Mijn favoriet: Fibaro Wall Plug Type F

fibaro wall plug type f

▲ Afbeelding ter illustratie © Pixabay

Ik heb al vaak zat meegemaakt dat een apparaat waarvan ik dacht dat deze niets zou gebruiken als ik hem uit zou zetten, gewoon energie verbruikt. Door dit inzicht kun je op makkelijke wijze al zo’n 10% besparen op je energierekening. Het is dus slim om je eens te verdiepen in deze smart home toepassing!

Fibaro Wall Plug Type F: slimme stekker met stroommeting

Op mijn speciale adviespagina voor een slimme stekker, zet ik de Wall Plug Type F als beste keuze voorop. Het is namelijk een stekker met enkele slimme functies.

De belangrijkste functies van de Wall Plug Type F:

  • Op afstand aan- en uitzetten van apparaten (max 2,5kW)
  • Inzicht in je stroomverbruik
  • LED ring die weergeeft hoeveel stroom er momenteel verbruikt wordt

Voordelen van de Fibaro Wall Plug Type F

Fibaro is een toonaangevend merk op het gebied van smart home

Met deze slimme stekker geniet je al snel van verschillende voordelen. Laat ik ze eens op een rijtje zetten:

  • Eindelijk correct inzicht in het energieverbruik: je ziet nu hoeveel een apparaat echt gebruikt. Zoals ik al aangaf in de inleiding, zul je verstelt staan van het verbruik van apparaten die ‘uit’ lijken te staan.
  • Eenvoudig kijken hoeveel energie er momenteel verbruikt wordt: door de handige LED ring, kun je met behulp van kleur zien hoeveel een apparaat op het moment gebruikt.
  • Op afstand aan en uit zetten van apparaten: met deze Fibaro Wall Plug kun je eenvoudig apparaten uitschakelen of aanzetten. Dit is handig als je op je werk erachter komt dat je verlichting nog aanstaat.

Met welke smart home controllers werkt deze Wall Plug van Fibaro?

Een van de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het kopen van een slimme stekker, is of deze te koppelen is met jouw huidige smart home controller (als je deze hebt). In andere woorden: je wilt natuurlijk dat je de slimme stekker kunt koppelen met andere systemen in huis.

Ik heb een lijst gemaakt met smart home controllers waarmee je Fibaro Wall Plug Type F kunt koppelen:

  • Home Center 2 (Fibaro)
  • Home Center Lite (Fibaro)
  • Homey (Athom)
  • Toon (Eneco)

Als jij dus werkt met een van bovenstaande controllers, heb je de mogelijkheid om de stekker te koppelen met het systeem. Deze slimme stekker van Fibaro praat tevens via het Z-Wave protocol.

Fibaro Wall Plug Type F kopen?

Wanneer jij de voordelen van deze slimme wall plug inziet, ben je wellicht van plan om er zelf een aan te schaffen. Ik heb kort onderzoek gedaan bij verschillende webshop: wees niet bang, de prijs is nagenoeg overal het zelfde. Je kunt een Wall Plug Type F van Fibaro kopen vanaf € 64,95 bij shops als Bol.com.

klikaanklikuit slimme stekker

 Aanbieding! 

Slimme stekker KlikAanKlikUit scherp geprijsd!

Check hier een scherpe deal op de slimme stekker van KlikAanKlikUit. Een smart plug van het merk KlikAanKlikUit waarmee je apparaten op een slimme manier kunt bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts