Gigaset All You Need Box review

gigaset all you need box review

▲ De complete Gigaset All You Need Box plus accessoires © Smarthomeweb

Als er iets belangrijk is bij een smart home, is het wel een goede beveiliging. Met smart home beveiliging geniet je van veel verschillende ‘extra veilige’ eigenschappen. Zo kun je op een afstand je huis in de gaten houden via je smartphone. Wanneer je in een keer tegelijk de belangrijkste smart home beveiligingsapparaten in huis wilt halen, is de Gigaset All You Need Box een goede keuze. Onlangs hebben wij dit complete smart home beveiligingspakket van Gigaset uitgebreid getest. In deze Gigaset All You Need Box review delen wij onze ervaringen!

Inhoud van dit artikel

gigaset alarmsysteem

Gigaset Smart Home alarmsysteem

Beveilig je huis op een slimme manier met dit Gigaset Smart Home alarmsysteem. Ook zijn er veel additionele producten die je kunt toevoegen aan dit systeem en zijn Gigaset producten te koppelen met Google Home.

Bekijk

Functies van de Gigaset All You Need Box

gigaset all you need box basisstation

In het pakket vinden we o.a. het Gigaset Basisstation.

Net zoals alle andere smart home reviews, hebben we eerst gekeken naar de verschillende functies van de verschillende producten van Gigaset die we tegengekomen zijn in het pakket. Bekijk de inhoud van de All You Need Box met de bijhorende functie in de volgende lijst.

Inhoud van het smart home beveiligingspakket:

 1. Basisstation: het bassistation is het hart van je Gigaset beveiligingssysteem. Hier wordt de informatie verzameld en een verbinding gemaakt met je smartphone of tablet.
 2. Bewegingsmelder: met de Gigaset bewegingsmelder kan beweging gedetecteerd worden. Met deze detectie kan vervolgens een actie in gang gezet worden: bijvoorbeeld een notificatie ontvangen op je smartphone als je niet thuis bent.
 3. Smart HD camera: de Smart HD camera van Gigaset is natuurlijk onmisbaar bij de smart home beveiliging. Hiermee kun je je huis op een afstand in de gaten houden. Je kunt live meekijken door een koppeling te maken met je smartphone of tablet.
 4. Universal sensor: een handige sensor die je kunt gebruiken voor elke deur of raam in huis. Naast beweging kan deze sensor ook zaken als de luchtdruk meten in een kamer.

Pluspunten van de Gigaset All You Need Box

gigaset all you need box smart hd camera

De Smart HD Camera is makkelijk te bevestigen door een magneet.

Tijdens het testen van de complete box hebben we heel wat voordelen waargenomen. Zo haal je met het complete pakket in een keer alles in huis wat je nodig hebt voor een goede beveiliging van je huis en is de camera van onwijs goede kwaliteit. We hebben hieronder deze en nog veel andere pluspunten tijdens onze review op een rij gezet:

 • Zeer makkelijk te installeren: de installatie van de verschillende producten die we vinden in de Gigaset All You Need Box is zeer makkelijk. Het zijn makkelijke stap voor stap handleidingen waardoor alles heel snel in werking is.
 • Geen lastige montage: opvallend is dat bijvoorbeeld de Smart HD camera voorzien is van een sterke magneet. Hierdoor is boren niet nodig en kun je dus heel makkelijk de verschillende producten in huis monteren.
 • Je kunt overal je huis in de gaten houden: doordat je gebruik kunt maken van de gratis applicatie kun je het Gigaset systeem eenvoudig koppelen met je smartphone of tablet. Hiermee kun je dus overal je huis goed in de gaten houden.
 • Beveiligingssysteem is eenvoudig uit te breiden: iets waar we altijd goed op letten is de mogelijkheid om het systeem uit te kunnen breiden. Gelukkig is dit bij Gigaset geen enkel probleem: zo kun je het pakket bijvoorbeeld met een watersensor uitbreiden om te zorgen voor een nog betere beveiliging van je huis.
 • Goede camera kwaliteiten: waar wij ook erg positief over zijn is de kwaliteit van de Smart HD camera van Gigaset. Het beeld is echt ontzettend scherp én met behulp van de nachtfunctie is goed zicht bij donker of weinig licht ook geen probleem. Juist bij dit soort momenten is een scherpe camera natuurlijk belangrijk.
 • Je kunt meeluisteren in jouw huis: wat we van te voren niet wisten en hadden verwacht, is dat de camera ook voorzien is van een microfoon. Hiermee kun je ook meeluisteren wat er gebeurd in jouw huis.
 • Makkelijk te integreren in jouw smart home: wij zijn zelf fan van het koppelen van zoveel mogelijk apparaten voor een zo efficiënt mogelijke smart home. We vinden het dan ook heel prettig dat er een makkelijke koppeling gemaakt kan worden met Philips Hue.

Minpunten van de Gigaset All You Need Box

Naast de vele voordelen en pluspunten hebben we ook wat kleine ‘minpuntjes’ opgemerkt. Deze kunnen echter in veel gevallen weerlegd worden, omdat deze met name afhankelijk zijn van specifieke situaties. Bekijk de punten die wij wat minder vonden tijdens onze review.

 • Langer dan 30 seconden opnemen alleen met abonnement: wanneer je een notificatie krijgt van inbraak, wil je natuurlijk zo snel mogelijk opnemen met de camera. Dit als bewijs voor strakjes. Echter is langer dan 30 seconden opnemen alleen mogelijk in combinatie met een abonnement.
 • Je kunt niet terugspreken via de Smart HD camera: we hebben wel eens beveiligingscamera’s getest waarmee je ook terug kunt praten via de camera op een afstand. Met de camera die we vonden in de Gigaset All You Need Box is dit niet mogelijk en kun je dus alleen luisteren.

Specificaties van de Gigaset All You Need Box

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van het complete beveiligingspakket van Gigaset die we op een rij hebben gezet.

GIGASET ALL YOU NEED BOXTESTRESULTATEN
Aantal apparaten4
VerbindingDraadloos
Maximaal te koppelen sensoren/melders48
Bereik binnenshuis50 meter
Applicatie geschikt vooriOS en Android
Smart home protocolDECT ULE
Prijs indicatie€ 199,-

Conclusie van deze Gigaset review

Wij zijn zeker te spreken over het Gigaset beveiligingssysteem. Met name wanneer je begint met het aanschaffen van smart home beveiligingsproducten is dit een goede keuze: je haalt in een keer alle noodzakelijke apparaten voor een goede beveiliging in huis. Vanwege de uitbreidingsmogelijkheden in combinatie met integratiemogelijkheden (zoals met Philips Hue) krijgt het pakket alle 5 sterren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts