Goedkoper alternatief Philips Hue: WiZ

Bram Tigchelaar Laatste update: 02-06-2022

Een interessante move van Signify: het bedrijf heeft naast Philips Hue nu ook WiZ in haar portfolio, een lampenmerk wat bekend staat om haar scherpe prijzen. Hiermee biedt Signify ook een interessant alternatief voor degenen die prijs een belangrijke factor vinden.

goedkoop alternatief philips hue wiz

Lampen bedienen met je smartphone © Philips Hue

Belangrijk om te weten: de WIZ lampen werken met via een wifi-verbinding, hierdoor ben je beperkt in het aantal lampen. Wil je veel slimme lampen dan kun je beter kiezen voor het systeem van Philips Hue. Wanneer je kiest voor een Hue startset ben je voordeliger uit.

Deze week kondigde Signify, het bedrijf van de Philips Hue lampen, een nieuwe generatie wifi-lampen aan. De lampen vallen onder het merk WiZ dat Signify vorige jaar overnam. WiZ heeft al een uitgebreid assortiment met betaalbare wifi lampen, de nieuwe WiZ lampen zijn onder andere te verbinden met wifi- of  met een bluetooth-verbinding. In dit bericht lees je met welke nieuwe lampen WiZ haar assortiment uitbreidt en/of ze werkelijk een goedkoop alternatief zijn voor Philips Hue.
De nieuwe WiZ lampen vs Philips Hue

Op het eerste gezicht werken de lampen van WiZ identiek aan Philips Hue, je draait de lamp in een bestaande armatuur, stel hem in via de app en je kunt de lampen bedienen met je smartphone. Toch zit er wel een verschil in de verbinding van de lampen. Zo werken de Philips Hue lampen met bluetooth of via een Hue Bridge (beide verschillende lampen). De WiZ lampen hebben een ingebouwde wifi en bluetooth chip en kunnen dus met twee protocollen tegelijk werken.

Opvallend is wel dat de lampen van WiZ niet samen kunnen werken met de lampen van Philips Hue. Hoewel er wel veel andere slimme lampen merken als Innr en IKEA TRADFRI wel gekoppeld kunnen worden aan dit systeem. Het is dus een zelfstandig systeem, bekijk hieronder de nieuwe lampen van WiZ met de bijbehorende prijzen in vergelijking met de lampen van Philips Hue.

  • WiZ E27 wit vanaf: € 9,99 – Philips Hue E27 wit vanaf: € 19,50
  • WiZ E27 kleur vanaf: € 15,99 – Philips Hue E27 kleur vanaf: € 59,99
  • WiZ GU10 wit vanaf: € 10,99 – Philips Hue GU10 wit vanaf: € 19,99
  • WiZ GU10 kleur vanaf: € 15,99 – Philips Hue GU10 kleur vanaf: € 59,99
  • WiZ E14 wit vanaf: € 10,99 – Philips Hue E14 wit vanaf: € 19,99
  • WiZ E14 kleur vanaf: € 15,99 – Philips Hue E14 kleur vanaf: € 59,99

Ook vult WiZ haar assortiment aan met zeven verschillende filament lampen. Deze filament lampen zijn te verkregen met helder of amber glas. De prijzen van deze filament lampen starten vanaf € 13,99.

nieuwe wiz lampen

Ook nieuwe WiZ accessoires voor het bedienen van de lampen

Naast nieuwe lampen wordt het assortiment ook uitgebreid met verschillende slimme accessoires. Voor nu voegt WiZ drie nieuwe accessoires toe aan het assortiment een slimme stekker, afstandsbediening en een bewegingssensor:

Zijn de WiZ lampen interessant om aan te schaffen?

Mocht je overwegen om de lampen van WiZ te kopen, dan kan het qua prijs wel een interessante keuze zijn. Wel dien je rekening te houden dat als je al Philips Hue lampen hebt deze niet met elkaar verbonden kunnen worden. Mocht je nog geen slimme lampen hebben dan zijn de lampen van WiZ wel een qua prijs gezien wel een goede keuze. De lampen zijn namelijk wel te koppelen met Google Assistant en Amazon Alexa. Helaas nog niet met HomeKit, maar je kunt de lampen wel gebruiken met Siri Shortcuts. Dit houdt in dat je de lampen zowel via de Google Assistant, Alexa en Siri via spraak kunt besturen.
Mocht je wel een Philips Hue systeem hebben, dan zijn er ook nog andere goedkopere alternatieven die wel werken met dit systeem. Bekijk hier ons bericht over de beste alternatieven voor Philips Hue, hierin lichten we andere goedkopere alternatieven uit. Alternatieven als Innr en IKEA TRADFRI zijn iets goedkoper dan de lampen van Hue en zijn ook te koppelen met de Hue bridge.

 Aanbieding! 
slimme verlichting ad

Nog geen slimme lampen? Bekijk dan deze deal!

Heb best werkende slimme lampen systeem is die van Philips Hue. Wel heb je hiervoor een Hue bridge nodig, check daarom deze deal met een Hue brdige, twee lampen en een dimmer switch om lampen te bedienen.

philips nue white color startpakket

Philips Hue startset

Heb je nog geen slimme lampen, dan kun je kiezen voor het systeem van Hue. Dit is het best werkende systeem als we kijken naar slimme lampen. Kies je voor een Hue startset kun je ook voordelig van start gaan met deze slimme verlichting.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.