Uitgelicht: Garmin smartwatch Vivoactive 3

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

Er zijn smartwatches voor verschillende soorten doeleinden. Zo zijn er ‘casual’ modellen, maar kun je ook speciale slimme horloges kopen die bedoeld zijn om mee te sporten. Zo ook de Garmin smartwatch Vivoactive 3, een horloge met heel veel handige eigenschappen die perfect zijn voor tijdens sportactiviteiten. In deze blog zet ik alle eigenschappen van de smartwatch van Garmin op een rij.

garmin smartwatch vivoactive 3

Functies van de Garmin Vivoactive 3

Bij een smartwatch geniet je al snel van heel veel slimme functies. Met name de notificaties die je voortaan binnen kunt krijgen via je horloge zijn in mijn ogen een echte toegevoegde waarde. Hiervan geniet je ook bij de Vivoactive 3. Ik zet de belangrijkste functies van deze Garmin smartwatch op een rij:

 • Tijdweergave: uiteraard kun je op deze smartwatch gewoon de tijd bekijken. Het is en blijft een horloge.
 • Wekkerfunctie: de wekker zetten is ook geen enkel probleem met de smartwatch. Sterker nog: je kunt hem hiervoor heel goed gebruiken, doordat het horloge gaat trillen als de wekker gaat.
 • Notificaties van telefoon: een belangrijke functie is het kunnen ontvangen van notificaties vanaf je smartphone. Zo ben je altijd op de hoogte van nieuwe berichten of oproepen.

Functies met name voor sporten

Zoals ik al aangaf in de inleiding is deze Garmin smartwatch vooral bedoeld voor de sportievelingen onder ons. Dit wordt duidelijk wanneer ik check wat deze smartwatch allemaal bij kan houden:
 • Stappenteller: hou eenvoudig bij hoeveel stappen je op een dag zet met de ingebouwde stappenteller.
 • Trappenteller: ga je klimmen of een trap betreden met heel veel tredes? Dan is de trappenteller onmisbaar: bereken hoeveel trappen je hebt gezet (in combinatie met de afgelegde hoogte).
 • Slaaptracker: benieuwd hoe jij ’s avonds slaapt en of je wel goed tot rust komt? Met de slaaptracker geeft de Garmin smartwatch Vivoactive 3 je inzicht!
 • Opnemen van rondetijden: onmisbaar bij verschillende sporten is het kunnen opnemen van rondetijden. Laat de smartwatch doorgaan met het opnemen van tijd, maar zet bepaalde rondetijden vast.
 • Hartslagmeter: het meten van je hartslag is belangrijk, helemaal tijdens het sporten. Gelukkig heeft dit slimme horloge deze functie ook. Tip: check ook ons advies voor een slimme bloeddrukmeter.
 • Bewegingssensor: uiteraard dient het horloge te reageren op beweging, zodat de metingen kunnen beginnen.
 • Calorieën: met sporten kan het doel ‘afvallen’ zijn. Een gegeven waar je dan goed naar dient te kijken zijn het aantal verbrande calorieën na een intensieve training. Met deze Garmin smartwatch kun je dit eenvoudig meten/bekijken/analyseren.
 • Afstandsmeter: elke week progressie boeken met hardlopen of wandelen? Dan is een afstandsmeter onmisbaar! Hou je afstanden eenvoudig bij.
 • Hoogtemeter: niet alleen in de bergen, maar ook in de stad kan de hoogte aardig verschillen. Dit heeft impact op jouw sportresultaat en zegt ook wat over de afgelegde kilometers. Met de ingebouwde hoogtemeter hou je ook het verschil in hoogtes bij tijdens jouw parcours.
 • Snelheidsmeter: uiteraard kun je ook gewoon je snelheid meten en na afloop bekijken. Check op welke stukken binnen de route je het snelste of juist het langzaamste was.
 • GPS: om routes uit te kunnen stippen of achteraf je afgelegde parcours te kunnen bekijken, is GPS nodig.
 • Kompas: de weg kwijt of wil je gewoon simpelweg een stuk naar het noorden lopen? Maak dan gebruik van het digitale kompas aan boord van deze smartwatch van Garmin.

Deze Garmin smartwatch voor Android en iOS

Of je nu een iPhone of een Android toestel hebt: het maakt voor het koppelen niet uit met de Garmin Vivoactive. Het is namelijk een smartwatch voor iPhone en Android, waardoor je hem met beide telefoons eenvoudig in verbinding kunt brengen.

garmin vivoactive 3 smartwatch

Garmin Vivoactive 3 kopen?

Overweeg je deze prachtige smartwatch van Garmin te kopen? Bekijk hem dan bij webshops als Bol.com voor een indicatie prijs van € 279,-. Je krijgt toegang tot zo’n 15 sportieve apps die jou bij diverse activiteiten ondersteunen op het gebied van gegevens en analyse.

Wist je trouwens ook dat je met het horloge contact kan betalen? Met Garmin Pay kun je je bankpas gewoon thuis laten liggen. Natuurlijk ideaal voor bij een rondje hardlopen!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.