Fitbit nu te koppelen met Google Assistant voor slaapinformatie

fitbit slaapgedrag google assistant

▲ Smartwatch, ter illustratie © Unsplash

Dat je via een Fitbit kunt checken hoe je afgelopen nacht hebt geslapen is niets nieuws. Dat je dit nu echter ook aan Google Assistant kunt vragen wel. Je kunt Fitbit nu koppelen aan Google Assistant om informatie op te vragen over je slaapgedrag van afgelopen nacht.

We kunnen Google Assistant vragen naar het actuele weerbeeld voor de komende dagen, een overzicht van het laatste nieuws of wat er vandaag in je agenda staat. Maar wat dacht je van de mogelijkheid om informatie op te vragen over jouw slaapgedrag van afgelopen nacht?

Binnenkort is dat mogelijk: Fitbit is namelijk bezig met het uitrollen van haar update, waarvan ondersteuning van Google Assistant een groot onderdeel is. Eerder schreven we al over deze update, waar Fitbit met bedienen Google Assistant centraal stond. Het gaat om twee modellen waarbij dit mogelijk wordt: de Fitbit Versa 3 en Sense.

Informatie over slaapgedrag opvragen via Google Assistant

Wat je allemaal met deze ondersteuning van Google Assistant op je smartwatch kunt? Onder andere je slaapinformatie opvragen van afgelopen nacht, weet 9to5Google te melden. Volgens de site kunnen gebruikers van een Fitbit en een Google Assistant apparaat, bijvoorbeeld een smartphone, smart speaker of -display, straks op twee manieren informatie op vragen vragen:

  • Hé Google, hoe heb ik vannacht geslapen?
  • Hé Google, laat mijn slaapoverzicht zien!

Met beide spraakopdrachten antwoordt Google hoelang je hebt geslapen, tot in de minuten. Volgens 9to5Google wordt de informatie niet ondersteund met grafieken of visuals, wat toch wel opvallend is gezien een smart display hier wel mogelijkheden voor biedt.

Fitbit met Google Assistant koppelen

Het is goed om te beseffen dat je voor deze koppeling privacygevoelige informatie deelt met Google. Het is dan ook niet een simpel schuifje wat je om moet zetten om Fitbit met Google Assistant te koppelen. Nee, je moet Google specifiek goedkeuren via de website of applicatie van Fitbit.

Het koppelen van Fitbit met Google Assistant gaat heel eenvoudig: bij de instellingen van Google Assistant is straks het menu ‘Wellness’ (Welzijn) te vinden. Hier zou je slaapgegevens straks moeten kunnen beheren, waar Fitbit dus binnenkort ondersteuning voor biedt. Klik op ‘Verbinden’, waarna je kunt inloggen met je Fitbit account om Google goed te keuren voor de koppeling en toegang te geven tot de data van Fitbit.

Meer functionaliteiten in de toekomst?

We verwachten dat het niet alleen zal blijven bij de mogelijkheid van het opvragen van slaapgegevens. Zo verzamelt een Fitbit Versa 3 en Fitbit Sense veel meer informatie. Denk aan informatie over sportactiviteiten of dagelijkse beweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts