Geen ‘Hey Google’ meer zeggen met Quick Phrases

geen hey google meer zeggen

▲ Een Google Nest Mini, ter illustratie

Wanneer je een commando doorgeeft aan je slimme luidspreker met Google Assistant, ben je genoodzaakt om je zin te beginnen met ‘Hey Google’. Op den duur kan dit als irritant ervaren worden: niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere bewoners binnen jouw smart home. Binnenkort zou het dankzij de functie Quick Phrases mogelijk moeten worden om niet elke keer meer Hey Google te hoeven zeggen.

Quick Phrases (Voice Shortcuts): maak je eigen ‘Salsas’

Met het zogeheten Quick Phrases kun je voortaan ‘Hey Google’ overslaan om de voice assistant te activeren. In april schreven we een al een nieuwsartikel over het feit dat Google Assistant zou leren te werken zonder Hey Google geactiveerd te worden. Destijds werd er nog gesproken over de functie Guacamole, de projectnaam die intern gebruikt werd. Onlangs kwamen er nieuwsberichten naar buiten met de functienaam Voice Shortcuts én ontdekte onder meer 9to5Google dat deze shortcuts Salsas worden genoemd.

Hoe kun je Hey Google overslaan voor een Google Commando?

Je maakt dus een zogeheten Salsa aan voor een opdracht waarbij je geen Hey Google meer hoeft te zeggen. Dit doe je – net als alles voor je smart speaker en instellingen voor Google Assistant – via de Google Home app. Je kunt daarvoor strakjes (want de functie is nog niet uitgerold) de volgende stappen doorlopen:

  1. Open de Google Home app
  2. Ga naar Quick Phrases via Settings
  3. Klik op ‘Add Salsas’ onder ‘Your Salsas’
  4. Bekijk bij Recommended (Aanbevolen) interessante Salsas die je via het plusje kunt toevoegen

Wanneer deze functie precies uitgerold gaat worden is nog niet bekend. Wij houden je daarvan uiteraard op de hoogte.

Waarom Hey Google overslaan interessant is

Even los van het grote vraagteken of het wel slim is om een voice assistant te kunnen laten activeren zonder hier een specifiek commando voor te hoeven zeggen, kan het dus wel een zeer interessante functie zijn. Zo hoef je niet voor élke kleine opdracht Hey Google te zeggen en kunnen ook instructiefilmpjes of zelfs radiozenders niet meer zorgen voor irritaties.

Want ja: als daar het spraakcommando uitgesproken wordt, wordt jouw slimme luidspreker ook geactiveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts