Goed nieuws: Google Assistant op Sonos speakers!

Redactie 11-05-2019, 09:55 Laatste update: 26-10-2020

Goed nieuws voor eigenaren van een Sonos smart speaker die deze wensen te gebruiken met Google Assistant: Sonos heeft aangekondigd om Google Assistant uit te rollen op de speakers.

google assistant op sonos speakers

Sonos speaker © Unsplash

Eerst is Amerika aan de beurt, waarna landen als Nederland en Duitsland hoogstwaarschijnlijk snel zullen volgen. Tot op heden is er een enorme vraag naar de ondersteuning van Google Assistant. Op dit moment zijn de speakers ondersteund met Alexa van Amazon als spraak assistent.

Eindelijk: ‘Met Sonos Google Home gebruiken’

Op diverse websites, waaronder Smarthomeforum.nl en Smarthomeweb.nl, stromen tot op de dag van vandaag vragen binnen over het kunnen koppelen van Sonos speakers met Google Home. Op dit moment is dat me een omweg mogelijk: door een Google Chromecast Audio te gebruiken om een verbinding te kunnen maken met Google Home.

Bram Tigchelaar, smart home expert bij Smart Brothers, is blij met deze ontwikkeling: “Sinds de start van Smarthomeforum.nl krijgen we dagelijks vragen binnen over de mogelijkheid om Sonos speakers te kunnen koppelen met Google Home. Nu deze mogelijkheid er eindelijk komt, verwacht ik dat Sonos nog populairder zal gaan worden binnen een smart home“, aldus Tigchelaar.

Wanneer is Google Assistant op Sonos speakers in Nederland te verwachten?

Helaas heeft Sonos nog niet bekend gemaakt wanneer de uitrol plaats zal vinden in andere landen dan Amerika. Er is geen planning te vinden en ook Patrick Spence, CEO bij Sonos, laat niets los over de release datum.

We houden jullie uiteraard op de hoogte! Benieuwd hoe je nu al kunt genieten van een koppeling met Sonos en Google Home? Check hier dan hoe je Sonos koppelen aan Google Home kunt.

 BLACK FRIDAY DEAL 

google nest mini aanbieding

Google Nest Mini voor slechts € 29 euro

De Google Nest Mini was nog nooit zo goedkoop: op dit moment kun je hem tijdelijk kopen voor slechts 29 euro. Dat is een korting van 50%. De Nest Mini is Google’s kleinste smart speaker, met Google Assistant onder de motorkap. Bekijk de deal en haal deze smart home must-have in huis!

Meer smart home artikelen

black friday weekend smart home deals cyberweekend
ikea home smart scenes
smartphone ontgrendelen met spraak
black friday smart home liveblog
beste black friday deals smart speakers
black friday deals slimme deurbel
black friday deals slimme lampen
smart home cadeau geven
amazon black friday smart home
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *