Flic Smart Button review

flic smart button review
Je kunt de Flic Smart Button overal op plakken en ophangen.

▲ De Flic Smart Button © Smarthomeweb

De Flic Smart Button is een multifunctionele knop / slimme schakelaar waarmee je zelf ingestelde acties kunt uitvoeren. Deze kleine knop biedt de mogelijkheid om meerdere applicaties of diensten te koppelen, waarna jij met een letterlijke druk op de knop een actie in gang kunt zetten. Ik heb de Flic Smart Button getest op een aantal factoren en vertel je in dit artikel alles wat je moet weten over deze slimme knop.

Stel zelf commando’s in met de Flic Smart Button

Om gebruik te maken van de functies van de Flic Smart Button dien je eerst de speciale Flic-app te downloaden. Deze is beschikbaar voor iOS en Android en kan zowel op je smartphone als tablet geïnstalleerd worden. Wanneer de app op je device geïnstalleerd is, worden alle apps (bijvoorbeeld die van je slimme thermostaat) van je apparaat direct geïntegreerd in de app.

Drie commando’s per Flic

Je kunt per Flic drie verschillende commando’s instellen in de applicatie. In de app vind je een ‘My Flic’ sectie, waar je eenvoudig een persoonlijke actie kunt toevoegen. Een actie kan gestart worden bij 1 keer klikken, 2 keer klikken of door de slimme knop ingedrukt te houden.

klikaanklikuit slimme stekker

 Aanbieding!  

Slimme stekker KlikAanKlikUit nu scherp geprijsd

KlikAanKlikUit is natuurlijk al een goede keuze voor je portemonnee, maar met een aanbieding kun je nog meer besparen. Check daarom deze Kaku stekker die scherp geprijsd is!

Bekijk aanbieding!

Review: Flic Smart Button in actie!

Uiteraard heb ik de proef op de som genomen en heb ik de multifunctionele knop zelf getest. Ik heb met name gekeken naar de koppelingen met andere apps, de mogelijkheden van de Flic Smart Button en natuurlijk of deze knop de moeite waard is om te overwegen.

Koppelingen met andere apps: easy!

Het instellen van de acties gaat makkelijk. Je kunt in de app eenvoudig aangeven wat er dient te gebeuren bij een klik, twee klikken of bij het ingedrukt houden van de knop. Door de integratie met bijvoorbeeld de muziek app op mijn Apple iPhone hoef ik verder geen moeilijke instellingen te doorlopen om te zorgen voor een koppeling.

Mogelijkheden met de Flic: eindeloos!

Met de smart button heb je eindeloos veel mogelijkheden. Niet alleen op het gebied van gemak, maar ook op veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat je achter het stuur zit en de navigatie op je telefoon wilt starten. Stel simpelweg de Flic Smart Button zo in dat je met een keer klikken de navigatie app op je telefoon opent!

Je kunt de knop eenvoudig plakken op plekken waar jij het handig vindt. In het geval van de auto kun je hem dus op het dashboard plakken. Door het kleine formaat van de slimme knop valt deze niet op. Echter kun je door het kleine formaat de Flic ook snel verliezen.

Ik heb nog een rits voorbeelden verzonnen die interessant kunnen zijn om de Flic voor te gebruiken:

  • Een selfie maken op afstand: hou enkel de smart button in je hand en stel deze zo in dat je met een klik een foto maakt.
  • Verlichting aanpassen op sfeer: stel drie soorten sferen in. Denk aan een filmavondje waarbij het licht gedimd wordt.
  • Deel je locatie of laat een alarm afgaan: voel je je niet op je gemak? Stel je Flic zo in dat je met een klik je locatie deelt of bij twee klikken een alarm af laat gaan op je telefoon.

Nooit meer je telefoon kwijt zijn in huis: plak de Flic Smart Button op een plek in huis en klik een keer om je telefoon af te laten gaan. Zo weet je direct waar deze ligt.

Conclusie: klein slim knopje met ongelooflijk veel interessante toepassingen

De Flic Smart Button is een interessante gadget, waar met name de verschillende integraties zorgen voor de voordelen. Door het kleine formaat valt de knop niet op, maar kun je hem natuurlijk wel sneller verliezen.

flic smart button review

Flic Button

Voor een prijs van € 34,99 per stuk is deze elke euro waard in mijn ogen. De mogelijkheden zijn eindeloos en meestal heb je niet meer dan drie verschillende commando’s nodig. Daarbij zou dat ook veel te lastig worden om te onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts