Google, Amazon en meer partners noemen Project Chip nu Matter

Laatste update: 12-05-2021

De samenwerking tussen Google, Amazon, Apple en de Zigbee Alliance die voorheen door het leven ging als Project Chip, heet voortaan Matter.

Het logo van Matter © Matter

Project Connected Home over IP (Project Chip) – de ambitieuze samenwerking tussen Google, Amazon, Apple, Samsung, de Zigbee Alliance en meer – krijgt een nieuwe naam: Matter. Het doel van de samenwerking blijft hetzelfde: werken aan een open standaard voor smarthome.

Google, Amazon, Apple en meer werken samen via Matter

De nieuwe naam wordt nu niet voor niets naar voren geschoven. Dit jaar moeten we namelijk de eerste producten voorbij zien komen die onder de samenwerking vallen. Het nieuwe merk en het nieuwe logo moet het voor consumenten gemakkelijker maken te herkennen wat ze in huis halen, zodat ze zeker weten dat een product in kwestie ondersteuning aanbiedt voor het platform. Het logo verschijnt in de toekomst op alle apparaten die Matter ondersteunen.


Voorbeeld van lampen met Matter © Connectivity Standards Alliance

Het doel achter Matter is simpel: het platform moet ervoor zorgen dat je producten in huis haalt die je met elke stemassistent naar keuze moet kunnen bedienen. Het maakt dan niet uit of je gebruikmaakt van de Google Assistent (met Google Home), Siri van Apple (met Apple HomeKit) of Amazon Alexa. Na de lancering draaien de producten met Matterondersteuning op Ethernet Wi-Fi, Thread en Bluetooth Low Energy.

Andere grote bedrijven zijn ook boord voor deze samenwerking. Zo heeft bijvoorbeeld Philips Hue al laten weten dat er in de toekomst een update verschijnt die ervoor zorgt dat alle bestaande en nieuwe producten ondersteuning krijgen voor Matter.

Onderdeel van de aankondiging van onder meer Google, Apple en Amazon is het nieuws van de Zigbee Alliance. Die organisatie gaat voortaan door het leven als Connectivity Standards Alliance (CSA).

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *