FIBARO

Alles over FIBARO

Home » FIBARO
fibaro smart home merk

FIBARO is een innovatief merk, gericht op verschillende smart home toepassingen. Met verschillende sensoren, actoren en smart home controllers kun je met FIBARO een complete smart home creëeren. FIBARO is opgericht in 2010 en heeft daarmee in zeer korte tijd een enorme naamsbekendheid opgebouwd in de smart home wereld. Een groot voordeel is dat FIBARO met ontzettend veel smart home apparaten en merken kan communiceren. Zelf communiceert FIBARO via Z-Wave (Plus) en er is ook een apart HomeKit assortiment.

Interessante FIBARO producten

Greep uit de FIBARO producten

fibaro smoke sensor 2 product
FIBARO
Smoke
Sensor 2
fibaro wall plug product
FIBARO
Wall
Plug
fibaro motion sensor product
FIBARO
Motion
Sensor
fibaro roller shutter 3 product
FIBARO
Roller
Shutter 3
FIBARO
Deur/Raam
sensor

Assortiment van FIBARO

fibaro wall plug voor homekit

De FIBARO Wall Plug is een mooi voorbeeld van een actor.

FIBARO is met name bekend door haar makkelijk te gebruiken sensoren en actoren. Zo is er de FIBARO Smoke Sensor 2, een rookmelder die je notificaties doorstuurt naar je telefoon. En wat dacht je van de FIBARO Wall Plug, een slimme stekker waarmee je oude apparaten op afstand kunt bedienen met je smartphone! We zetten de mooiste FIBARO producten voor je op een rij.

5 interessante FIBARO producten

 1. Rookmelder: de FIBARO rookmelder draagt de naam ‘Smoke Sensor 2’ en is een zeer populaire model. Deze rookmelder stuurt notificaties naar je smartphone als er rook gedetecteerd wordt of als er sprake is van een te snelle temperatuurstijging.
 2. Home Center 2: ook heeft FIBARO een eigen smart home controller, waarmee verschillende smart home apparaten gekoppeld kunnen worden. Zo kun je de FIBARO sensoren integreren met Philips Hue lichtinstellingen.
 3. Home Center Lite: ook de Home Center Lite is een smart home controller. Opvallend is het gebruikersgemak, wat kinderlijk eenvoudig is.
 4. Raam/Deur sensor: de Raam/Deur sensor van FIBARO kun je overal gebruiken. Bij ramen, deuren en zelfs bij koelkasten! Gaat er een deur of raam open, dan kun jij daar een actie mee in gang zetten. Denk aan knipperende lampen of een seintje naar je smartphone.
 5. Slimme stekker: een van de meest populaire producten is de Wall Plug. Deze is voorzien van een LED ring, waardoor je een indicatie krijgt van het actuele verbruik van aangesloten apparaten. Ook kun je hiermee aangesloten apparaten via je smartphone aan- of uitzetten.
fibaro smoke sensor 2 product

Uitgelicht: FIBARO Smoke Sensor 2

Een van de mooiste producten in onze ogen is de FIBARO Smoke Sensor 2. Deze slimme rookmelder kun je eenvoudig koppelen met je smartphone, waardoor je bij rookdetectie direct een melding krijgt. Ook als je aan de andere kant van het land bent! Wat misschien nog wel het meest interessant is, is het koppelen van de rookmelder aan bijvoorbeeld slimme lampen. Zo kun je bij rookdetectie je slimme verlichting aan laten springen.

Voordelen van FIBARO sensoren en actoren

fibaro koppelen aan homey

FIBARO is met veel producten te koppelen.

Zelf zijn wij helemaal weg van de mogelijkheden met FIBARO. Daarbij zijn de producten ook in onze ogen mooi vormgegeven. Laten we inzoomen op de voordelen van de producten van FIBARO.

 • Kinderlijk eenvoudig: FIBARO is onwijs makkelijk te installeren en te gebruiken. Het is dan ook fijn om binnen een paar stappen te kunnen genieten van de mogelijkheden.
 • Met veel te koppelen: opvallend zijn de koppel-mogelijkheden. Op Smarthomeweb.nl hebben we al tientallen handleidingen geschreven voor het koppelen van FIBARO met andere producten en systemen.
 • Strak vormgegeven: veel sensoren en actoren zijn onwijs strak vormgegeven. Zo ook de slimme rookmelder, die daarbij ook nog eens onwijs compact is.
 • Scherpe prijs: in vergelijking met veel andere smart home merken met soortgelijke producten, is FIBARO opvallend scherp in prijs hanteringen. Dit terwijl de kwaliteit superieur is: een prima prijs/kwaliteitsverhouding dus!
 • Ondersteuning met app: FIBARO heeft een eigen app, Home Center, die onlangs nog helemaal geüpdatet is. Deze makkelijke app biedt voldoende ondersteuning voor het bedienen van sensoren en actoren.
 • Altijd stabiele verbinding: FIBARO werkt met Z-Wave, waardoor er bijna altijd sprake is van een super sterke verbinding. Daarbij geniet je dus ook van de Z-Wave voordelen, waaronder het makkelijk kunnen koppelen met andere Z-Wave apparaten.

Beste webshops voor FIBARO producten

Hier kun je goed FIBARO producten kopen

bol.com smart home webshop

Bol.com FIBARO assortiment

Bol.com heeft een ruim aanbod met FIBARO producten. Zowel de Z-Wave FIBARO producten als de complete HomeKit ondersteunende producten zijn hier te koop. Een groot voordeel van Bol.com is dat er altijd sprake is van gratis verzending en je de producten morgen al in huis kan hebben.

coolblue smart home webshop

Coolblue FIBARO assortiment

Ook bij Coolblue kun je prima terecht voor het kopen van FIBARO producten. Wat een mooi voordeel is van Coolblue, is dat je er ook vaak Tweedekans FIBARO sensoren en actoren tegenkomt. Hoewel het hier gaat om tweedehands producten, is er geen afbreuk op de kwaliteit (Coolblue test dit voor ze deze online in de webshop plaatsen). Bij Coolblue geniet je altijd van een gratis en super snelle verzending.

smart home nederland webshop

50Five FIBARO assortiment

Smart home webshop 50Five heeft ook diverse FIBARO producten in de webshop aangeboden. Hoewel de prijzen bij elke webshop nagenoeg hetzelfde zijn, kun je het best bij 50Five shoppen als je ook graag advies wilt bij je aankopen. 50Five is kenner op het gebied van smart home en biedt zelfs installatie van de producten aan.

FIBARO nieuws en blogs

fibaro koppelen aan homey
fibaro rookmelder batterij
fibaro homekit producten
fibaro wall plug resetten
The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!

Laatste berichten van Rob (toon alles)