Google test mogelijkheid om geen ‘Hey Google’ meer te hoeven zeggen

Rob Tigchelaar Laatste update: 22-10-2020

Wellicht is het binnenkort mogelijk om Google Assistant te activeren zonder eerst ‘Hey Google’ te hoeven zeggen. Google test de mogelijkheid namelijk nu op slimme displays. Hoe dit precies moet gaan werken blijft nog in het ongewisse.

wat kun je met een google nest hub

Smart display Google Nest Hub © Smarthomeweb

Ben je het zat om constant ‘Hey Google’ te moeten zeggen, voordat je kunt communiceren met Google Assistant? Dan ben je zeker niet de enige. Wellicht is er binnenkort goed nieuws: Google test namelijk nu de mogelijkheid om Google Assistant te activeren zonder eerst ‘Hey Google’ te hoeven zeggen.

Geen Hey Google zeggen getest op slimme displays

Het lijkt er sterk op dat Google op dit moment bezig is met verschillende testen om geen Hey Google meer te hoeven zeggen. Op een video die verscheen op YouTube is te zien dat de functie getest wordt op een slim display, de Google Nest Hub Max.

Waarschijnlijk met persoonsdetectie via ultrasoon geluid

Hoe het mogelijk gaat worden om geen ‘Hey Google’ meer te hoeven zeggen om Google Assistant te hoeven zeggen, blijft nog onduidelijk. Op diverse websites wordt er gesproken over een mogelijke persoonsdetectie via ultrasoon geluid of via de camera op de Nest Hub Max. Hier wordt onder andere over gesproken op Android Police.

Gevaarlijk voor goed gevoel bij smart home privacy

Bij Smarthomeweb.nl zijn we sceptisch over dit soort mogelijkheden. Want; hoe weet Google nu écht dat jij het hebt tegen Google Assistant en niet tegen iemand in jouw woning. Met andere woorden: waar trekt Google straks de grens wat wél en niet opgenomen wordt? Het zou niet de eerste keer zijn dat Google op zijn plaat gaat met het ‘per ongeluk’ opnemen van geluidsfragmenten binnen smart homes. Dit bleek vorig jaar nog toen uitkwam dat Google afluisterde via Google Assistant. Later zou Google aangeven mogelijke afluisterpraktijken te beperken.

Video toont mogelijkheid om geen Hey Google te hoeven zeggen

De nieuwe mogelijkheid is te zien in een nieuwe video van Jan Boromeusz, een ontwikkelaar. In de video laat hij zien dat hij via zijn Google Nest Hub Max Google Assistant activeert zonder hiervoor Hey Google te hoeven zeggen. In de video is de functie – die Blue Steel genoemd wordt – te vinden is in Dog Features. Niet heel gek: Dogfooding is de gebruikelijke naam voor interne testjes van nieuwe functionaliteiten. Bekijk de video hieronder.

Meer smart home artikelen

KlikAanKlikUit-buitencamera-ipcam-3500
google nest audio installeren
Lenovo Smart Clock 2
Ring Video Doorbell 4
netatmo modulerende thermostaat
smart-home-voordelen-energie-abonnement
Ikea Symfonisk schilderijlijst
Google Wifi
Android 12
3 antwoorden
 1. Bernard
  Bernard zegt:

  Soms vraag je je af waar dit naar toe gaat of waar dit eindigt.. Wat als de politie een rechterlijk bevel neerlegt bij Google om een gebruiker van Google Smart Artikelen af te luisteren? Ik bedoel er zit een microfoon in.. En wat kan Google doen tegen een rechterlijk bevel? Misschien nu nog toekomstmuziek..

  Beantwoorden
  • Rob Tigchelaar
   Rob Tigchelaar zegt:

   Goedemorgen Bernard,

   Het zet ons allen zeker aan het denken en het is ook een van de redenen om dit goed in de gaten te houden.
   Interessante toekomstblik; wat als dat inderdaad zou gebeuren in de toekomst…

   Groetjes,

   Rob

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *