Eve kondigt lichtschakelaar met ondersteuning voor Thread aan

Laatste update: 21-04-2021

Eve, een populaire fabrikant van smarthomeproducten, kondigt een slimme lichtschakelaar aan die ondersteuning aanbiedt voor Thread.

Eve Light Switch © Eve

Eve heeft een nieuwe versie van de Light Switch aangekondigd, die ondersteuning aanbiedt voor smarthomeprotocol Thread. Dit is de eerste lichtschakelaar die dat doet, voor zover bij ons bekend is.
Eve Light Switch met Thread

De lichtschakelaar, die bedoeld is voor de Europese markt, kan gebruikmaken van Thread of bluetooth. Het systeem kan kiezen tussen de twee, afhankelijk van wat beschikbaar is. De schakelaar heeft neutrale bedrading nodig en is daardoor niet compatible met bestaande schakelaars. Je moet het dus doen met wat de fabrikant in de doos stopt.

Tot op heden was het zo dat de lichtschakelaars van Eve voornamelijk gebruikmaakten van bluetooth. Daardoor kon er om bekende wifi-problemen heen gewerkt worden. Echter, de bluetoothverbinding staat niet bekend om z’n snelheid, dus een ideale oplossing was het niet.

Smarthomeprotocol Thread moet in de ogen van de fabrikant goed genoeg zijn, want anders zou die dit niet als alternatief aanbieden. De nieuwe Eve-schakelaar staat bovendien continu onder stroom, waardoor die ook werkzaam is als een Thread-router voor in je smarthomenetwerk. Thread is onder meer een steunpilaar van het samenwerkingsverband Project Chip, waar we dit jaar nog veel meer over gaan horen.

De nieuwe Eve Light Switch heeft een prijskaartje van 99,99 euro en is verkrijgbaar op de website van de fabrikant.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.