Garmin Index S2 slimme weegschaal vandaag gelanceerd

garmin index s2 slimme weegschaal

▲ De nieuwe Garmin Index S2  © Videostill, Garmin

Garmin heeft vandaag haar nieuwe slimme weegschaal gelanceerd: de Garmin Index S2. Deze nieuwe smart weegschaal is slimmer dan de vorige variant en biedt nu een gewichtstrendgrafiek. Ook is er volgens Garmin sprake van een betere nauwkeurigheid.

Dit meldt Garmin vandaag in een persbericht. Volgens Garmin kunnen gebruikers meer meten met de nieuwe slimme weegschaal. Zo is er een nieuwe functie zijn voor gewichtstrendgrafieken en worden gegevens direct via WiFi gesynchroniseerd met het Garmin Connect account van de gebruiker.

Index S2 biedt gewichtstrendgrafiek functie

Met de nieuwe gewichtstrendgrafiek worden gebruikers volgens Garmin ‘niet meer op een zijspoor’ gezet door normale dagelijkse gewichtsschommelingen. Deze grafiek laat namelijk met een lijngrafiek de gewichtsmeting van de afgelopen 30 dagen zien. Hierdoor is het volgens Garmin makkelijker om gefocust te blijven op het grotere geheel.

Slimme weegschaal met ‘uitzonderlijke nauwkeurigheid’

Dan Bartel, Garmin vice president, meldt dat deze nieuwe Garmin Index S2 voortbouwt op het succes van de eerste generatie Garmin Index Smart Scale: “De Index S2 bouwt voort op het succes van de eerste generatie Garmin slimme weegschaal met uitzonderlijke nauwkeurigheid, verbeterd ontwerp en nieuwe gewichtsregistratiefuncties die hem waardevol maken voor zowel de welzijnsgerichte klant als topsporter”, aldus Bartel.

Index S2 meet ook biometrische gegevens

Om een meer holistisch beeld van de gezondheid van de gebruiker te krijgen, meet de Index S2 veel meer dan enkel het lichaamsgewicht. Een greep uit de meetfuncties:

  • Lichaamsvetpercentage
  • BMI
  • Skeletspiermassa
  • Botmassa
  • Lichaamsvochtpercentage

Houdt zelfs rekening met weersverwachting

Sterker nog: de nieuwe slimme weegschaal van Garmin houdt zelfs rekening met de actuele weersverwachting: op deze manier kan de weegschaal helpen om activiteiten op het juiste moment van de dag in te plannen.

Bekijk in onderstaande video de mogelijke functies in actie. (Tekst gaat door onder de video)

https://youtube.com/watch?v=-XYixItKVfQ%3Ffeature%3Doembed

Garmin S2 Index installatie: kinderlijk eenvoudig

Zoals we gewend zijn van Garmin is ook de installatie van deze nieuwe weegschaal kinderspel. Na het opstarten van de weegschaal kan deze namelijk eenvoudig gesynchroniseerd worden met je Garmin Connect-account (hiervoor is wel een actieve WiFi verbinding nodig). Via de Garmin Connect app kunnen gebruikers vervolgens zelf aangeven welke widgets zij terug willen zien op de slimme weegschaal.

Tot 16 gebruikersprofielen

Net als bijna elke andere slimme weegschaal biedt ook deze Garmin Index S2 veel meer gebruikersprofielen aan dan enkel één persoon. Er kunnen tot 16 gebruikersprofielen aangemaakt worden, waardoor het een interessante gadget kan zijn voor bijvoorbeeld voetbalteams óf trainingsgroepen. De batterijduur is ook niet mis: Garmin beweert namelijk dat de batterijduur maar liefst 9 maanden bedraagt.

Garmin S2 Index kopen: prijs en release datum

Degenen die staan te trappelen om de Garmin S2 Index binnenkort onder hun voeten te hebben hoeven waarschijnlijk niet lang te wachten: de slimme weegschaal is nu namelijk al te koop in de webshop van Garmin. De prijs is $ 149,99 wat redelijk normaal is voor een slimme weegschaal met deze functionaliteiten. Je hebt keuze uit twee kleuren: wit en zwart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts