Friends Of Hue – Wat kun je met friends of hue schakelaars

friends of hue schakelaar

▲ Afbeelding ter illustratie © Smarthomeweb.nl

Philips Hue klinkt voor de meeste mensen tegenwoordig bekend in de oren, maar hoe zit dat met Friends of Hue? De naam verklapt het grotendeels al, vrienden van Philips Hue. In deze blog leggen wij je alles uit over Friends of Hue.

Wat is Friends of Hue?

Friends of Hue is de overkoepelende naam voor alle producten die niet van Philips Hue zijn maar wel compatibel met de productlijn van Hue. Vaak gaat dit om verschillende types en merken slimme schakelaars die dan volledig samenwerken met slimme verlichting van Philips Hue. Het zijn vaak traditionele schakelaars, wanneer men slimme verlichting heeft maar toch nog traditionele schakelaars wilt gebruiken is Friends of Hue een goede uitkomst. Deze smart home producten worden geproduceerd door de zogeheten ’third-party fabrikanten’. Je kunt veel van de producten herkennen doordat er een label ‘Friends of Hue’ op de verpakking zit.

philips hue starterspakket white & color

Philips Hue White and Color – Starterpakket

Met het starterspakket kan je een uitstekend begin maken met slimme verlichting of je collectie uitbreiden in je smart home. Deze kun je uiteraard laten samenwerken met Friends of Hue producten.

Bekijk Meer info

Welke Friends of Hue schakelaars zijn er?

Er zijn meerdere slimme schakelaars die compatibel zijn met Philips Hue lampen. Je kunt ze herkennen aan het eerder genoemde ‘Friends of Hue’ logo op de verpakking. Dit logo geeft aan dat het product getest is en gegarandeerd goed samenwerkt met Hue lampen, Philips Hue certificeert de merken zelf. Bekende merken die vallen onder de categorie Friends of Hue zijn:

  • Busch Jaeger
  • Gira
  • Jung
  • Niko

Hieronder lichten we kort 3 Friends of Hue merken die schakelaars aanbieden uit.

Friends of Hue Busch Jaeger

Busch Jaeger is één van de merken die een slimme schakelaar aanbiedt die samenwerkt met Hue waardoor Busch Jaeger onder de Friends van Hue valt. De schakelaars werken draadloos en zonder batterijen, je hebt de schakelaar in verschillende kleuren en kunt ze zo bij jouw interieur laten matchen.

Friends of Hue Gira

Een andere Friends of Hue is Gira. Gira biedt twee verschillende schakelaars aan die compatibel zijn met Philips Hue. Er is een indoor versie welke 4 instelbare buttons heeft en er bestaat een outdoor versie die tegen water kan en daarom geschikt is om buiten te gebruiken.

Friends of Hue Jung

Naast Busch Jagaer en Gira heb je ook nog Jung. Jung is Friends of Hue en biedt ook draadloze en batterijloze schakelaars aan. Jung onderscheidt zich van de andere merken omdat zij als enige van een versleutelde overdracht gebruik maken.

Friends of Hue schakelaar in app toevoegen

Allereerst moet je de slimme schakelaar installeren, dit kan je doen door je huidige schakelaar te vervangen of door hem nieuw te plaatsen.  Nadat je dit gedaan hebt moet je de Friends of Hue schakelaar toevoegen in de app. Je kunt de Friends of Hue schakelaar in de app toevoegen door het volgende stappenplan te volgen.

  1. Open de Philips Hue app.
  2. Ga naar ‘instellingen’.
  3. Druk op ‘Accessoire configuratie’
  4. Hier kun je een Friends of Hue product toevoegen aan de Philips Hue app.
  5. De slimme schakelaar is geïnstalleerd.
friends of hue schakelaar koppelen
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts