Getest: Ring Indoor Cam 2nd gen

De tweede generatie van de Ring Indoor Cam introduceert een nieuwe functie: de privacy cover waarmee je de camera kunt afdekken.
Ring Indoor cam 2 review

We hebben de nieuwe Ring Indoor Cam van de 2e generatie getest, en onze bevindingen worden hieronder beschreven. Wat dit model onderscheidt, is de toevoeging van een privacy cover. Met deze cover kun je de camera fysiek afschermen, zodat deze niet kan filmen, zelfs niet onopgemerkt.

Ring Indoor Cam 2nd gen

Ring Indoor Cam 2nd gen

De tweede generatie Ring Indoor Cam is een intelligente binnencamera die eenvoudig te installeren is en een betaalbare prijs heeft. Dit nieuwe model is bovendien voorzien van een privacy cover, waarmee je de camera kunt afschermen wanneer dat nodig is.

Nieuw: Privacy cover

De tweede generatie van de Ring Indoor Cam brengt een handige nieuwe functie met zich mee: de Privacy Cover. Met deze cover kun je de camera volledig afdekken, zodat onopgemerkte opnames, zowel audio als visueel, worden voorkomen.

Ring Indoor cam met privacy cover

Het is belangrijk op te merken dat het handmatig afschermen van de privacy cover vereist is; dit kan niet via de app worden gedaan. Dit heeft als voordeel dat het snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd, zonder dat je de app hoeft te openen en extra handelingen moet verrichten.

Een nadeel is echter dat het niet op afstand kan worden bediend of gekoppeld kan worden aan andere systemen, zoals het Ring Alarmsysteem. Het zou bijvoorbeeld handig zijn als de privacy cover automatisch wordt geactiveerd wanneer je het alarmsysteem uitschakelt en binnenkomt.

Camera handig in gebruik en te installeren?

Deze Ring Indoor Cam van de tweede generatie biedt gebruiksgemak vanaf het allereerste moment. Het installatieproces is eenvoudig en kan moeiteloos worden geïntegreerd met je Ring-alarmsysteem, maar is ook afzonderlijk te gebruiken, zelfs als je geen andere Ring deurbellen of -camera’s hebt.

De camera wordt rechtstreeks op het netstroom aangesloten en heeft dus geen accu. Dankzij het handige voetje kun je de camera eenvoudig plaatsen en richten op de gewenste locatie, zonder dat je gaten hoeft te boren of ingewikkelde montageprocedures moet volgen.

Bovendien biedt de bijbehorende app uitgebreide functionaliteit voor het afstemmen van de camera-instellingen. Hiermee kun je onder andere bewegingsdetectie activeren, zodat je meldingen ontvangt wanneer er activiteit in de kamer wordt gedetecteerd. Houd er wel rekening mee dat voor volledige toegang tot alle functies een Ring Protect-abonnement vereist is.

instellingen ring indoor cam 2
Modusinstellingen: Met deze instelling kun je alle Rng deurbellen en -camera’s tegelijkertijd bedienen.

Ons oordeel: handig of niet?

De installatie van de camera is verrassend eenvoudig en het gebruik ervan is net zo moeiteloos. Wat echter opvalt, is ons oordeel over de privacy cover. Enerzijds is het handig dat je deze handmatig kunt sluiten, maar anderzijds kan het onhandig zijn dat dit niet via de app kan worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je vergeet de cover weer te openen wanneer je vertrekt, of het zou handig zijn als deze automatisch sluit wanneer je thuis arriveert, bijvoorbeeld wanneer je het alarmsysteem uitschakelt.

Daarnaast is de privacy cover een waardevolle toevoeging die het vorige model niet had. Het zorgt weer voor extra privacy en je weet zeker dat je niet onopgemerkt gefilmd wordt. Bovendien is de prijs zeer aantrekkelijk, en voor slechts € 59,99 krijg je een uitstekende slimme binnencamera met indrukwekkende functionaliteit.

Ring Indoor Cam 2nd gen

Ring Indoor Cam 2nd gen

De tweede generatie Ring Indoor Cam is een intelligente binnencamera die eenvoudig te installeren is en een betaalbare prijs heeft. Dit nieuwe model is bovendien voorzien van een privacy cover, waarmee je de camera kunt afschermen wanneer dat nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts