FIBARO HomeKit producten op een rij

fibaro homekit producten

▲ © FIBARO

Als je fanatiek gebruiker bent van het Apple HomeKit smart home platform, zal je al snel op zoek gaan naar verschillende apparaten en accessoires om je huis slim te maken. Het zal je dan tijdens het zoeken ook niet ontgaan zijn dat er een merk tussenuit springt: FIBARO.

Zelf ben ik enorm enthousiast over FIBARO: het merk innoveert constant door en biedt een breed assortiment aan voor diverse smart home toepassingen. Onlangs werden er vier nieuwe producten van FIBARO geïntroduceerd tijdens CES 2019. Voor alle HomeKit fans heb ik besloten om een complete FIBARO HomeKit producten gids te maken.

FIBARO HomeKit sensoren en actoren

FIBARO producten model

Vereenvoudigde weergave van werking FIBARO producten binnen HomeKit.

Laat ik eerst kort ingaan op de twee soorten HomeKit producten van FIBARO: de sensoren en de actoren. Het assortiment van FIBARO kan opgedeeld worden in deze twee groepen, waarbij de actoren zorgen voor een reactie naar aanleiding van de gemeten gegevens/data van de sensoren. Een sensor is bijvoorbeeld een koolmonoxidemelder, die gegeven doorstuurt naar de controller. De controller stuurt naar aanleiding van deze gegevens een opdracht/actie door naar sensor, wat in dit geval een slimme stekker van FIBARO zou kunnen zijn die een noodlamp aanschakelt. Laten we de FIBARO sensoren en actoren erbij halen.

FIBARO HomeKit sensoren

In het assortiment van FIBARO bevinden zich enkele sensoren die je kunt gebruiken voor een slimmer huis met Apple HomeKit. Ik zet ze alle vier op een rij en licht ze kort toe.

fibaro motion sensor homekit

FIBARO Motion Sensor voor HomeKit

De Motion Sensor van FIBARO is voorzien van vier verschillende sensoren, waardoor er verschillende zaken gemeten kunnen worden. Het gaat om een bewegingssensor, lichtsensor, acceleratiemeter en een temperatuursensor. Het ‘oog’ van deze sensor laat met lichtkleuren weten als er specifieke zaken gemeten worden. Met de Motion Sensor kunnen er scenes en acties in gang gezet worden naar aanleiding van het meten van specifieke zaken. De gevoeligheid van sensoren is naar wens aan te passen om valse alarmen te voorkomen.

Bekijk

deur raam sensor fibaro homekit

FIBARO Deur/Raam Sensor voor HomeKit

Het kan handig zijn om een actie in gang te zetten wanneer een raam of deur geopend wordt. Denk aan inbraak, kinderen die niet in de hal mogen komen of een deur die opengaat als je zelf niet thuis bent. Met de FIBARO Deur/Raam Sensor is dit mogelijk: deze bestaat uit twee onderdelen. Zodra deze gescheiden worden, kan er een scene of actie in gang gezet worden met deze FIBARO sensor. Deze sensor is eenvoudig te monteren op deuren, ramen of kasten.

Bekijk

fibaro co sensor homekit

FIBARO CO Sensor voor HomeKit

Deze slimme koolmonoxidemelder van FIBARO is een goede keuze voor een veilig huis. De FIBARO CO Sensor heeft een ingebouwde alarmfunctie en temperatuursensor. Zodra de zeer gevoelige melder koolmonoxide detecteert zal deze direct het alarm inschakelen en kun je notificaties ontvangen op je smartphone. De melder is opvallend klein en daardoor overal makkelijk te bevestigen. Tevens is dit FIBARO apparaat te bedienen met Siri, wat handig kan zijn om bijvoorbeeld de CO Sensor te testen.

Bekijk

fibaro flood sensor homekit

FIBARO Flood Sensor voor HomeKit

Bang voor lekkage in de kelder? Dan kan deze FIBARO Flood Sensor een hele goede keuze zijn. De Flood Sensor is voorzien van waterdetectoren, temperatuursensoren en tilt sensor. Als de sensor water detecteert of zelfs wegdrijft (de sensor is zo gemaakt dat hij niet zal zinken), zal deze het ingebouwde akoestische alarm afgeven. Daarbij ontvang je ook notificaties via je smartphone. Deze FIBARO Sensor kan eenvoudig geplaatst worden door zijn compacte uitvoering en kan bediend worden via Siri.

Bekijk

FIBARO HomeKit actoren

Actoren zorgen ervoor dat er een actie uitgevoerd wordt op basis van gegevens vanuit een controller (via sensoren). FIBARO heeft in haar assortiment drie verschillende actoren, waarvan de slimme stekker in mijn ogen het meest interessant is vanwege de eindeloze mogelijkheden.

fibaro single switch homekit

FIBARO Single Switch voor HomeKit

Wanneer je de wens hebt om apparaten in huis overal te wereld te kunnen bedienen via de Woning App kun je goed uit de voeten met de FIBARO Single Switch voor HomeKit. Daarbij geeft deze actor ook direct inzicht in het energieverbruik van aangesloten apparaten. Waar je wel even op moet letten is dat deze inbouwschakelaar alleen werkt met het blauwe draad (nuldraad) en enkel werkt via HomeKit.

Bekijk

fibaro wall plug product

FIBARO Wall Plug Type F voor HomeKit

Zelf ben ik groot fan van de FIBARO Wall Plug Type F, met name doordat er verschillende uitvoeringen zijn die compatibel zijn met diverse systemen. Deze is enkel geschikt voor HomeKit, maar levert niet in qua prestaties. Zo kun je eenvoudig ‘oude’ apparaten slimmer maken en krijg je direct inzicht in het energieverbruik middels de LED indicator aan de voorzijde van de smart plug. De FIBARO Wall Plug is in mijn ogen de basis voor het uitbouwen van jouw HomeKit smart home.

Bekijk

FIBARO Heat Controller voor HomeKit

De FIBARO Heat Controller is een slimme thermostaatkraan. Je kunt hiermee de temperatuur regelen voor specifieke kamers in jouw smart home. Je kunt via het makkelijke FIBARO systeem temperatuurinstellingen maken voor individuele kamers in huis. Meet de Heat Controller (ook voorzien van temperatuursensor) dat de temperatuur afwijkt? Dan gaat deze thermostaatkraan van FIBARO gelijk aan de slag om de door jouw gewenste temperatuur te bereiken. Een opvallend mooie extra is dat deze FIBARO actor ook open ramen op kan merken, evenals een ingebouwde antikalk- en bevriesbeveiliging.

Bekijk

Momenteel is dit een actueel overzicht van alle FIBARO HomeKit producten, maar we verwachten deze productgids snel aan te kunnen vullen met nieuwe producten. Zo heeft FIBARO tijdens CES 2019 een compleet nieuwe productlijn aangekondigd: FIBARO Walli. Dit assortiment is voorzien van allerlei slimme stekkerdozen en schakelaars die met name interessant voor nieuwbouwhuizen vanwege de inbouw mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts