Eufy HomeKit koppelen

Het is mogelijk om een koppeling te maken met Eufy en HomeKit, echter is dit niet met elk apparaat mogelijk. Lees hieronder wat wel en niet mogelijk is.
Eufy HomeKit
De Apple HomePod Mini, de smart speaker van Apple.

Iedereen die gebruik maakt van het smart home systeem van Apple: HomeKit, wil dat elk apparaat werkt met dit systeem. Echter, is dit vaak niet het geval en moeten we toch kiezen voor andere merken. Een merk dat tegenwoordig steeds vaker zien in slimme huizen is Eufy

Eufy is een merk dat zich grotendeels richt op slimme beveiligingsapparaten, denk hierbij aan het slimme deurslot van Eufy, beveiligingscamera’s en een video deurbel. Het systeem van Euy werkt met een basisstation waaraan je vervolgens de apparaten kunt koppelen. Wij vinden dit ideaal, omdat je zo alle opgenomen beelden intern op kunt slaan en dit niet in de cloud hoeft te doen.

Kan Eufy gekoppeld worden aan HomeKit?

We hebben goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat de meeste Eufy apparaten momenteel nog niet gekoppeld kunnen worden aan HomeKit. Het goede nieuws is dat er sinds kort wel diverse Eufy camera’s gekoppeld kunnen worden met HomeKit. In onze ogen een mooi vooruitzicht, want wij denken dat andere apparaten in de toekomst vast en zeker ook gekoppeld kunnen worden. Bekijk hieronder het lijstje met camera’s van Eufy die een koppeling kunnen maken:

Heb je al één van deze Eufy cams? Dan kun je de camera’s koppelen met HomeKit, heel misschien dat je nog een update dient uit te voeren. Het ideale hiervan is dat je bijvoorbeeld opgenomen beelden kunt bekijken in de Woning-app. 

Wat kun je met een Eufycam HomeKit koppeling?

Wanneer je een iPhone of iPad hebt, ben je waarschijnlijk wel bekend met Siri en HomeKit, zo niet lees dan hier ons bericht waarin we alles vertellen over HomeKit. Maak je al gebruik van het systeem van HomeKit, dan weet je waarschijnlijk al dat het ideaal dat je alles in één app kunt bedienen. Daarbij is het ook ideaal als je scenario’s kunt maken met andere apparaten. Hieronder hebben sommen we de voordelen op en lichten we deze toe:

  • Alles bedienen in één app: voor elk slim apparaat heb je een app, in dit geval de Eufy app. In de app kun je beelden bekijken en de camera misschien wel besturen. Vervolgens heb je ook nog een app voor je slimme verlichting, de Philips Hue app. Dit zijn twee verschillende apps, wanneer je alles kunt koppelen met HomeKit hoef je niet individueel gebruik te maken van de apps en kun je alles gewoon in één app bedienen.
  • Scenario’s maken met verschillende apparaten: ook kun je in een gezamenlijke app, zoals de HomeKit-app apparaten met elkaar laten communiceren. Dit heet scenario’s en het is ideaal om apparaten op elkaar te laten reageren en zo creëer je een slim huis.
  • Apparaten met spraak bedienen: je kent vast Siri wel, dit is de spraak assistent van Apple. Deze kun je activeren op bijvoorbeeld je iPhone door: “He Siri” te zeggen. Met een spraak assistent kun je apparaten bedienen met spraak, handig voor bijvoorbeeld de slimme lampen of andere apparaten.

Is de Eufy deurbel te koppelen met HomeKit?

Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om je Eufy deurbel te koppelen met HomeKit. Op de website van Eufy is te lezen, dat dit te maken heeft dat HomeKit bepaalde specifieke vereisten voor hardware eist en dat de deurbellen deze niet hebben.

Mocht het in de toekomst mogelijk zijn om de Eufy Deurbel te koppelen met HomeKit, dan laten we dit zeker weten. Eén van de redenen om een deurbel te koppelen met een spraakassistent, is dat de beelden en het geluid van een deurbel afgespeeld kan worden op hardware van deze spraakassistent. Zo is het bijvoorbeeld handig dat je het beeld van de Google Nest Doorbell kunt bekijken op een Google Nest Hub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

HomeWizard Domotica

HomeWizard is het centrale punt voor huisautomatisering, zo kun je met HomeWizard je huis besturen met je smartphone, tablet of computer. Het handige van van HomeWizard is dat er naast een standaard app ook een handige webapp is. Op je computer kun je dan ook je smart home apparaten bedienen en handige scenes maken.
Lees meer
olisto

Olisto

Olisto is een zeer interessante software/applicatie die je kunt gebruiken voor het automatiseren van processen binnen jouw smart…
Lees meer