Getest: Slimme steelstofzuiger Xiaomi Jimmy H8 Pro

xiaomi jimmy h8 pro review

▲ De Xiaomi Jimmy H8 Pro © Smarthomweb

Het valt direct op dat de Jimmy H8 Pro iets weg heeft van de steelstofzuigers van Dyson. Zo lijken niet alleen de kleuren op elkaar, maar we zien ook soortgelijke onderdelen. Afijn we zijn de stofzuiger aan het testen en zijn vooral benieuwd naar de ‘slimme’ functies van de steelstofzuiger.

Wat voor functies heeft een slimme steelstofzuiger?

Dat is natuurlijk een goede vraag, want tegenwoordig krijgt bijna elk apparaat al het label slim. Vaak wordt een apparaat slim gevonden, wanneer deze bijvoorbeeld te koppelen is met een app. Via een app kun je dan een apparaat bedienen en soms blijft dit bij het aan- of uitzetten van het apparaat. Niet altijd heel slim dus. Wij vinden een apparaat bijvoorbeeld pas slim, wanneer deze zelf een actie onderneemt. Dit kan doordat het apparaat zelf iets detecteert of wanneer een ander apparaat iets doorstuurt naar het apparaat. Een voorbeeld is wanneer je thuiskomt en de apparaten dit snappen, zo ontgrendel je het slimme slot en de lampen gaan aan, muziek aan, thermostaat verhoogd en de gordijnen gaan automatisch open.

Daarom de vraag welke functies heeft deze steelstofzuiger dat dit model het label slim mag dragen? De steelstofzuiger zelf is niet te bedienen of te monitoren via de app, maar de stofzuiger heeft namelijk een stofzuigermond die bepaalde ondergronden herkent. Zo weet de stofzuiger wanneer deze extra zuigkracht nodig heeft op bijvoorbeeld zachte ondergronden en dit maakt de steelstofzuiger slim.

slimme steelstofzuiger xiaomi

De stofzuigermond herkent de ondergrond, automatisch wordt de zuigkracht hierop aangepast.

De Xiaomi Jimmy H8 Pro heeft verschillende zuigmodus: Eco, Turbo, Max en Auto. De eco-modus is geschikt voor het zuigen van een harde vloer, hiermee heeft de steelstofzuiger genoeg kracht en gaat de accu het langst mee. De turbo-functie is daartegen weer geschikt voor het zuigen van tapijten en zachte vloeren. Omdat in tapijten en zachte ondergronden het vuil vaak vast zit in de vezels heeft de stofzuiger meer zuigkracht nodig om goed te kunnen reinigen. De max-functie is voor vuil dat echt vast zit, denk hierbij aan dierenharen. Met de auto-functie werkt de steelstofzuiger op een slimme manier en zal de zuigkracht automatisch aangepast worden. Zuig je eerst de harde vloer, maar ga je over op tapijt dan zal de stofzuiger automatisch zijn zuigkracht verhogen.

De Xiaomi Jimmy H8 Pro een goede keuze?

Jimmy h8 pro accessoires

Een steelstofzuiger met veel accessoires, hierdoor geschikt voor meerdere zuigklussen!

We hebben de steelstofzuiger even kunnen testen en we zijn eigenlijk vrij verrast. De stofzuiger zuigt erg goed en wordt geleverd met veel accessoires. Ook is de accuduur erg hoog en deze kun je nog verlengen door een extra accu aan te schaffen. Per accu kan de stofzuiger zo’n 70 minuten langs stofzuigen op de eco-stand. De stofzuigermond heeft ook een zachte borstel en dit zuigt ook fijn wanneer je een harde of houten vloer hebt. Verder heeft de stofzuiger een LED display waarop je verschillende zuigmodus kunt activeren, de status van de batterij of filters kunt bekijken en ook bij errors krijg je ook meldingen te zien. Bekijk hieronder het filmpje voor meer informatie over deze Xiaomi Jimmy H8 Pro.

Meer weten over het ecosysteem van Xiaomi

Xiaomi is een Chinees bedrijf dat veel slimme consumenten elektronica ontwikkelt. Xiaomi wordt ook steeds groter en bekender in Europa en opende vorige jaar (2020) haar eerste fysieke winkel in Nederland. Momenteel zijn vooral de smartphones erg populair, mede door innovatieve functies en lage prijzen. Naast co-branding samenwerking met grote merken (Philips en Honewell) heeft Xiaomi veel dochterondernemingen waaronder de volgende slimme productgroepen:

  • Slimme robotstofzuigers – RoboRock
  • Slimme lampen – YeeLight
  • Smartphones – Poco

Het doel van Xiaomi is een ecosysteem te ontwikkelen waarmee elk product verbonden kan worden, het ecosysteem van Xiaomi heet Mi. Hoewel deze Xiaomi Jimmy Pro niet te koppelen is met het ecosysteem kun je met deze steelstofzuiger wel je huis goed schoon houden! Bekijk hieronder waar je de Jimmy Pro kunt kopen.

xiaomi jimmy h8 pro

Xiaomi Jimmy H8 Pro aanbieding!

De Xiaomi Jimmy H8 Pro is momenteel afgeprijsd en kost slechts € 229,99. Ook kun je gebruik maken van de coupon DPPP536c waarbij je nog eens € 15,- extra korting ontvangt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts