Goed nieuws: Google Assistant op Sonos speakers!

Redactie Laatste update: 26-10-2020

Goed nieuws voor eigenaren van een Sonos smart speaker die deze wensen te gebruiken met Google Assistant: Sonos heeft aangekondigd om Google Assistant uit te rollen op de speakers.

google assistant op sonos speakers

Sonos speaker © Unsplash

Eerst is Amerika aan de beurt, waarna landen als Nederland en Duitsland hoogstwaarschijnlijk snel zullen volgen. Tot op heden is er een enorme vraag naar de ondersteuning van Google Assistant. Op dit moment zijn de speakers ondersteund met Alexa van Amazon als spraak assistent.

Eindelijk: ‘Met Sonos Google Home gebruiken’

Op diverse websites, waaronder Smarthomeforum.nl en Smarthomeweb.nl, stromen tot op de dag van vandaag vragen binnen over het kunnen koppelen van Sonos speakers met Google Home. Op dit moment is dat me een omweg mogelijk: door een Google Chromecast Audio te gebruiken om een verbinding te kunnen maken met Google Home.

Bram Tigchelaar, smart home expert bij Smart Brothers, is blij met deze ontwikkeling: “Sinds de start van Smarthomeforum.nl krijgen we dagelijks vragen binnen over de mogelijkheid om Sonos speakers te kunnen koppelen met Google Home. Nu deze mogelijkheid er eindelijk komt, verwacht ik dat Sonos nog populairder zal gaan worden binnen een smart home“, aldus Tigchelaar.

Wanneer is Google Assistant op Sonos speakers in Nederland te verwachten?

Helaas heeft Sonos nog niet bekend gemaakt wanneer de uitrol plaats zal vinden in andere landen dan Amerika. Er is geen planning te vinden en ook Patrick Spence, CEO bij Sonos, laat niets los over de release datum.

We houden jullie uiteraard op de hoogte! Benieuwd hoe je nu al kunt genieten van een koppeling met Sonos en Google Home? Check hier dan hoe je Sonos koppelen aan Google Home kunt.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Meer smart home artikelen

KlikAanKlikUit-buitencamera-ipcam-3500
google nest audio installeren
Lenovo Smart Clock 2
Ring Video Doorbell 4
netatmo modulerende thermostaat
smart-home-voordelen-energie-abonnement
Ikea Symfonisk schilderijlijst
Google Wifi
Android 12
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *