FitBit koppelen aan iPhone

fitbit koppelen aan iphone

▲ Donkergrijze Fitbit activity tracker © Pixabay

Wanneer je op zoek bent naar een goede activiy tracker kom je al snel uit bij FitBit. Het merk richt zich al enkele jaren op het ontwikkelen van hoogwaarde activity trackers. Zo’n FitBit kan verschillende lichamelijke activiteiten gedurende de dag meten en diverse zaken rondom je gezondheid monitoren. Een van de grote voordelen van FitBit is dat je een koppeling kunt maken met een smartphone. Hierdoor ben je in staat om notificaties te ontvangen, kun je altijd je gegevens terugkijken en zijn er diverse speelse manieren te vinden om je motiveren tot meer beweging.

In deze blog ga ik dieper in op FitBit koppelen aan iPhone modellen. Ik leg je stap voor stap uit hoe je de koppeling maakt, wat je precies kunt met deze verbinding én extra tips om te genieten van de velen voordelen! Wanneer je specifieke vragen hebt over het koppelen, kun je me natuurlijk ook altijd een berichtje sturen. Wist je bijvoorbeeld ook dat er slimme weegschalen van Fitbit zijn. Deze slimme weegschalen kun je koppelen met je Fitbit en automatisch stuurt de weegschaal de gemeten gegevens door.

Stappenplan FitBit koppelen aan iPhone

Voor het koppelen van je FitBit aan je iPhone hoef je slechts een paar makkelijke stappen te doorlopen. Het is echter wel enorm belangrijk dat je checkt of jouw iPhone compatibel is met de FitBit app. De kans is groot, leuk weetje: er zijn meer dan 200 smartphone toestellen te koppelen met FitBit. Wanneer je dit gecheckt hebt, kun je de volgende stappen volgen.

 1. Ga naar de AppStore op je iPhone
 2. Zoek naar de FitBit applicatie en download deze
 3. Open de app en klik vervolgens op ‘Join FitBit’
 4. Vul nu de verschillende gegevens in als je lengte en je gewicht
 5. De FitBit app zal gaan zoeken naar jouw FitBit via bluetooth, als deze gevonden is, is de de koppeling gemaakt!
robbert

Rob’s tip: zorg ervoor dat je de persoonlijke gegevens in een keer goed invult. Ga desnoods voor de zekerheid nog een keer op de weegschaal staan als je twijfelt en meet je totale lengte nog een keertje op. Deze gegevens zijn namelijk van groot belang bij het juiste advies en de analyses die FitBit jouw geeft. Iets waarvoor we zo’n activity tracker natuurlijk aanschaffen!

Mogelijkheden bij het koppelen aan een iPhone

Nu ben je natuurlijk ook razend benieuwd wat je allemaal kunt met deze koppeling. Wellicht ben je al bekend met de functies van de FitBit zelf, waaronder een kleine vuurwerkshow (grappig!) op het display als je meer dan 10.000 stappen op een dag hebt gezet. Maar wat zijn nu de mogelijkheden bij een FitBit koppelen aan iPhone? Ik zet ze op een rij:

 • Bekijk gegevens altijd terug: een van de grootste voordelen bij het koppelen is dat je altijd eenvoudig alles terug kunt kijken. Dit kan ook als je even geen verbinding hebt.
 • Analyseer je activiteiten: met behulp van handige grafiekjes kun je overzichtelijk je activiteiten volgen, monitoren en analyseren.
 • Ga de strijd aan met vrienden: een grappige functie is dat je andere FitBit gebruikers kunt uitnodigen voor een wandeling. Wie zal het eerst de eindstreep halen? Met behulp van een parcours kun je elkaar blijven zien.
 • Notificaties van iPhone ontvangen: krijg je een bericht op je iPhone of word je gebeld? Dan zal je FitBit gaan trillen en kun je op het display de notificatie zien.
 • Slaapritme checken: ben je benieuwd hoe je slaapt? Hou dan je FitBit ’s nachts om en check in de ochtend op je iPhone of je wellicht onrustig hebt geslapen.

Dit zijn slechts enkele mogelijkheden. In de FitBit iPhone app ontdek je nog veel meer functies. Velen daarvan zijn ook afhankelijk van bijvoorbeeld aangesloten apparaten als een slimme weegschaal. Sinds kort heeft het merk zelfs een eigen weegschaal geïntroduceerd: de FitBit Aria 2!

Haal nog meer uit je iPhone met de FitBit Aria 2

De Aria 2 is een smart weegschaal die gekoppeld is aan je FitBit. Hiermee worden er veel meer gegevens verzameld dan enkel je lichamelijke activiteiten op een dag. Zo krijgt FitBit ook gegevens over je actuele lichaamsgewicht en is de weegschaal in staat om zaken als je BMI te berekenen. Wil je meer weten over smart WiFi weegschalen als deze? Lees dan ook Bram’s uitgebreide adviesgids voor een slimme weegschaal.

Problemen bij het koppelen van je FitBit?

Op basis van velen vragen die ik heb ontvangen over het niet kunnen koppelen van een FitBit aan een iPhone, heb ik een lijst samengesteld met veel van mijn adviezen die zorgden voor een oplossing. Dit kan jou een handje helpen als je vastloopt of het koppelen van de FitBit aan de iPhone om een of andere reden niet lukt.

Helpen mijn oplossingen niet? Stuur me dan gerust een berichtje met jouw issue, dan kijk ik met je mee!

Mogelijke oplossingen als FitBit koppelen aan iPhone niet lukt

 • Zet je bluetooth functie op je iPhone even uit en schakel deze weer opnieuw in: probeer eerst de bluetooth functie eens in en uit te schakelen van je iPhone en zoek opnieuw een verbinding met je FitBit.
 • Schakel je FitBit uit en zet deze weer aan als de koppeling nog steeds niet gemaakt kan worden. Vaak wordt de FitBit nu wel herkend en kan de koppeling gemaakt worden.
 • Als bovenstaande zaken niet helpen kan het soms ook helpen door je iPhone even helemaal opnieuw aan- en uit te zetten. Soms zijn er wat hick-ups met je bluetooth die hiermee verholpen worden
 • Kun je nog steeds niet koppelen? Dan raad ik je aan om in je FitBit account je toegevoegde activity tracker even te verwijderen en deze nu opnieuw toe te voegen

Succes met het koppelen en natuurlijk heel veel plezier met het analyseren van je dagelijkse activiteiten!

fitbit aria air

Handig: Fitbit Aria Air

Met deze Fitbit Aria Air slimme weegschaal sla je automatisch de metingen op. Ook kun je persoonlijke doelstellingen instellen, zodat je kunt de voortang kunt controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts