Gardena apparaten met spraak bedienen

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

Tuinspecialist Gardena heeft een ruim assortiment met onderhoudsartikelen voor in de tuin. Van innovatieve robotmaaiers tot slimme besproeiingsystemen. Hoewel de verschillende apparaten van Gardena reeds voorzien zijn van veel verschillende slimme functies, zullen ze vanaf vandaag nóg makkelijker te gebruiken zijn.

gardena apparaten met spraak bedienen

© GARDENA

Vanaf vandaag zijn Gardena apparaten met spraak te bedienen via Siri, Google Assistant of Alexa! Dit is mogelijk doordat Gardena apparaten te integreren zijn met Apple HomeKit, evenals er IFTTT koppelingen gemaakt kunnen worden.
Gardena apparaten integreren met HomeKit en IFTTT

Gardena komt vandaag met mooi nieuws: de verschillende apparaten kunnen straks eenvoudig gekoppeld worden met Apple HomeKit en IFTTT. Hierdoor zijn er straks eindeloos veel mogelijkheden om nog beter gebruik te maken van de slimme functies van de apparaten. Met het smart home systeem van IFTTT kun je eenvoudig ‘Applets‘ aanmaken, wat als het ware actie-reacties zijn.

Denk aan situaties waarbij er specifieke weersomstandigheden gemeten worden en de apparaten van Gardena op basis daarvan activiteiten uitvoeren. Is het drie dagen droog weer: dan is het tijd om de planten goed water te geven! Is het ontzettend warm weer en schijnt de zon volop: dan kan het grasmaaier misschien beter even uitgesteld worden.

Gardena Apparaten bedienen met spraak via Siri, Google Assistant en Alexa

Om het allemaal nog makkelijker te maken kun je straks met behulp van spraakopdrachten de apparaten van Gardena aan de slag laten gaan. Hiervoor kun je vanaf nu gebruik maken van Siri (Apple HomeKit), Google Assistant (Google Home) of Alexa (Amazon).

Spraakopdrachten als “Hé Siri, geef de tuin water” of “Hé Google, maai het gras ” behoren dan tot de mogelijkheid.

Gardena sinds 2016 slimme tuinspecialist

Al enige jaren was Gardena een van de eerst toonaangevende merken op het gebied van apparaten voor een slimme tuin. Zo biedt Gardena een breed scala aan robotmaaiers voor verschillende gazon groottes. Daarbij zijn er ook slimme sensoren, complete besproeiingsystemen en waterpompen te vinden in het assortiment.
Hoewel er nu mogelijkheden zijn met smart home systemen als Apple HomeKit en IFTTT, maakte Gardena het al eerder mogelijk om slimme apparaten te koppelen via het Gardena smart home systeem. Zo kunnen slimme beveiligingscamera’s en smart weerstation modellen van Netatmo en robotmaaiers van Husqvarna hierop aangesloten. Het mooie hiervan? Deze apparaten kunnen nu ook genieten van de mogelijkheden via IFTTT en Apple HomeKit!

 Aanbieding! 
GARDENA Smart Sensor Control set

GARDENA Smart Sensor Control set met veel korting!

Je tuin in de toekomst slim bewateren en alles tegelijk in huis halen? Dan is de Gardena Smart Sensor Control set een aanrader. Bij Bol.com fiks je het complete pakket met veel korting!: check de deal snel!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.