Excellence 5040 robotstofzuiger review

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

Wij kunnen het beste advies geven door middel van een review, wij hebben het product dan kunnen ruiken voelen en gebruiken. Wij kunnen dan een goed advies geven wat je kan helpen in jouw aankoopproces.

excellence 5040 robotstofzuiger review

  de Excellence 5040 © Bol.com

Op het gebied van stofzuigers wordt er aardig doorontwikkeld. Zo zijn er steeds vaker draadloze modellen te vinden, maar nog interessanter: robotstofzuigers. Deze gaan hun eigen weg en vermijden automatisch meubelstukken in de kamer. Zo ook de Excellence 5040, die wij nader bekeken hebben. In deze Excellence 5040 review zijn onze ervaringen te lezen met deze robotstofzuiger en ontdek je de plus- en minpunten.

Functies van de Excellence 5040

excellence 5040 heeft valsensoren

De Excellence 5040 is voorzien van valsensoren.

De robotstofzuiger van Excellence heeft een aantal interessante functies wat deze stofzuiger echt smart maakt. Zo kan hij automatisch zijn gang gaan en heeft dit model ook nog eens de mogelijkheid om je hele vloer schoon te maken. We zetten de meest interessante functies van deze 5040 van Excellence op een rij.

De 5 meest interessante functies van deze Excellence robotstofzuiger:

 1. Automatisch stofzuigen: de robotstofzuiger kan helemaal zelfstandig aan de slag. Je hoeft er niet achteraan te lopen en deze in de gaten te houden vanwege allerlei sensoren.
 2. Dweilen en wassen: de robotstofzuiger heeft de mogelijk om de vloer direct te dweilen en te wassen. Wees niet bang: we kwamen erachter dat de robotstofzuiger zowel op een droge als natte vloer prima werkt.
 3. Stille modus: een van de nadelen van robotstofzuigers is dat ze best wel wat herrie kunnen maken. Echter waren wij aangenaam verrast door de mogelijkheid van een stille modus bij deze Excellence 5040. Het geluid is aangenaam zacht (< 64 dB).
 4. 5 verschillende programma’s: op de robotstofzuiger hebben we vijf verschillende programma’s ontdekt die je kunt gebruiken. Van schoonmaken tot het stofzuigen.
 5. Nabijheid en valsensoren: door de aanwezige nabijheid en valsensoren hoef je je geen zorgen te maken over beschadiging van meubels of dat de robotstofzuiger van de trap afrijdt.

Pluspunten van de Excellence 5040

Al snel hebben we enkele grote voordelen opgemerkt bij deze robotstofzuiger. Zo hoef je geen stofzuigerzakken meer te kopen (ein-de-lijk!) en hoef je ook niet meer achter een stofzuiger aan te lopen. Check de pluspunten van de Excellence 5040!

 • Geen stofzuigerzak: het gebruiken van een stofzuigerzak is verleden tijd! Je kunt de robotstofzuiger eenvoudig legen door de speciale opvangbak eruit te halen. Gaat echt heel simpel!
 • Kan zelf aan de slag: de robotstofzuiger kan zelf aan de slag. Je hoeft hem dus niet vooraf te programmeren, wat wel zo fijn is.
 • Hoge zuigkracht: opvallend is de hoge zuigkracht die wij hebben opgemerkt met deze stofzuiger. Dikke tapijten zijn dan ook geen enkel probleem (evenals het te hard zuigen en vastlopen, ook dit is niet voorgekomen).
 • Herkent objecten en afgronden: je kunt de stofzuiger ook prima boven in de hal aanzetten, zonder dat je bij de trap hoeft te staan. De Excellence is namelijk voorzien van handige valsensoren.

Minpunten van de Excellence 5040

Eerlijk is eerlijk. We hebben een paar kleine minpuntjes opgemerkt. Zo zat er bij het openen van de doos geen Nederlandse handleiding en ontdekten we pas bij het installeren dat er geen koppeling mogelijk was met een smartphone.

 • Aan de prijzige kant: in vergelijking met andere robotstofzuigers valt deze Excellence wat hoger uit in prijs. Echter is er wel sprake van een veel betere kwaliteit (met name zuigkracht) dan bij modellen van een lagere prijs.
 • Geen Nederlandse handleiding: zoals we aangaven vonden we in de doos enkel een Engelstalige handleiding. Op zich geen probleem, maar we kunnen ons voorstellen dat er menig gebruikers zijn die dit een vereiste vinden.
 • Niet te koppelen met smartphone: helaas is deze robotstofzuiger niet te koppelen met een smartphone. Dit is juist een handige plus bij robotstofzuigers, zodat je op je werk de robotstofzuiger aan kunt zetten en bij thuiskomst geen lawaai meer hebt. Aan de andere kant is er wel sprake van een stille modus, waardoor dit minpuntje wel te weerleggen is.

Specificaties van de Excellence 5040

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van deze robotstofzuiger die we op een rij hebben gezet.

Excellence 5040Testresultaten
Oplaadtijd180 minuten
Accuduur120 minuten
Geluidsniveau64 dB
Schoonmaak programma’s5
Vermogen25W
Richtprijs€ 259,98

Conclusie Excellence 5040 robotstofzuiger review

excellence 5040 robotstofzuiger review

★★★★

Ons oordeel over de Excellence 5050

We zijn zeker te spreken over deze stofzuiger! Hij doet wat je van een robotstofzuiger  zou verwachten(automatisch zijn gang gaan) en zelfs meer. Zo kun je dus ook genieten van een schoonmaak functie en een speciale stille modus. Wanneer je het koppelen met een smartphone niet mist is deze robotstofzuiger zeker een goede keuze!

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *