Geniaal: Google maakt Home Alone smart home versie

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

Afgelopen week is er een ‘smart home’ versie verschenen van de kerst-klassieker Home Alone. Google heeft een 2018 variant gemaakt en laat in bekende scenes smart home toepassingen terugkomen. Net als in Home Alone 1 en 2, speelt Macaulay Culkin in deze korte remake de hoofdrol. In de nieuwe versie komen onder andere een Google Home Hub, Google Home Mini en een robotstofzuiger voor.

google home alone commercial

Google producten terug te zien in Home Alone remake

Home Alone, wie kent de filmreeks niet? Met name deel 1 en 2 zijn rond de kerstdagen erg populair om te kijken met het hele gezin. Onlangs is Google aan de slag gegaan met een smart home variant van Home Alone, waarin Kevin onder andere de pizzakoerier aanspreekt via de Google Home Hub, de enge kachel in de kelder activeert met de slimme thermostaat en Google Home mini gebruikt als boodschappenlijst voor aftershave.

Bekijk de hilarische video hieronder:

Home Alone altijd al een beetje smart home

Opvallend is dat Home Alone al in een vroegstadium bezig was met ‘slimme’ en nuttige oplossingen. Zo spreekt Kevin in deel twee met behulp van een recorder zinnen in, die hij later gebruikt om een hotelkamer te reserveren. Heeft iets weg van Google Assistant die straks in staat is om de kapper te bellen en een afspraak te maken.

In het derde deel van Home Alone gebruikt de hoofdpersoon een bestuurbare auto waar hij en camera op knutselt, die hij vervolgens kan bekijken via de televisie in zijn eigen huis. Later gebruikt hij ook een universele afstandsbediening om de televisie van de buren te kunnen beïnvloeden.

Heel Home Alone deel 4 staat in het teken van smart home: hier krijgt de hoofdrolspeler een slimme schakelaar in handen gedrukt, waar hij het complete huis mee aan kan sturen met behulp van spraak.

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Meer smart home artikelen

KlikAanKlikUit-buitencamera-ipcam-3500
google nest audio installeren
Lenovo Smart Clock 2
Ring Video Doorbell 4
netatmo modulerende thermostaat
smart-home-voordelen-energie-abonnement
Ikea Symfonisk schilderijlijst
Google Wifi
Android 12
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *