FIBARO koppelen aan Homey

fibaro koppelen aan homey
FIBARO is met veel producten te koppelen.

▲ FIBARO koppeling met Homey © Smarthomeweb

Een van de beste keuzes voor een smart home controller is in mijn ogen de Homey van Athom. Echter geniet je pas van de voordelen van Homey door er apparaten en producten mee te verbinden.

Leuk weetje: wist je dat er zo’n 50.000 apparaten te koppelen zijn met Homey! In dit artikel ga ik wat dieper in op FIBARO koppelen aan Homey. FIBARO heeft diverse smart home oplossingen in de vorm van sensoren en actoren. Het is dan ook een mooie combinatie om deze twee producten met elkaar te koppelen.

Waarom FIBARO aan Homey koppelen?

Voor ik dieper in ga op de producten van FIBARO, wil ik eerst beschrijven waarom een koppeling van FIBARO aan Homey zo interessant is. Zoals je wellicht weet vind je van FIBARO diverse producten om je huis slimmer te maken. Zelfs oude producten kun je slimmer maken met bijvoorbeeld de FIBARO Wall Plug Type F.

Wanneer je de apparaten van FIBARO koppelt aan Homey, kun je ze opnemen in zogeheten Flows van Homey. Hierin kun je de apparaten toepassen binnen smart home scenario’s en ze laten reageren op specifieke omstandigheden.

FIBARO Z-Wave makkelijker verbinden met Zigbee producten

Zoals je wellicht weet ondersteunen FIBARO producten het ‘Z-Wave’ protocol. Ondanks het feit dat het een prima, stabiel smart home protocol is, willen wij zelf zo min mogelijk afhankelijk zijn van specifieke protocollen. Zigbee praat zonder speciale applicaties of bridges niet met Z-Wave, tenzij je gebruik zou maken van Homey! Door FIBARO te koppelen aan Homey kun je dus FIBARO veel makkelijker verbinden met Zigbee onderteunende smart home apparaten.

Mogelijke situaties met FIBARO producten binnen Homey

Met name het automatiseren van processen binnen en rondom het huis zijn met FIBARO producten interessant. FIBARO producten op zich zelf zijn handig en slim, maar hoe minder ik ze hoef te bedienen, hoe beter. Zo kan het zijn dat een sensor van FIBARO wat opmerkt, en hier mijn slimme lampen op gaan reageren. Iets wat mogelijk kan zijn met Homey op een makkelijke wijze.

Voorbeeld Homey Flows met FIBARO producten:

 • Bedien FIBARO apparaten met spraak (bijvoorbeeld via Google Assistant) door een koppeling met Homey
 • Als de FIBARO deur/raam sensor opmerkt dat er een deur of raam geopend wordt, zal deze specifieke lampen laten knipperen
 • Zodra de FIBARO Flood sensor water opmerkt, zullen de slimme lampen blauw licht gaan schijnen
 • Als ik thuis kom, wil ik dat de radio begint met afspelen door de Wall Plug slimme stekker van FIBARO

Dit zijn slechts drie kleine voorbeelden. De mogelijkheden zijn daadwerkelijk eindeloos en zijn onder andere afhankelijk van de producten die je nog meer koppelt aan Homey.

Zo kun je FIBARO koppelen aan Homey

te koppelen fibaro producten aan homey

Kies welke FIBARO producten je wilt koppelen aan Homey.

Het is natuurlijk wel zaak om FIBARO producten met Homey te koppelen. Je kunt hiervoor de volgende eenvoudige stappen volgen.

 1. Open de Homey app op je smartphone of tablet
 2. Druk rechts onderin het scherm op ‘Meer’ en ga naar ‘Apps’
 3. Druk nu op het plus-icoon, zoek de FIBARO app en klik op ‘Install’
 4. De FIBARO app wordt nu op je Homey geïnstalleerd
 5. Wanneer de app succesvol geïnstalleerd is, ga je naar het home scherm van de Homey app en klik je onderaan op ‘Apparaten’
 6. Klik daar op het plus-icoon en zoek FIBARO in de lijst en klik hierop
 7. Geef hier aan welke FIBARO producten je wilt koppelen aan Homey en druk op ‘Installeren’
 8. Druk nu driemaal op de knop van desbetreffende FIBARO producten, waarna het product succesvol gekoppeld kan worden met Homey

De koppeling is nu gemaakt!

Tip: speciaal FIBARO intropack voor Homey!

fibaro introkit voor homey

De FIBARO introkit voor Homey is gevuld met basisproducten.

Indien je nog niet veel actoren en sensoren hebt van FIBARO, kun je er voor kiezen om deze aan te schaffen. In onze ogen is dit merk zeer geschikt voor het automatiseren van processen in en rondom het huis met Homey. We hebben een voordelig pakket ontdekt, waarmee je gelijk de FIBARO basisproducten in een keer in huis haalt: de FIBARO intropack voor Homey! Het pakket is onder andere te koop bij Bol.com.

Inhoud FIBARO intropack:

 • Slimme stekker: FIBARO Wall Plug
 • Slimme rookmelder: FIBARO Smoke Sensor 2
 • Slimme multi-sensor: FIBARO Motion Sensor
 • Slimme deur/raam sensor: FIBARO Door/Window Sensor
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Innr lampen

Innr lampen

Innr is een Nederlandse smart home aanbieder dat expert is op gebied van slimme verlichting. Innr geeft jou de…
Lees meer