FIBARO Walli schakelaars en stopcontacten nu verkrijgbaar

Bram Tigchelaar Laatste update: 05-01-2022

De eerste producten van de Walli productlijn van FIBARO zijn van vandaag beschikbaar. De nieuwe slimme schakelaars van FIBARO hebben design hoog in het vaandel staan, in tegenstelling tot veel andere slimme schakelaars op de markt.

fibaro walli beschikbaar

Walli schakelaar © FIBARO

Dankzij het strakke design in combinatie met de bestaande functionaliteiten van FIBARO modules is er sprake van een hoge toegevoegde waarde binnen smart homes. Zowel op technisch als op design gebied.
FIBARO Walli biedt diverse slimme mogelijkheden

In tegenstelling tot reguliere schakelaars voor het bedienen van licht of elektronische apparaten, kunnen gebruikers van FIBARO Walli schakelaars genieten van veel meer comfortabele functies. Zo kunnen de slimme schakelaars draadloos met elkaar verbonden worden en is er sprake van een handige detectie van vermindering van energieverbruik in één van de uitgangen. Hiervan kan bijvoorbeeld sprake zijn bij het uitschakelen van een televisie, waarna andere aangesloten apparaten ook automatisch uitgeschakeld worden. Deze informatie kan tevens gebruikt worden voor een vermindering van energieverbruik.

Uniek design en prachtig ontwerp van slimme schakelaars

De nieuwe FIBARO Walli schakelaars staan voor ‘eerste klas design met de slimme functionaliteiten van bestaande FIBARO modules‘, aldus FIBARO in het nieuwsbericht op haar website. Dit is dan ook duidelijk te zien: de strak vormgegeven schakelaars zien er in tegenstelling tot standaard schakelaars mooi uit en kunnen goed weggewerkt. Het unieke ontwerp van de schakelaars bevat een LED-ring: deze kunnen gebruikers naar wens aanpassen.

walli slimme schakelaar

Ondersteuning voor Google Home, Alexa & Siri

Het bedienen van aangesloten apparaten met spraak is ook geen enkel probleem. Zo bieden de Walli schakelaars en stopcontacten ondersteuning voor de populairste voice assistants: Google Home, Alexa van Amazon en Siri van Apple. Hierbij is het wel noodzakelijk dat er gebruik gemaakt wordt van een FIBARO smart home controller, bijvoorbeeld de FIBARO Home Center. De communicatie van het Walli werkt net als het complete FIBARO systeem via Z-Wave, een stabiel en efficiënt smart home protocol.

Tevens een veilige oplossing voor smart homes met kinderen

Naast het strakke design en de diverse ondersteuningen, heeft FIBARO veiligheid niet uit het oog verloren. De schakelaars zijn uitgerust met ‘ouderlijk toezicht‘. Hiermee wordt er gedoeld op de mogelijkheid om de slimme schakelaars via de app uit te schakelen of te beperken met een bepaalde tijdrange.

Installatie van Walli productlijn is kinderspel

Gebruikers hoeven niet bang te zijn dat zijn allerlei aanpassingen dienen te verrichten in de bestaande infrastructuur. Het installatieproces is makkelijk uitvoerbaar in zowel een bestaande infrastructuur als bij bestaande installaties. FIBARO meldt dat het installatieproces ‘4 keer sneller is in vergelijking met de installatie van de inbouwmodules‘. Hiermee wordt er in veel gevallen veel tijd en geld bespaard. Opvallend is de compacte afmeting van de Walli producten: dankzij de compacte uitvoering kunnen de Walli schakelaars en wandcontactdozen direct een inbouwdoos geïnstalleerd worden.

Nog niet alle producten in de Walli productlijn zijn te koop. Op dit moment zijn de volgende producten binnen de Walli productlijn verkrijgbaar:

  • FIBARO Walli Switch
  • FIBARO Walli Dimmer
  • FIBARO Walli Roller Shutter
  • FIBARO Walli Outlet type E & type F
  • FIBARO Walli N TV-SAT Outlet
  •  FIBARO Walli N Ethernet Outlet

Binnenkort wordt de productlijn uitgebreid

Een uitbreiding op de beschikbare producten binnen de Walli productlijn zal niet lang op zich laten wachten. Zo weet FIBARO te melden dat de lijn binnenkort uitgebreid wordt met speciale wandplaten en adapters die toegepast kunnen worden op de stopcontacten. Daarnaast zullen er binnenkort ook frames en divers schakelmateriaal van andere fabrikanten, waaronder GIRA en LeGrand, aangeboden worden.

Aanvulling: Walli werd voor het eerst geïntroduceerd tijdens CES 2019 in Las Vegas. Ook zijn er sinds enige tijd mooi deals te scoren op deze FIBARO producten. Zo ook tijdens Black Friday. Bekijk hier de beste FIBARO Black Friday deals.

 Aanbieding!  
klikaanklikuit slimme stekker

Slimme stekker KlikAanKlikUit nu scherp geprijsd

KlikAanKlikUit is natuurlijk al een goede keuze voor je portemonnee, maar met een aanbieding kun je nog meer besparen. Check daarom deze Kaku stekker die scherp geprijsd is!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.