met de Google Assistant aan de slag gaat, zul je snel merken dat er enorm veel mogelijkheden zijn die je dagelijkse leven net wat makkelijker kunnen maken. Of je nu je vragen beantwoord wilt krijgen, andere apparaten wilt bedienen óf specifieke apps wilt gebruiken, de Google Assistant maakt het mogelijk om veel daarvan nu met enkel je stem te doen.

Test vooral zelf het een en ander uit óf lees onze Google Assistant blog om meer te weten te komen over alle mogelijkheden.

Google Assistant benutten met een slimme speaker

Onze favoriete manier om Google Assistant te benutten, is met gebruik van een slimme speaker zoals de Google Nest. Wanneer je zo’n slimme speaker in huis hebt, kun je eenvoudig met je stem diverse commando’s geven, zoals het bedienen van je muziek, je lichten of zelfs je thermostaat. Voor wat hulp bij het maken van een keuze kun je een kijkje nemen bij onze slimme speaker vergelijking.

Google Nest Audio

Google Nest Audio

De Google Nest Audio is een goede speaker met een ingebouwde Google Assistant. Je kunt de speakers van alles vragen of dingen laten uitvoeren. Wanneer je bijvoorbeeld slimme lampen hebt van Philips Hue kun je met je stem de lampen aan- of uitzetten. Ook kun je gewoon muziek afspelen en is deze speaker te gebruiken met meerdere Nest Audio speakers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts