FIBARO Home Center 3 Lite gelanceerd

fibaro home center 3 lite

▲ De nieuwe FIBARO Home Center 3 Lite © FIBARO/Press

FIBARO heeft zojuist haar nieuwe Home Center 3 Lite gelanceerd. De Poolse smart home fabrikant spreekt over de perfecte smart home hub voor lichtere smart home gebruikers.

FIBARO heeft haar smart home portfolio aangevuld met een splinternieuwe smart home hub: de Home Center 3 Lite. Het nieuwe smart home hart van FIBARO is geschikt voor de wat lichtere smart home gebruikers. Laten we inzoomen op de specificaties van deze nieuwe hub.

FIBARO Home Center 3 Lite

De FIBARO Home Center 3 is een zogeheten smart home hub: het apparaat, ook wel een smart home controller genoemd, is eigenlijk het centrale station voor je smart home waar allerlei apparaten samen komen en gecomineerd kunnen worden tot geautomatiseerde smart home senario’s.

In het portfolio waren reeds diverse smart home hubs te vinden, maar daar komt er met de komst van de FIBARO Home Center 3 Lite nog eentje bij. Het is een lichtere versie van de in 2020 gelanceerde Home Center 3. Deze nieuwe LIte-versie is met name geschikt voor een appartement of middelgroot huis tot 100 vierkante meter.

Ondersteuning

Kijken we naar de ondersteuning van deze smart home hub, dan is er ook hier sprake van ingebouwde antennes: je hoeft niet te knoeien met kabels naar je router om de Home Center 3 Lite te verbinden met het netwerk. Er is sprake van een eenvoudige installatie wizard om smart home scenario’s te realiseren.

In tegenstelling tot veel andere smart home controllers ondersteund de Home Center 3 Lite de Nederlandse taal. Fijn voor nieuwelingen in de smart home wereld. De smart home controller communiceert via smart home protocol Z-Wave; er kunnen maximaal 40 z-wave communicerende producten gekoppeld worden met de hub. “Het Z-Wave protocol heeft de afgelopen jaren een unieke en brede compatibiliteit gecreëerd. Het is tevens één van de meest beveiligde protocollen voor een smart home omgeving“, aldus FIBARO bij de aankondiging.

fibaro home center 3 lite hub (2)

De nieuwe FIBARO Home Center 3 Lite. © FIBARO/Press

Beveiliging

De meeste functies van de FIBARO Home Center 3 Lite werken zonder cloud. Heeft een internetprovider een storing? Dan kan jouw slimme alarmsysteem (denk aan componenten als een slimme beveiligingscamera) gewoon blijven werken.

Onder de motorkap van de nieuwe smart home hub is er sprake van een dubbele systeem back-up (cloud en lokaal). Daarnaast ontdekken we een Cortex A7-processor en 512MB RAM, waardoor je geniet van snelle prestaties. “Zelfs bij zware multitasking en bediening van maximaal 40 apparaten”, belooft FIBARO.

Goed om te weten: de Home Center 3 Lite is gecertificeerd door VDE Test en Certificeringsinstituut en heeft een VDE certificering, CB certificaat voor elektrische veiligheid en voldoet aan de RED-richtlijn.

Design

De FIBARO Home Center 3 ziet er op de eerste beelden erg strak uit: er is sprake van een witte bovenkant met een unieke structuur en een minimalistische zwarte onderkant. De behuizing is van kunststof. Door zijn onopvallende behuizing kan hij overal geplaatst worden zonder onnodig een eye-catcher te worden (hoewel hij in onze ogen best gezien mag worden).

FIBARO Home Center 3 Lite kopen

Wil jij de nieuwe FIBARO Home Center 3 Lite kopen? Dan hoef je niet lang te wachten: eind februari 2021 is de nieuwe smart home hub beschikbaar bij verschillende verkooppunten voor een prijs van € 129,99. Dit is een opvallende lage prijs in vergelijking met andere smart home controllers.

2 comments
    1. Bedankt voor je reactie Gert!
      Philips Hue communiceert via Zigbee en niet via Z-Wave, wat door de Home Center 3 Lite ondersteund wordt. Echter heeft FIBARO zelf een plugin ontwikkelt; zie hier ook meer informatie bij een ouder model smart home hub (HC 2).
      Het mooie van deze nieuwe hub is dat hij met € 129,99 een stuk goedkoper is dan menig ander smart home controller!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts