CES 2019: FIBARO introduceert Walli

nieuwe producten fibaro

▲  © FIBARO

Tijdens de CES 2019 in Las Vegas heeft FIBARO vier nieuwe producten onthuld. Het gaat om de Smart Implant, Home Center, Walli en de Rainbow Controller. Twee nieuwe producten van FIBARO zijn bekroond: de FIBARO Smart Implant en de FIBARO Home Center app sleepten de  ‘CES Innovation Awards Honoree’ in de wacht.

Het zal je niet ontgaan zijn dat de smart home wereld deze week op z’n kop staat. Merk na merk introduceert onwijs interessante smart home oplossingen. Opvallend is dat FIBARO maar liefst vier nieuwe smart home producten onthuld heeft in Las Vegas tijdens de CES 2019. Van een compleet nieuwe productlijn tot een handige ‘implantaat’ waarmee oude apparaten slim gemaakt kunnen worden. Laten we alle vier de nieuwe producten van FIBARO bekijken.

FIBARO Smart Implant maakt oude apparaten slim

Een opvallend nieuwe gadget van FIBARO is de Smart Implant. Hiermee kunnen oude apparaten alsnog geïntegreerd worden in het FIBARO Smart Home systeem: je kunt de Smart Implant koppelen met bijvoorbeeld een oude platenspeler en deze vervolgens bedienen via je smartphone. Smart home fans konden in september al het apparaatje van dichtbij bekijken: de Smart Implant was toen al te zien bij de IFA in Berlijn.

FIBARO Home Center: mobiele app voor FIBARO Smart Home Syteem

fibaro home center

Ook een nieuwe toevoeging van FIBARO is Home Center. Verwar deze niet met een smart home controller: het gaat hier om een mobiele app voor het FIBARO Smart Home Systeem. Opvallend is de nieuwe overzichtelijke en vooral makkelijke interface. Ook is de app uitgebreid met machine learning, waarbij de app gewoontes en dagelijks gedrag van gebruikers leert kennen en hierdoor vervolgens acties voor kan stellen in het belang van de gebruiker.

FIBARO Rainbow Controller: bedienen van verlichting voor met name Apple gebruikers

HomeKit gebruikers hoeven vanaf deze week niet meer te klagen over het ontbreken van toepassingen of producten. Zo werd er deze week voor het eerst een Netatmo slimme deurbel met HomeKit ondersteuning gelanceerd. Ook FIBARO laat Apple gebruikers niet in de steek met de nieuwe FIBARO Rainbow Controller. De Rainbow controller is ‘gericht op Apple gebruikers‘, is te lezen in het persbericht van FIBARO.

Licht op allerlei manieren bedienen met de Rainbow Controller

Met een Rainbow Controller kunnen gebruikers licht bedienen: zo is de intensiteit, kleur en warmteschaal van licht eenvoudig in te stellen middels de controller. Opvallend is de speciale functie voor lichtanimaties.

De FIBARO Rainbow Controller is verkrijgbaar als set met o.a. een lichtstrip en als losse controller voor Apple HomeKit.

FIBARO Walli: nieuwe productlijn met schakelaars en stekkerdozen

FIBARO Walli productlijn

Als laatste van de vier nieuwe producten van FIBARO is Walli gelanceerd. Dit omvat eigenlijk niet één specifiek product, maar is een compleet nieuwe productlijn van FIBARO. Een huis bestaat nooit uit alleen maar ‘slimme’ apparaten, maar toch kan de wens bestaan om het complete huis slim te maken.

Met producten uit de FIBARO Walli lijn is dit mogelijk. Zo zijn er slimme schakelaars en slimme stekkers te vinden in het assortiment, waarmee klassieke producten alsnog kunnen bijdragen aan slimmere woning. Denk aan slimme stekkers die energieverbruik weergeven van oude apparaten en waarmee je apparaten op een afstand aan- en uit kunt zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts