Eve Energy Smart Plug met Thread-support aangekondigd

Laatste update: 28-04-2021

Eve Energy heeft deze week een nieuw product met Thread-ondersteuning gepresenteerd. Het gaat om een nieuwe Smart Plug.

Eve Energy Smart Plug © Eve

Dit is de vierde generatie smart plug van Eve. Een smart plug is vrij vertaald een slim stopcontact, terwijl het apparaat eigenlijk tussen het stopcontact en de stekker van het gekoppelde apparaat zit. De nieuwe Smart Plug biedt ondersteuning aan voor zowel Thread als HomeKit, het smarthomeplatform van Apple.

Dit is de Eve Energy Smart Plug

De Eve Energy Smart Plug is een accessoire voor in je smarthome die altijd aan staat. Omdat er ondersteuning is voor Thread, betekent dat ook direct dat het apparaat een Thread-accessoire is. En dat houdt in dat de Smart Plug tevens dient als een router voor in het Thread-netwerk in huis. Andere apparaten kunnen derhalve verbinding maken met het slimme stopcontact, wanneer blijkt dat dit de dichtstbijzijnde module is. Super handig, dus.

De eigenlijke functionaliteit van het product is natuurlijk van een “dom” apparaat een “slim” apparaat maken. In feite kun je zodoende een apparaat zonder wifi toch bedienen met wifi, zoals een magnetron of misschien je televisie. Je kunt dergelijke apparaten in- en uitschakelen en onderdeel laten uitmaken van een scene of routine. Daardoor kan die uit- en aangaan op specifieke momenten. Dat kan handig zijn voor lampen die niet slim zijn, bijvoorbeeld.

Je bedient het gekoppelde apparaten binnen de Eve-applicatie, maar kunt ook stemcommando’s via Siri geven. Dat is de slimme stemassistent van Apple, die aanwezig is op onder meer iPhone en iPad. Binnen de Eve-app is het tevens mogelijk het energieverbruik te monitoren en kun je zien hoeveel een bepaald apparaat in huis nou precies kost qua energie. Mocht je ook een HomePod of een Apple TV hebben die fungeert als smarthomehub, dan check je dat energieverbruik ook wanneer je niet thuis bent.

Vooralsnog verschijnt de nieuwe Eve Energy Smart Plug alleen in de Verenigde Staten, waar die een prijskaartje heeft van 40 dollar. Later zal de accessoire ook beschikbaar zijn via de website van Apple en Amazon. Over een Nederlandse release is momenteel niets bekend.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *